Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 400
  • 373
  •   1
Отговори
# 360
До колкото разбрах, директорката е позволила да закъснява. Е, тогава.....цар дава, пъдар не дава. Аз съм на същото мнение. Кому пречи, че си закусва у дома и идва за заниманията?! Явно някой се изживява като по-важен от нужното.

Основната разлика е, че директорката не кара част от персонала да я посреща и да се занимават с нейното присъствие.
Относно кой кому пречи - ами в тази детска градина е приет правилник, който изисква децата да са в 8.30 на лице. Дали е закусвало у дома или в колата - никой не се интересува.
Таткото не иска да става рано, щото почвал работа от по-късно и този правилник е против личният му интерес.
Ами има други ДГ с друг правилник. Ква е драмата да отиде на друго място???

# 361
  • Sofia
До колкото разбрах, директорката е позволила да закъснява. Е, тогава.....цар дава, пъдар не дава. Аз съм на същото мнение. Кому пречи, че си закусва у дома и идва за заниманията?! Явно някой се изживява като по-важен от нужното.

Основната разлика е, че директорката не кара част от персонала да я посреща и да се занимават с нейното присъствие.
?
Директорката е позволила на бащата да си води детето след закуската.

# 362
Не е позволила. Иначе нямаше да я има темата.  Mr. Green

Той бащата нещо зачезна от темата, може да си е намерил решение.

# 363
  • Sofia
Пусна ли жалба ? Има ли отговор и отивате ли на време?

Жалба не съм пускал. Въпреки че директорката ми разреши не искат да ме пускат след 8::30  Абсолютно всеки - госпожи, чистачката, пазача., сестрата..... си позволяват да ми нареждат какво мога и какво не мога, заключват се врати, сърдят се....

Заповядай

# 364
Хммммм, много съмнително звучи. Директорката да дава, пък лелката да не дава.  newsm78 Май нещо си фантазира господинът!  Naughty Thinking

# 365
Ще трябва да то преглътне господинът,  нали си е постигнал неговото, сега пък не му се усмихвали.

# 366
Ще трябва да то преглътне господинът,  нали си е постигнал неговото, сега пък не му се усмихвали.

То, разбира се, всички трябва да се съобразяват с него и неговото удобство! Как смеят да не са учтиви и усмихнати!!!  Naughty

# 367
  • София
Честно, аз не разбирам какъв е проблемът детето да си отиде на градина в опредереното време, да се види с децата, да участва в утринната гимнастика, да си измие ръцете и да се нареди с другите деца за закуска. Толкова ли са важни родителските фасони? Защото ще отиде половин час по-рано на работа?  За децата всички тези ритуали сутрин са важни, защото ги прави част от групата, успокоява ги, концентрират се и после всичко върви по-лесно.  И пак уточнявам, че го казвам като човек, който като цяло не се кефи на идеята за ясли и градини като принципно положение, но щом човек е избрал тази услуга, трябва да даде предимство на нещата, които помагат на детето.

# 368
  • Sofia
Честно, аз не разбирам какъв е проблемът детето да си отиде на градина в опредереното време, да се види с децата, да участва в утринната гимнастика, да си измие ръцете и да се нареди с другите деца за закуска. Толкова ли са важни родителските фасони? Защото ще отиде половин час по-рано на работа? 

Не бих го нарекла родителски фасони.
- Ако един човек започва работа от 10ч, а остави детето в 8:30ч това си е час и половина (при условие, че градината е до местоработата).
- Ако работното му време започва в 10ч, това предполага, че и по-късно ще си вземе детето от ДГ, което от своя страна означава (излишно) по-дълъг престой на детето в ДГ ако е пристигнало преди 8:30ч. Това няма ли да допринесе за преумората на детето и чувството на изоставеност?
Скрит текст:
В този случай не коментирам другия родител, защото разбрахме, че градината е далече, а майката може да не е шофьор или пък да са с еднакво работно време, защото примерно работят заедно.
- Да направим и сравнението с училището, което често се дава за пример. Там всички деца започват в точно определен час, да така е, но и всички свършват в определен час и 00мин. Няма оставяне от 7:00 до 8:30/9:00ч, няма взимане от 16:00/16:30 до 18:45ч.(което е съобразено именно с различното работно време на родителите), тоест няма вариант детето да прекара в училище повече време от необходимото/от съучениците си.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 01:28 от brin de muguet

# 369
Ако започва в 10 и е на 4 часа може и на обяд да си го вземе Simple Smile))
Ако работи с нормално работно време (8 часа) никоя градина няма да чака Simple Smile))
А за чувствата на детето като гледам не е никак темата...

В училище, ако е на занималня, взимането е тамън от 16:30 до 18 - ако се налага стоят и до по-късно при дежурен учител, охрана. Отиват също от 1 час преди до 15 мин след часа Simple Smile (синът ми от 1 клас отключва с охраната у-ще... Защото така иска... И се сърди, ако "закъснее")
В градината достатъчно е облекчено и гъвкаво и воденето, и взимането...

Отивам да будя моите и да ги изстрелвам в 7 по заведенията Simple Smile)

# 370
  • София
И училището ли така трябва да се върти около нечия работа, която започва в 10? Тогава за голямото междучасие ли направо ще ги водите, защото ще ви е рано за първия час? Вие сериозно ли? Като е от десет сутринта, тъкмо ще има време да го заведе и да отиде да си пие кафето някъде. Или каквото ще да прави. Какво за чувствата на децата? Да не би на тях да им е много приятно да отидат толкова късно, когато вече всички други деца са там? Нещо като да закъснееш за купон - всичко вече е започнало, а ти трябва да се ориентираш много бързо, за да си на вълната на другите. Разбирам да ви беше жал за децата, че стават много рано, ама за пололин час едва ли детето ще се наспи кой знае колко. Сори, ама какво си мислите, че да имаш дете е "искам-неискам" и "удобно ми е - не ми е удобно"? Не може всички да работят и да се въртят на пета на всеки, на когото не му е удобно това или не му е удобно онова. Градините са организирани системи, също като фирмите, и трябва да се спазва организацията, която в общия случай работи за болшинството. На когото не му харесва - наема си бавачка или си остава вкъщи да си гледа детето.

# 371
Хммммм, много съмнително звучи. Директорката да дава, пък лелката да не дава.  newsm78 Май нещо си фантазира господинът!  Naughty Thinking
Вероятно директорката е разрешила да закъснява от време на време, но или той го прави по-често или на персонала му е писнало от претенциите му и го гледа на криво за всичко.

# 372
Аз пък няма да се изненадам, ако за директорката не е проблем, някои деца да отиват в 9 закусили и да се включват направо в учебните занятия, а персонала да си прави каквото си иска.

Миналата година в нашата група, която е филиал отделно от централната, бяха решили самосиндикално, че заради снега няма да пускат родителите вътре. Щели да вземат децата от вратата и до там. За да не спорим, подходих уж дипломатично, като занесох два пакета еднократни калцуни, които бяха прибрани. На другите родители дори са казали, че въобще калцуни няма и нямат никакво право да влизат вътре. След разговор с директорката много бързо се промениха нещата, че и калцуните се намериха.

Така че, ако правилника позволява в съответната градина да се ходи в 9 закусил, не виждам проблем.

# 373

Така че, ако правилника позволява в съответната градина да се ходи в 9 закусил, не виждам проблем.

Именно! В тази детска градина правилника задължава в 8.30 децата да са се появили.
Ама на таткото не му е комфортно да стане по-рано, та затова е драмата.
Как си позволяват да приемат правилник, който не му харесва, че и да го задължават да го спазва?!?!

Общи условия

Активация на акаунт