Свестните са заети

• 65 737
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 30

Освен ергени, е пълно и с разведени мъже около 40те.
Които мъже тамън са се отървали от един воденичен камък на шията и нямат търпение да си наденат нов. Тези разведени мъже най-вероятно вече имат деца, към които имат ангажименти и нямат ни най-малко намерение да започват наново, та ако се хванат с някоя жена, то ще е за разнообразие, не и за семейство в общия случай.

Има и такива, но има и мъже, които са по-семеен тип и имат желание да създадат ново семейство, че дори да имат още деца. Друг е въпросът дали, ако искат още деца, няма да предпочетат по-млада жена.

# 31
  • София
Като чуя "на тази възраст" и ме напушва смях. Възрастта си е префекта, на тази възраст една жена вече наистина знае какво ѝ харесва и какво не. Ако се грижи добре за себе си и се поддържа, е подарък за всеки мъж. Дръж гарда и недей да клякаш щото си "вече на 40". Успех.Wear High Heel

Въобще не е за смях, освен ако не си семейна, нямаш и деца вече, та гледаш сеира на " закъснелите"......
Не се заяждам, но не мисля че бодряческите внушения, как била подарък за всеки мъж, с които се подклаждат излишни претенции, са от полза.

# 32
Аз пък виждам нещата по един друг начин. Мъжете са ужасно много, и с някаква част от тях все ще си пасне човек. А все някои ще са и свободни. Всъщност да си намериш мъж на мен ми се струва лесна работа, важното е наистина да ти е добре с него, разбира се. Само се замислете колко мъже познавате вие, приятелките ви и т.н. по веригата. Пълно е с мъже, не може ни един да не става. Simple Smile

Аз самата срещнах мъжа си, когато бях на 39 години. Не бях сама, а разведена с деца и не съм търсила сериозна връзка. Щом за мен се е намерил свободен мъж - ерген, как пък няма да се намери и за авторката, както и за всяка друга жена? То е ясно, че ще стане. Просто трябва да се срещне точния мъж.

# 33
Абсурт, зависи от приоритетите. Живеем в 21-ви век, нищо че в Бг заплащането е като в началото на 19-ти кх кх. Мястото и ролята на жената не е единствено боса и бременна до печката. Ако е искала на всяка цена дете/деца и мъж, според мен досега да се е задомила. Очевидно е, че авторката е по-интелектуален тип, който има и други интереси извън архетипната ѝ същност – да е майка и нечия жена.

Не ме разбирай погрешно. Чудесно е една жена да създаде семейство, да свие гнездо, да има деца. Но това, че не го е направила до определена възраст, не означава, че не е пълноценен човек и "не става нищо от нея". Хората сме преди всичко личности, характери, индивидуалности, затова ни е даден и шанса да мислим и осъзнаваме, а не единствено два различни пола, пригодени за разплод.

Много е тежка тази догма на обществото – стара мома. Че от къде на къде някой ще определя чий живот какъв трябва да бъде.
Консервативна съм в много отношения, но не смятам, че трябва да ѝ пука какво обществото очаква от нея на определена възраст.

# 34
Много интересна тема тая  Sunglasses
Аз се чудя дали има разлика между българските мъже  на 40+ и западните. Струва ми се, че нашите са много претенциозни и все търсят хем красива, хем богата, хем млада, хем скромна, хем с кариера, хем покорна в къщи. И ако имат парички си получават някоя такава "стока".
Западняците като че ли са по-реални в изискванията си, а и след опустошителните им разводи не са склонни да платят цената за "кифла". И не се стремят само към млади жени както у нас.
Естествено, че има и изключения, но ми се струва това е правилото. Очаквам да чуя какво мислите вие.  Simple Smile

# 35
А какво ти пука какво търсят мъжете? Важното е ти какво търсиш. Те да се представят какви са и що са, ти си избираш накрая Simple Smile Това е Simple Smile

# 36
  • София
Много е тежка тази догма на обществото – стара мома. Че от къде на къде някой ще определя чий живот какъв трябва да бъде.
Консервативна съм в много отношения, но не смятам, че трябва да ѝ пука какво обществото очаква от нея на определена възраст.
Само че пише тук, а не върти 10 ергени на малкия си пръст. Значи й пука.
Mr. GreenНикой не казва, че от неомъжена жена нищо не става, а че понякога с възрастта просто вече не става за семейство, и деца не може да има.
Плюсът е, че има време за поддръжка - спортове, танци, процедури.

# 37
Много е тежка тази догма на обществото – стара мома.

Тя е остаряла и е въпрос на време съвсем да отпадне, както вече никой не говори за яловици и парясници, така ще спре да се говори за моми и за ергени. Дори съвсем естествено, покрай филмите и социалните мрежи, си навлезе и в българския терминът "сингъл", който е достатъчно политкоректен и не е срамно да се обявиш за такъв.
пп: интересно е, че според авторката свободните 40-годишни мъже за нищо не стават, но пък вие я убеждавате, че свободна 40-годишна е подарък за всеки мъж.

# 38
...и не съм търсила сериозна връзка.

Според мен тук е разковничето. Мисълта, че търсиш мъж за семейство или поне за по-сериозна връзка, орязва драстично шансовете наистина да го намериш. Защото във всеки мъж, с когото се срещнеш, търсиш всички качества, на които държиш, накуп. А такива перфектни същества няма, просто няма – нито мъже, нито жени.
От друга страна, когато започнеш да се срещаш с някого, който просто ти е забавен, с когото можеш да ходиш на културни мероприятия и после да ги обсъждаш, да спортувате заедно и т.н., и т.н. – просто да изпитвате удоволствие от общуването си и споделянето на някакво забавление или хоби, с времето постепенно го опознаваш, откриваш положителните черти, които не си забелязала първоначално, правиш някои дребни компромиси с това и онова, защото те се компенсират с нещо друго (например вече не мислиш, че е грозен или недостатъчно красив за теб, защото си открила, че има златно сърце или че е страшно интелигентен, или някое друго качество, което взема превес.) А ако започнеш и да се влюбваш, тогава вече съвсем преставаш да го оглеждаш и преценяваш, критично набърчила нос, защото неслучайно казват, че любовта е сляпа. И защото си намерила какво да обичаш в този човек.
С две думи – срещай се с мъже, с които ти е приятно да общуваш, просто по приятелски, защото не се знае с кой от тях в крайна сметка може да ти трепне нещо, връзката ви да се превърне в сериозна и накрая да се окаже, че вече си открила своя принц.

# 39
На и след тая възраст всички са заети.    Laughing   Освен наистина непоносимите изключения....на никой не му се живее сам.
Шанс винаги има.Къде?Знам ли?
Не е точно така. Някъде около тази възраст се появява "второ издание" готини мъже- наскоро развели се. Аз, като женена за такъв, ще си трая къде и как да го срещне Хелоуинка, че най-много да нарами ските и да започне да троши ребра наред.  Laughing

# 40
В една съседна тема един 46-годишен мъж си търсеше запознанство. Като нищо може да излезе нещо... Wink Sunglasses

Да вземат да се запознаят. Simple Smile
Тъкмо са на подходяща възраст и двамата.

# 41
Много интересна тема тая  Sunglasses
Аз се чудя дали има разлика между българските мъже  на 40+ и западните. Струва ми се, че нашите са много претенциозни и все търсят хем красива, хем богата, хем млада, хем скромна, хем с кариера, хем покорна в къщи. И ако имат парички си получават някоя такава "стока".

Според мен, мъжете искат от една жена много по-елементарни неща. За кариера и пари изобщо не съм съгласна-ако мъжът си има кариера и е успешен, това изобщо няма да търси това в една жена. Това би било от значение, ако мъжът си търси жена да го издържа. За красотата-да трябва да ги привлича жената, но едва ли търсят някоя неземна красавица. Това, че по тв и списанията се заглеждат по модели, не значи че и вкъщи искат такъв. Относно младостта, да много мъже харесват млади жени, но не значи, че не биха харесали и връстничките си. Ако мъжът е свестен, ще се ръководи и от други качества, а не само от възрастта.

Общо взето, май само в женските глави се е зародила идеята, че мъжете имат много изисквания. Лично аз съм срещала мъже с много изисквания, които чрез тях прикриват комплекси и самооценката им е адски завишена. Такива или си остават сами, ило накрая се хващат с някоя по-елементарна женица. Според мен, средностатистическия мъж иска разбрана жена, да може да сготви някоя хубава манджа и да може да общува с нея, т.е. да е на неговото интелектуално ниво.

# 42
  • София
Абсурт, зависи от приоритетите. Живеем в 21-ви век, нищо че в Бг заплащането е като в началото на 19-ти кх кх. Мястото и ролята на жената не е единствено боса и бременна до печката. Ако е искала на всяка цена дете/деца и мъж, според мен досега да се е задомила. Очевидно е, че авторката е по-интелектуален тип, който има и други интереси извън архетипната ѝ същност – да е майка и нечия жена.

Не ме разбирай погрешно. Чудесно е една жена да създаде семейство, да свие гнездо, да има деца. Но това, че не го е направила до определена възраст, не означава, че не е пълноценен човек и "не става нищо от нея". Хората сме преди всичко личности, характери, индивидуалности, затова ни е даден и шанса да мислим и осъзнаваме, а не единствено два различни пола, пригодени за разплод.

Не мога да разбера, защо по повод и без повод се включват клишетата и се задвижват мантрите " боса и бременна", сиреч простовата и " интелектуалка"- сама на 40??

Да, приемем, че за всичко си права, щото вече сме в 21- ви век.
Да, приемам, че не трябва да му пука на никого какво очаква обществото от него.

Само че, човек също очаква нещо за себе си и това, колкото и да не ти се вярва, на 90% е същото, което очаква и обществото- да намери " своята половинка", да създаде семейство, да има деца.

Затова е тази тема, затова са и другите подобни теми- защото част от жените късно осъзнават, че " днешните 30 са вчерашните 20" е само клише, а Природата с него не се съобразява.
И така се оказват на 40, изведнъж осъзнавайки, че въобще не са на 30.

# 43
  • София
Уиш, ти си ми вторият пример, заедно със Шарки. Но съм останала с впечатление, че твоят е бил ерген.
Затова е тази тема, затова са и другите подобни теми- защото част от жените късно осъзнават, че " днешните 30 са вчерашните 20" е само клише, а Природата с него не се съобразява.
Тук не съм съгласна. Дори в моето детство да се ожениш на 30+ беше почти прецедент, да не говорим за ергенския данък.
И на външен вид, и по разбирания как изглеждаш на определени години - хората са се променили. Наскоро си говорехме с ММ по повод клиповете на АББА, че сега никоя 30-годишна жена, особено от шоубизнеса, не изглежда както тях.
Но съм съгласна, че basila кара малко на автопилот по въпроса с феминизма, независимо от обстоятелствата. Не познаваме жената, та да знаем причините да остане сама, нито сме сигурни, че е суперинтелектуалка.
Защото вярно е и това, че някои хора дори пред себе си не признават, че явно не привличат чуждото внимание, а изкарват гроздето кисело

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 14:27 от Cuckoo

# 44
В една съседна тема един 46-годишен мъж си търсеше запознанство. Като нищо може да излезе нещо... Wink Sunglasses

Да вземат да се запознаят. Simple Smile
Тъкмо са на подходяща възраст и двамата.

Като нищо ще вдигнем една форумска сватба!  Wink Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт