Свестните са заети

• 65 713
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 165
Много влязохте в подробности - напр. дали ще търпи пушач или непушач, каква музика харесва. Ако са се запознали като млади и и двамата са пушили и след това единият се е отказал - какво да се разведат ли заради едните цигари? Аз не познавам такива, които да са се развели заради цигари или музика. Ама не! На 40 години ще търсим някой по каталог, дето да ни отговори на всичките изисквания - срещали ли сте такова чудо? Аз лично не! Ми много ясно, че ще търсим такъв мъж, с когото можем да се търпим в ежедневието и да има какво да си кажем - това може да го установим само с личен контакт и с течение на времето. За мен истината е винаги някъде по средата и обикновено двойките, които се смятат за идеални най-често се разделят. Затова аз бих посъветвала Хелоуинката да се вгледа около себе си и да почувства къде може да има някакво развитие. И да и напомня, че мъжът е и отражение на жената до него - т. е. тя също трябва да работи върху него и върху връзката им, а не да чака наготово да дойде г-н Идеалният

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 22:57 от Poni69

# 166
Това с музикалните вкусове ме разби. Все си мисля, че едни зрели хора не биха обърнали чак такова внимание на музикалните предпочитания на другия. Единствено в пубертета слушаш само един стил музика и анатемосваш тези, които слушат друга музика. Да не говорим, че с времето хората често започват да слушат по малко от много стилове. И в тази връзка да дам един личен пример, относно темата за компромисите. С ММ имаме различни музикални предпочитания, но сме отворени за хубави песни от всякакви стилове. Той искаше да отиде на един концерт, но не му се ходеше без мен, защото каза, че няма желание да отиде да се забавлява, а аз да не съм с него. И за да отиде да слуша две групи, които много харесва, аз го придружих, въпреки че изобщо не бях запозната с техните песни(за целия концерт имаше 1-2 песни, които бях чувала). Той се изкефи адски много, че съм с него, а на мен, се оказа, че ми беше по-приятно отколкото очаквах.

# 167
Happy_mommy , на теб ти е било приятно, предполагам музиката не ти е била много далечна. Сигурна съм, че няма какво да правя на концерт на Пайнер. Няма да ми е приятно и го знам, не е нужно да си го доказвам. Това е. Намерила съм мъж със сходни предпочитания. Въпреки че не са ни съвсем еднакви стиловете на музика, които слушаме, по този въпрос сме на едно мнение. Убедена съм, че с мъж, харесващ този стил музика, няма да си допаднем. Няма нужда да се мъча, както и той. Иначе и те си имат своите половинки, даже изборът е много голям, вероятно и по-атрактивен.  Peace

# 168
Скрит текст:
Това с музикалните вкусове ме разби. Все си мисля, че едни зрели хора не биха обърнали чак такова внимание на музикалните предпочитания на другия. Единствено в пубертета слушаш само един стил музика и анатемосваш тези, които слушат друга музика. Да не говорим, че с времето хората често започват да слушат по малко от много стилове. И в тази връзка да дам един личен пример, относно темата за компромисите. С ММ имаме различни музикални предпочитания, но сме отворени за хубави песни от всякакви стилове. Той искаше да отиде на един концерт, но не му се ходеше без мен, защото каза, че няма желание да отиде да се забавлява, а аз да не съм с него. И за да отиде да слуша две групи, които много харесва, аз го придружих, въпреки че изобщо не бях запозната с техните песни(за целия концерт имаше 1-2 песни, които бях чувала). Той се изкефи адски много, че съм с него, а на мен, се оказа, че ми беше по-приятно отколкото очаквах.

Абсолютно подкрепям. Всеки жанр има хубави страни, както и не толкова успешни песни. Тесногръдо и недорасло ми е това с музиката.

# 169
Предполагам, че авторката на поста за музиката има предвид, че човек с определен манталитет и култура слуша определена музика. Напр. рядко човек с интелектуална или творческа нагласа залита по чалгата или рядко ще видиш спортист да слуша Бетовен, например. Затова за много хора предпочитанията в музиката говорят много за отсрещният човек и това за тях е вид ориентир

# 170
Предполагам, че авторката на поста за музиката има предвид, че човек с определен манталитет и култура слуша определена музика. Напр. рядко човек с интелектуална или творческа нагласа залита по чалгата или рядко ще видиш спортист да слуша Бетовен, например. Затова за много хора предпочитанията в музиката говорят много за отсрещният човек и това за тях е вид ориентир

Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1

# 171

Да, да, ясно е какво казва. Но аз например мога да слушам с удоволствие класическа музика и опери и намирам, че се съчетават идеално с рок - Nightwish примерно, харесвам R&B, disco, latino, даже чалга има не лоша - там пък  ценното е купона  Whistling
Така де, все слушам да се анатемосват чалгарите, но има много хубави песни с Балкански привкус, които са си много харесвани и от чужденци.

# 172
Вие се побъркахте с тази чалга.

# 173
Неща, които съм смятала, че няма да ме дразнят, изведнъж се оказаха, че ме дразнят в съвместното ми съжителство и както и неща, които смятах за дреболийки и съвсем преодолими компромиси, се оказаха драма .

А при мен пък обратно - нещата, които не мога да понасям у другите, въобще не ме дразнят у любимия човек.

# 174
  • София

И да, и не, по- скоро е поредното клише.
Колко народ- мениджъри в добри фирми, на петъчните напивания друсат и чалга, а всъщност в ежедневието не я обичат и слушат.........

# 175
  • София
Ще възродите темата За и против чалгата

"Българският гъзар слуша само подчертано гъзарска музика – чилаут, хаус, транс, “на Армин ван Бюрен се размазахме, копеле, знаеш как е”... Българският гъзар държи демонстративно да заяви, че не слуша чалга, мани ги тия простотии. Но след няколко ракии сърцато започва да върти гюбеци на някой мазен сръбски кючек. “Ма тва не е чалга копеле, тва е Горан Брегович, и на Запад много го слушат, тва е уърлд мюзик, знаеш как е”.

Казвах още като я чух - Cheap thrills си е един почти готов кючек, ако беше друг изпълнител, досега всички балкански народи да са си направили кавъри.
След като има Деспасито, ако не знаете  Joy

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 17:14 от Cuckoo

# 176
  • София - Рим и обратно
Чалга е напомпани, джукести, нафърфорени родни каки да квичат на български кавъри на чужд фолклор, клатейки морно повдигнати задници. Горан Брегович не е чалга.

# 177
  • Пловдив
Аз пък изобщо не смятам, че музиката определя мирогледа на хората. На 16 - 17 години и мен такава треска ме тресеше, "Как ще излизам с някой, който слуша еди какъв си стил, аууу, ужас, ужас" (че чак го бях написала и в писмо до едно гадже), сега смятам, че стабилността на една връзка хич, ама хич не се крепи на това. Но аз и не изпадам в чак такъв ужас, че някой може да ме помисли за не дотам интелигентна и възвишена.

# 178
И аз съм във възрастта на 40-те, щастливо разделена и сама. Обаче честно казано не се фокусирам в намирането на нов мъж, мисля, че всяко нещо си идва с времето и точния момент. А и не бих била с някой просто така, за да не съм сама.  Peace

# 179
Принципно това са и моите наблюдения - колкото по-щастливо и пълноценно заживееш сама - толкова по-те налазват мъжете..))
Баш на 40 и аз останах сама, че и с дете.
Жива ме бяха оплакали родата..))
И мъже - въобще не липсваха.
Колкото повече ги неглижирах, толкоа по-настъпателни бяха.

Общи условия

Активация на акаунт