Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 341
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
От около 2 месеца се мажа с Аирол всяка вечер. Кожата на лицето ми привикна много бързо. От време на време ми се опъва от сухота, пропускам мазане и се оправя. Забелязвам изсветляване на петната, но за бръчки и пори няма промяна за сега. Мазах си и врата, но така ми се зачерви и започна да сърби, че едвам се оправих за 10 дни. Затова врата ще мажа веднъж седмично. Не смея по-често.  Laughing

# 631
Моите пори се свиха малко, но в никакъв случай не са изчезнали. За сметка на това, чертине точки са в небитието. Не си спомням кога точно се случи, но беше в началото, може би около третия месец.

За шията, на мен само 0,025% ми понася. За момента се мажа всеки трети ден и кожата ми е на ръба на раздразнението, но се държи. Всичко друго което съм пробвала, с изключение на ретиноидната емулсия на Ординери, ми дразни.

# 632
Миоки, Чек, благодаря за окуражаването! Hug bouquet
Не съм свикнала със суха кожа. Винаги ми е била мазна към комбинирана. Ще намажа и тази седмица, пък после ще видим. Още съм на веднъж седмично, въпреки че нямам белене или дразнене, само изсушаването и леко опъване, все едно съм стояла на слънце, но без зачервяване, кир ефект съвсем лек, няма нищо драстично.
Ефект естествено няма, гадните комедони все още се налага да ги чистя с други средства.
Миоки, на теб кога ти изчезнаха комедоните? Само заради тях го започнах третиноина. ooooh!

# 633
Ох, ами да ти кажа, с веднъж седмично, няма скоро да видиш някакъв значителен ефект. Аз от втория месец от започването минах на ежевечерно мазане и някъде към втория - третия месец се освободих окончателно от черните точки и затворените комедони.

Ако искаш да има ефект, трябва поне три пъти седмично да мажеш.

# 634
Убеди ме, ще пробвам тази седмица два пъти.

Чудя се обаче хидратиращо мога ли да слагам преди третиноина и колко време да изчакам след това? Или след него? Върти ми се нещо, че си споделяла, че първо хидратираш и после мажеш с третиноин, но може и да греша newsm78

# 635
Можеш хидратиращ крем преди третиноина. Аз понякога така процедирам. Измивам се, мажа хидратиращ крем или правя маска.
Ако слагам крем, след около половин един час се мажа с третиноина, ако правя маска, общо взето веднага след маската. Само масла и кремове на маслена основа не слагам преди третиноин.

Иначе ако ти есухо и опънато, можеш и след третиноина да намажеш крем. Ако сложа хидратация преди, след слагам масло. Оставям си около час след третиноина и тогава слагам отгоре каквото ще слагам.

# 636
Миоки исках да питам дали мога да правя масленото измиване, което знам че правиш със Скавлана на Ординери, че маслата ме притесняват да не ми запушват порите.

# 637
Можеш разбира се. Ако ти харесва резултата, ползвай го така. Моето ми е малко и не съм пробвала как "мие", така че не мога да дам отзив в това отношение.  Peace

# 638
  • София

За шията, на мен само 0,025% ми понася. За момента се мажа всеки трети ден и кожата ми е на ръба на раздразнението, но се държи. Всичко друго което съм пробвала, с изключение на ретиноидната емулсия на Ординери, ми дразни.

От Аирола лятото се презапасих-имам 6 броя... И затова не ми се купуват други кремове. Ще го мъча и на шията, че там са ми основно бръчките. Но дори и веднъж седмично, ме дразни.  Sad Чудя се, ако го смесвам с някой хидратиращ крем, това дали ще намали концентрацията му  newsm78

# 639
Моят проблем е същия с 0,05%. Дори да се мажа веднъж седмично, още на другата сутрин имам раздразнение, което после се задържа поне 4-5дни.
Пробвай да го смесваш, може и да стане.

# 640
Аз нямам бръчки на шията, но мажа и там и нямам никакво раздразниние.

# 641
И аз бръчки нямам, нито двойна брадичка, но имам едни много дразнещи хоризонтални линии. Надали ще се махнат, но поне да не се задълбочават.
Явно на всеки кожата е различна. Сестра ми също не може да маже 0,05% в тази зона, а на лицето няма никакви проблеми.

# 642
Аирол намазах на шията миналата седмица, поне 5 дни ме сърбеше.
На деколтето никаква реакция.

# 643
Аз и на деколтето не го понасям, особено на ключиците е някъФ ад  Crazy

# 644
Момичета, аз от седмица не съм мазала третиноина... Имах раздразване и сухота, бяха ми "пламнали" устните и много ми сълзяха очите... Понеже утре заминавам на екскурзия реших да дам на кожата време да си "почине" и тя от третиноина... Сега пооправих раздразнението, но сухотата остана... Sick След къпане така силно ми опъва кожата и когато прокарам пръсти по подсушената кожа се усеща една грапава и суха... Направо се чудя как да я хидратирам, всичко което клепам й идва сякаш слабо... Масла, маски, серум, редувам 2-3 крема и пак не е така гладка и мека както ми се иска.. Mr. Green
Реших да сменя тотално козметиката си, от една страна всичко е на свършване и от друга ми трябват нови по-подхранващи продукти.... Особено сега зимата... newsm78
Ползвате ли някакви по-специални кремове или серуми за зимата?

Общи условия

Активация на акаунт