Свестните са заети

• 65 594
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 465
Не знам, според мен светецът... в огромни кавички, защото очвеидно не е светец, направи много гадно като ги извади тия цитати. Искам само да ви кажа, че в днешно време голяма част от хората живеят с различни психични разстройства. И си функционират нормално, лекуват се, поддържат се. Така, че моля ви се не я изкарвайте едва ли не, че от лудницата е излязла! По правописа и пунктоацията си личи, че не е откачалка и е интелигентно момиче.. така, де - жена. Щом работи, каквото ще да е, значи си е пълноправен член на обществото като всички останали.
bgtatko най-добре ги е казал нещата! Имаше и един друг коментар да смениш обкръженето. Пък авторката веднага контрира - няма да ги сменям, приятели са ми.  Laughing Никой няма да ти опре пистолет в главата да зарязваш приятелите си. Нищо не пречи просто да се опиташ да намериш нов социален кръг, където да можеш да срещнеш човек, щом в сегашния кръг не се случва. Така е най-добре. Чрез приятели на приятели, на приятели  Laughing Но поне някой ще го познава тоя човек и по-отрано ще разбереш свестен ли е какъв е. Ако го виждаш сред хора. Че ако е някакъв от нищото срещнат я по интернет, я в бар или фитнес без допирни точки и общи познати вероятността да попаднеш на неподходящ е много по-голяма според мен. По- голям е рискът, а ти нямаш много време да рискуваш. Тази новата работа е добра възможност ако е в офис и ще имаш нови колеги. Сприятели се с жените там и ще станат лека полека нещата.  Hug Успех.

# 466
Скрит текст:
Какво се хванахте за този английски... Използвам английски много активно в ежедневието си и искам да мога да обясня на приятеля си дадена ситуация с половин дума, а не с половин ден преводи и асоциации.

Не знам защо си го причинявате това с тази тема... Вместо да Ви окуражат и да дадат някакъв градивен съвет, ще Ви разкостят и смажат самочувствието.

Скрит текст:
Знаенето на английски е абсолютно базов белег на образованост - естествено, че ще го искате! На мен дори не би ми хрумнало да го спомена като изискване, все едно да кажа, че търся жена с 2 очи. Не че е невъзможно да се влюбя в някоя едноока или незряща, но да знае поне работен английски е все едно да искате да може да пише, да смята и да има завършен 12ти клас - според мен се подразбира.

Много трудно ще бъде за двама души да си паснат, ако имат големи разлики в образованието, общата култура, интересите. Както средниска, която не знае английски, ще сметне някой професор, дето само на английски чете и гледа, за досаден и смотан сухар, така и някоя висшистка, занимаваща се активно с неща, изискващи английски, ще си комуникира трудно с майстор паркетаджия, па дори да е прекрасен човек във всяко едно отношение. Не че няма такива комбинации или да е изключено да проработят, но е много по-вероятно сходни хора като интереси, ниво образование и т.н. да си паснат.

Ясно е какво искате, на мен ми се струва напълно нормално всичко и аз съм възкликвал по сходен начин преди много години, че няма свободни жени, които да отговарят на моите изисквания. И веднъж като описвах по сходен на Вашия начин какво търся (дори мисля, че споменах 2 чужди езика - малко на шега описвах, защото ме бъзикаха за това, че съм си бил търсел приятелка, което не беше така към въпросния момент), един приятел спомена името на момичето, с което сигурно 1/2 година по-късно заживях и отговаря на абсолютно всички условия, които съм можел да си представя, а дори и на такива, за които не ми е било хрумвало тогава Simple Smile

Не се оставяйте да Ви обезкуражат - нормални са Ви изискванията и ако не сте изключително взискателна към външността и към по-незначителни недостатъци в характера на мъжа - не виждам проблем да си намерите. Въпрос на късмет е, така че дори късметът Ви да не проработи, не се отчайвайте - не е Ваша вината за това по никакъв начин! Звучите като много свестен и нормален човек, сигурен съм, че има немалко мъже с описания профил, които търсят партньорка като Вас. Дано да срещнете някой от тях възможно най-скоро!

Абсолютно подкрепям това изказване. Заключвай темата, за да не те разкатаят съвсем.

Писали сме заедно с Уейв, споделям мнението й също. Дано не се обезсърчиш от някои от постовете по темата ти.

# 467
Simple Smileхелуинка, целта на по-грубия тон не беше да влизаш в обяснителен режим колко  икак тежиш, а да се поогледаш и да решиш да направиш някакви стъпки.
Тази работа без някакви промени в ежедневие, маниер на комуникация и други няма да стане.

Просто си е кривак и си мисли, че света се върти около нея и е нещо специално, никакви психични разстройства няма.Докато не проумее, че не е нещо изключително, а такива като нея и по-добри е пълно няма нищо да се случи.

В София по офисите доста бързо им наместват чакрите, тя просто не е свикнала, работи с един шеф, и в голям офис няма да оцелее, ако така се държи.

# 468
Подкрепям мнението на бгтатко, бая хора, хванали Господ за шлифера се изказаха. Никой не е застрахован от здравни проблеми.

# 469
Е, тя авторката не е от вчера във форума и би трябвало да знае, че във всяка тема има и хапливи коментари, и по-груби. Но повечето коментари бяха съвсем добронамерени. Ако тя се хваща само за негативното , не е добре да си го причинява - нито в реала, нито във виртуала.

Последен добронамерен съвет към нея : да прочете 2-3 пъти темата, защото на първо четене човек не може да отсее ценните съвети. Човекът е емоционално същество и е нормално при четене на критика първо да реагира отбранително. На второ и трето четене емоциите няма да са толкова силни и човек може да извлече полза и поука, дори от негативен коментар.

# 470
Absurt, не мога да кажа, че си зле, но със сигурност са ти затворени очите за доста тенденции, практики и течения в най-модерната история. Хубаво е да знаеш и други езици, но смея да твърдя, че в момента английският е ключ към пулса на света. Както латинският през 14 век.

И твоите очи са затворени за другите тенденции, практики и течения-тези, които отварят врати, ако добре владееш други, освен английския, езици.
Всеки днес " знае и говори" английски- така, както всички знаехме и говорехме руски, когато го учехме в училище- знаеш 100 думи, ама без падежните окончания. Mr. Green

Ами не, хората около мен, които "говорят английски" го знаят така, че на практика работят с чуждестранни работодатели от България. Тоест- перфектно, не 100 думи. И да, по-лесно се живее с човек, който "знае английски" по този начин, а не по Барековски.

Между другото, ползвам и други езици- ами не, няма ги възможностите. Е, освен ако не искаш да се буташ като еврочиновник, за там ще ти послужат.

# 471
Е, тя авторката не е от вчера във форума и би трябвало да знае, че във всяка тема има и хапливи коментари, и по-груби. Но повечето коментари бяха съвсем добронамерени. Ако тя се хваща само за негативното , не е добре да си го причинява - нито в реала, нито във виртуала.

Последен добронамерен съвет към нея : да прочете 2-3 пъти темата, защото на първо четене човек не може да отсее ценните съвети. Човекът е емоционално същество и е нормално при четене на критика първо да реагира отбранително. На второ и трето четене емоциите няма да са толкова силни и човек може да извлече полза и поука, дори от негативен коментар.

+100

# 472
  • град-държава
И аз съм на мнение, че цитатите бяха доста груба проява. Биполярното е наистина сериозно състояние и не е желателно да се остави без внимание. Но всеки втори е с ПР. Хората живеят нормално и със страховете си. Аз също имам, но съм имала само един период, в който се е отразил на живота ми, но се справих без лекарства. Тук мога да дам на практика работещ метод и това е рехабилитация, спорт(аз започнах да ходя на йога 5 дни седмично, ходят и добре изглеждащи мъже също така), работа, четене на книги.
Рехабилитацията много ми помогна -минерални бани и редовни масажи. Не е евтино, но се отразява страхотно.
Личното ми мнение е, че също негативното отношение в комуникацията е главния проблем, който отблъсква. Затова мисле се получи и общата негативна настройка на пишещите в темата.

# 473
  • Paris, France
Магдена, едно е да си пухкав, съвсем друго е да имаш натрупване на мазнини на неправилни места. Тези мазнини започват да работят като обособен орган и да бълват отрови и хормони. Започват и да сигнализират на нормалните жлези с вътрешна секреция да произвеждат повече или по-малко хормони. Мъжкото око подсъзнателно усеща болест, старост и не се влюбва.

Хелоуинка, пиша ти като човек, който лично е преживял хиперинсулинемия и който все още има лека инсулинова резистентност. Преди 2 години, след натоварване със 75гр глюкоза на гладно сутрин инсулинът ми на първи час беше 190 при норма 25. На гладно беше 10 при норма до 5. В един момент, за около 6 месеца натрупах 15кг. Последните 10 ги качих за 3 месеца по време на диета, предписана от джипито ми. 10 страници няма да ми стигнат да опиша симптомите. Накрая не можех да стана от леглото. Сега инсулинът на 1ви час е 30 - малко ми остава до заветното 25. Но се отпуснах.

Може и никой да не разбира, че имаш проблем. Проблемът, обаче, не изчезва. Трябва да се излекуваш! За производството на този екстра инсулин тялото ти дърпа магнезий, цинк и още куп минерали и витамини. Само добавка на магнезий подобрява инсулиновата чувствителност с 40%. Магнезият учавствува в над 200 хормона и ензима. Инсулинът е приоритетен и тялото канализира магнезият за производството му, вместо да го преразпредели. При хиперинсулинемия има прекомерно изпикаване на йод, цинк и още 1000 други полезни вещества.

1) Инсулиновата резистентност/чувствителност не е константа и много бързо се променя чрез добавка/спиране на въглехидрат, физическо натоварване или залежаване, минерален и витаминен статус, бременност, малария и други инфекции итн. Излекуването, обаче, е бавно и невъзможно без подобряване на вътреклетъчните нива на магнезий, Б12 и фолат и много други.

2) Биполяра ти разсипва живота, дори и да не го осъзнаваш. Излекуваш ли инс. резизтентност свършваш с биполяра. Добър ендокринолог прави чудеса, психиятърът само ще те натрови с литий и подобни, които маскират липсите на минерали, но не само не подобряват състоянието ти ами го влошават в дългосрочен план.

3) Перманентното махане на косми не решава проблема. Те просто растат другаде.

4) няма нужда да криеш заболяването си, но не е добре да стагнираш в него. Имам хиперинсулинемия звучи като имам сини очи. В твоя случай заболяването е като грип. Можеш да се излекуваш и почти да забравиш за него.

После ще продължа ако те интересува. Нервните ти кризи и социални фобии се дължат на недохранване и са обратими.

Английският е задължителен в днешно време.

# 474
Стига с тоя английски вече!

Значи, че пренебрегнеш някой готин, умен и способен мъж, щото не знаел английски??!?! Той, ако пък те пренебрегне, понеже краката ти не са 1,20 м.?

И за какво ти е мъж с английски - да си гледате филми без субтитри?!?  ooooh! ooooh! Да беше казала поне, че имаш желание да излизаш в чужбина, да те разберем..... Peace

Разбира се, че е хубаво да знае езици, ама какво, ако не знае?!? То е хубаво и да има къща в Бояна.... Mr. Green

# 475
Simple Smile Хора спрете се с тоз английски, работя в среда, където това се подразбира, плюс виШУто и още доста нещица.
Младите идват от чужбина с какви квалификации бедна ви е фантазията, а ние по-възрастните постоянно догонваме и печелим засега състезанието единствено с опит и контакти.
Говоренето  на английски въобще не е нещо, което се коментира, предизвиква възхита или се смята за нещо изключително, когато това е наложително за работата, когато не се налага на никой не му пука кой говори и кой не.

# 476
Подкрепям мнението на бгтатко, бая хора, хванали Господ за шлифера се изказаха. Никой не е застрахован от здравни проблеми.
Така е, абсолютно.
Но и някои нейни постове звучат така все едно тя е хванала Господ за шлифера и няма достойни за нея.
Направи ми впечатление при изброяването на качествата що е то свестен мъж за нея. По памет беше написала нещо от рода на "на първо четене това се сещам " , значи на второ ще изникнат и още допълнителни изисквания.
Ами трябва да се поразчупи малко , иначе всеки ще отпада защото английския му не е достатъчно добър, хобито му е скучно , начина му на разпускане не съвпада с нейния и т.н.

# 477
Какво се хванахте за този английски... Използвам английски много активно в ежедневието си и искам да мога да обясня на приятеля си дадена ситуация с половин дума, а не с половин ден преводи и асоциации.

Знаенето на английски е абсолютно базов белег на образованост - естествено, че ще го искате! На мен дори не би ми хрумнало да го спомена като изискване, все едно да кажа, че търся жена с 2 очи. Не че е невъзможно да се влюбя в някоя едноока или незряща, но да знае поне работен английски е все едно да искате да може да пише, да смята и да има завършен 12ти клас - според мен се подразбира.

BgTatko, съгласна съм с мнението ти като цяло, но понеже много се задълба в английския ще дам един пример. Имам приятелка, художник, търсена доста в момента, завършила НХА, омъжена, страхотен човек и дори красива! Сигурна съм, че ако беше сама щяха да ѝ правят серенади под терасата. На годините на авторката. Ами, случило се е някак, нито в художествената гимназия, нито в НХА е учила английски, и не го владее. Може да разбира туй онуй, колкото е хванала от музика и филми, но разговор да води - не. Мислиш ли, че това може да бъде причина такава жена да бъде отписана като подходяща за гадже? Ти би ли я отписал? В интерес на истината, тя започна урощи преди няколко месеца, но от нулата. Така или иначе, в момента не би отговаряла на този така важен критерий на авторката. Никой не е казал, че английският не е полезен и ценен, но не трябва ли да се гледа "картинката" малко по-глобално? И още повече, когато тя самата знае, че има специфични неща в характера ѝ, не трябва ли да промени малко приоритетите? Аз бих.

# 478
Не искам да заключвам темата. Продължителните дискусии могат само да са ми от полза, а и как ще се похваля, когато си намеря перфектен англо-говорящ мъж Stuck Out Tongue

Повечето коментари наистина са доброжелателни, а нападките на тема здраве не правят чест на нападащия.

Нека продължим да си разговаряме, може и да не е конкретно за моя случай, а за общия. Надали съм единствената с подобен проблем. Ако нещо ви интересува за мен, нямам против да споделя.

# 479
Оставете го намира, човека загуби жена си в битка с рака! Има право да е циник и злобен и всякакъв.

Mного съжалявам за загубата му, но първо няма как да знам тъжните истории на всички потребители и второ - като има право да е циник, и злобар, и всякакъв, ние пък имаме право да не търпим такова поведение.
Всеки човек над определена възраст има поне по една трагична история в живота си, а някои и по повече от една. И какво - ако всеки тръгне да се оправдава с нещастната си събда, за да се държи гадно с хората, какво ще стане? Аз пък не тоилерирам гадно държание и не смятам, че трябва да бъде търпяно и оправдавано.

Общи условия

Активация на акаунт