Свестните са заети

• 65 703
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 120
Абе, то местенето в друг град не е като да идеш от Люлин в Младост. То работа, познати, приятели, роднини....не е лесно. Най-вече работата, особено ако е хубава.  Peace
Хубаво лесно няма, по принцип. Rolling Eyes

# 121
Не е ясно дали е за хубаво. Кардинално и животопроменящо решение е, което не се взема лесно, дори и в името на любовта, особено на тези години. Ако отиде в новия град и не може да си намери работа? Въпреки че в София има работа, пак не се намира лесно. Може да откараш доста време в търсене, а ако не познаваш и града, ще ти е особено трудно.
Може би пътувания в почивните дни, отпуските....докато се види нещата накъде отиват.

# 122
Не бе, не слагам знак за еквивалентност семеен = интелигентен. Но факт е, че ако се заговоря с интересен и мил мъж, който ми привлича вниманието, в течение на разговора разбирам, че е зает. Не се оглеждам нарочно в женените, просто така се случва.

щото е нахранен, отгледан, изгладен, измит и задоволен ... защото е спокоен и не търси непременно да ти се метне ... а и няма изисквания към теб д аго огладиш ... та минавате директно на интелектуално ниво. След като по низшите нива са удовлетворени.
Този интелигентния ... не е гол, не е неизгладен, носи чорапи, похапва си ... минава през баня и тоалетна, прави боклук ... Е, представи си да се справиш покрай него с тези нива и интелектуалното няма и да го забележиш след работа. ще си труп и ще гледаш да си починеш ...

Та както казваше дядото на мъжа ми > Лесно е да се гледа, ама вземи го отгледай .

# 123
Съвет приготви се за компромиси и отивай на лов. Като клъвне целуваш бързо жабата и ето ти принца. Не се замисляй за това дали и другите имат недостатъци. Имат.

# 124
Аз може би съм предубеден, защото съм на 36г., но човек на 37 не ми се струва чак толкова възрастен Simple Smile

Доста се изписа за "компромиси", но има и един компромис, който май никой не спомена - човек да си остане да си живее сам. Трябва внимателно да се премерят компромисите, които се правят с неподходящ партньор, срещу компромиса да си караш сам. Не съм сигурен че да си сам е непременно по-лошо от доста от нещата, които съм чувал, а и тук съм чел.

Деца (ако са желани такива) могат и да се осиновят, че и донорска сперма може да се ползва, като със сигурност се знае, че няма опасност след това донорът няма да шамари, да има претенции към децата, да ги тормози, да бави някакви административни процедури, защото е леке и т.н. Дори мисля, че филтрират донорите в банките за сперма за някои генетични проблеми.   

Друг въпрос е, че в по-малките градове се развива малко по-различно животът и нещата наистина се случват малко по-рано средно взето - примерно няма много хора, които правят докторантура или продължават да учат, защото те са отишли в София (или други по-големи градове) или в чужбина. Значи една много голяма група от моткащи се в академичните среди необвързани мъже остава напълно изключена от кръга хора, с които се контактува. Има и други такива групи, които са по-рядко представени в Плевен, отколкото в София - примерно IT хора - поне на мен не ми е известно в Плевен да има такава индустрия.

Така че като секретарка в IT фирма в София (примерно) шансовете за това, което авторката търси, ще са доста по-добри отколкото в еврофутбол или друг някакъв сенчест бизнес, който шефът е измислил в Плевен.

Но естествено и аз не бих се преместил в друг град да търся жена. Ако не бях срещнал съпругата си, вероятно щях да предпочитам да живея сам или да имам по-необвързващи отношения.

# 125
  • София
Факт е, че на тази възраст повечето мъже са или в сериозна връзка тип брак, или женени. Така че е по-вероятно да харесаш обвързан/женен мъж - проста теория на вероятностите. Макар че според мен ергените повече ловят окото, защото имат време за поддръжка, не страдат от недостиг на сън и т.н.

# 126
ИТ не е особена гаранция. ПРимери много на денонощно не отлепящи се от клавиатурата чорлави , кофеинясали или бирясали създания, които според себе си и групата си са @гениални@ ... дам, дамм ... много трябва да се внимава. ДА не се наложи да обслужваш и да живееш с дебъгера му, като и с цялото му чат приятелско пространство .

# 127
ИТ-тата наистина са трудна тема. Имам такива приятели, но нямам наблюдения стават ли за гаджета. И наистина много пушат, пият бира и т.н. Купона го разбират по един техен си начин, не си падат толкова по пътувания и екскурзии. Едно време голяма такава компания се събираше всяка сряда в Кривото на Дондуков, може и още да са си там Simple Smile Поне половината са винаги свободни.

# 128
  • София
Невенка, хубаво казваш да не прави компромиси, то на 37 годишна жена само това и трябва да чуе и се е навила, няма да отстъпвам. Истината е, че за хармония в отношенията трябва да има взаимни компромиси. Не казвам от сорта, мрази цигарения дим, но да вземе страстен пушач, по скоро компромис от сорта, ако срещне мъж а той иска тя да се премести в София-Пловдив- Бургас, да не му тропа с краче, "няма пък!" а да се замисли и направи компромис...

Хващам се за този пост, за да се върна към онзи по- нагоре, в който не помня кой ник твърдеше, че ако не бил обичал мъжът същата музика, която тя обича, не би го погледнала..............което освен за инфантилизъм, за нищо друго не говори.
Без извинение, щом иде реч за хора над 15 годишна възраст.
Какъв компромис се очаква да направи такъв човек?

# 129
Е аз не мога и 1 ден да живея с някой, който слуша чалга. Кое му е странното?

# 130
  • София
ММ има залитания към сръбско, но се интересува и от друга музика. Аз не му преча, но да си слуша сам, иначе си гледаме и слушаме заедно музикалните канали (без Планета, Тянков и подобни)

# 131

Аз и един час не мога.
Просто това са хора с друга култура, като цяло, която не споделям.

# 132
По музиката, която слуша един човек, можеш много да научиш за него, а също и ако не слуша никаква музика, няма изявени музикални предпочитания или обича да му е тихо. Аз също смятам, че с половинката е хубаво да имаме сходен музикален вкус, не е нужно изцяло да се припокриват предпочитанията ни, но поне да се засичат. Нали като пътуваме, ще слушаме музика в колата и ще трябва и на двамата да ни харесва, вечер ще си пускаме музика и ще обсъждаме, поне аз така си представям, че трябва да е, а ако мъжът си представя, че вместо музика ще пусне телевизор, ще трябва да си търси друга къща. А ако не слушаме едно и също, значи и на концерти няма да ходим заедно, нито на опери и като нищо ще излезе, че нямаме какво толкова да правим заедно, защото музиката съпътства ежедневието на всеки човек и не може без нея.

# 133
  • София

Странното е, че в 21- ви век, все още не си запозната с едно елементарно приспособление- слушалки се нарича.
Аз също не понасям чалга, ама заради мръсната вода да изхвърлиш и бебето, е пълно безумие!

То е същото, като мъжът на Невена и ден да не живее с нея, щото на един театър, на едно кино, на един концерт не е отишла ...............и е проста за него....... Mr. Green

# 134
Ей, аз като водя сина си на лека атлетика, не мога ли да забърша някой сгоден татко? Ама мъжете са малко, май повече маминки присъстват.
Можеш, разбира се, а и някой треньор като нищо. Аз затова пращам детето с дядо си, при това - със свекър ми, че и татко ми не го давам  Imp

Общи условия

Активация на акаунт