Свестните са заети

• 65 774
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 180
Първо, на 40 няма как мъжете да се преценяват по простички критерии. Всеки вече има много кривини, усложнения, характер. Критерият е един - кефи ме/не ме кефи. Хубавото е, че докато на 22 трябва да живееш с години с човека, за да видиш каква посока подхваща животът му, на 40 вече общо взето мачът е свирен, качествата и способностите са ясни.

А чисто технически- взимаш винтидж велосипед или тротинетка и се разкарваш из Капана в Пловдив, където има колония от хипстъри. Малко вероятно е да са женени. Не знам дали са умни, ама поне приказват сладки и интересни неща, разбират от музика и знаят къде има крафт бира и сайдер. На 40 не ти трябва много повече, да не кажа, че и тая работа с децата може да я отпишеш- няма да ти хареса толкова, колкото си мислиш. То е за млади и глупави, на 40 ще се поизмъчите, особено ако чакаш от него от бохем да се превърне в грижовен татко. Пък и най-вероятно да родите и отгледате само едно и то да стане хипстърче.

И да не забравяме, че мъжът си го харесваш и с времето- ако не бях се срещнала с мъжа си и го бях видяла днес, на сегашната ни възраст, едва ли щеше да стане нещо, и двамата вече сме на друга фаза. Обаче сега ми харесва, защото имаме обща история, което променя уравнението.

# 181
  • На Марс
Ще възродите темата За и против чалгата

"Българският гъзар слуша само подчертано гъзарска музика – чилаут, хаус, транс, “на Армин ван Бюрен се размазахме, копеле, знаеш как е”... Българският гъзар държи демонстративно да заяви, че не слуша чалга, мани ги тия простотии. Но след няколко ракии сърцато започва да върти гюбеци на някой мазен сръбски кючек. “Ма тва не е чалга копеле, тва е Горан Брегович, и на Запад много го слушат, тва е уърлд мюзик, знаеш как е”.

Казвах още като я чух - Cheap thrills си е един почти готов кючек, ако беше друг изпълнител, досега всички балкански народи да са си направили кавъри.
След като има Деспасито, ако не знаете  Joy

С приятели сме стиганли да заключението, че няма уважаващ себе си хеви-метъл (гръндж и т.н.) който да не е въртял гюбеци на Лепа Брена ... а Брена си е класика Simple Smile

# 182
И още нещо: ми като са свършили свестните, минете на ексцентрици, някой с по-нестандартни качества. Стига сте търсили Кукла Кен. Има много забавни хора, собено ако не гоните да имитирате семеен идеал, ами си гледате кефа.

# 183
Е не е късно за деца на 37, има доста време даже. Зависи доколко са ти приоритет, разбира се, но дете може да се роди и по-късно, щом така се е случило.

# 184
Майкооо, Сирен, ще я проверя аз тази работа с Капана. Naughty
Моята дъщеря много се върти в този район. Crazy
Хипстъри, значи? Thinking Thinking

# 185
Е аз не мога и 1 ден да живея с някой, който слуша чалга. Кое му е странното?

Аз и един час не мога.
Просто това са хора с друга култура, като цяло, която не споделям.
Няма как да живея с подобен човек. Още на втората минута съм го умъртвила по особено мъчителен начин.

# 186
  • Paris, France
Сирен, какво е крафт бира и сайдер? Мисля, че се сещам, но да питам, все пак. На велосипед и тротинетка не се виждам.

За музиката - зависи колко е важно за вас и възлюбения. Абсурт писа за слушалките - емиииии, у нас двете ми деца и мъжът ми ходят все със слушалки в ушите а мъжът ми спи с тях. Вредно е. Дъщеря ми стигна до слухов апарат от тези слушалки. На 12 години вече недочуваше при липса на глухи в рода. Специалистът каза, че е необратимо. Като махнахме слушалките 6 месеца като по чуди и се възвърна слуха.

Лепа Брена според мене пее чалга. Ако я пусна на някой французин, който познава жанра, но не и познава творчеството, я определят като балкания - наименованието на балканската музика от тип чалга. Предпочитам чалга пред метъл или хауз.

Външният вид е важен в началото. Няма как да се получи привличане ако човекът не ни харесва.

# 187
Крафт бира е такава, която е произведена в малки количества, не от завод. Обикновено с по-интересна мая и ечемик, плюс добавки. По-сложен процес, който не може да се повтори в голяма бирена фабрика. Сайдерът си е сайдер- ябълково вино.

А тротинетки продават в един спортен магазин близо до фонтана- за възрастни. Взимаш я, подкарваш я по главната и докато стигнеш до Капана, вече трябва да си намерила нещо:) даже тия дни видях баба на тротинетка, явно нещо е търсила...

# 188
Значи в Пловдив съвсем са улеснени нещата Simple Smile

# 189
Ех, Невена, жалко. Tired
Не очаквах да дадеш приоритет на чалгата.
Аз твърд почитател на Rock and heavy.  superuu superuu

# 190
  • Paris, France
Благодаря Сирен. Интересно ми стана, че тези наименования се използуват на бг. Аз бих казала домашна бира и ябълково вино. Преди месец приятелка ми се обади и ме пита на български зная ли как е на български епъл сидър вИнегар. Помислих, че недочувам  hahaha

ДеВа, от 3 месеца едно парче чалга не съм чула. Не ми е номер едно, но ми харесва. Метъл не понасям, съжалявам, което не значи че не бих те харесала  Mr. Green. Слушам зук, кизомба, кабо лов, бачата и всякакви латино танци. Такива и ходя да танцувам.

# 191
Е не е късно за деца на 37, има доста време даже. Зависи доколко са ти приоритет, разбира се, но дете може да се роди и по-късно, щом така се е случило.
Чак пък доста хайде, няма нужда. И в другата тема се опитват да ме убеждават, че на 46+ е тамън време за семейство и деца. Stop Според мен на 46+, е време да си пиеш коктейлчета  и гледаш залеза, а не да избираш помпа за кърма в амазон.
Тук авторката иска само свестен мъж, не деца...
"Свестен" дефинираха ли го като понятие? newsm78

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 19:56 от So Lucky*

# 192
Да не пие, бие и изневерява.. и чалга да не слуша..)

# 193
Комар може ли да играе? Joy

# 194
И да ми носи кафето в леглото и да мълчи докато не го излоча.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт