Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 349
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Не ползвам специални кремове за зимата и за лятото, обаче си взех един страхотен крем за ръце на Burt's Bees. Гледам, че имат и разникремове за лице. Може да си струва да се пробват.  Thinking

# 646
Продуктите на Бъртс Бий са сташно парфюмирани. За хора без проблеми с алергии може и да са добри.

# 647
  • София
И аз бръчки нямам, нито двойна брадичка, но имам едни много дразнещи хоризонтални линии. Надали ще се махнат, но поне да не се задълбочават.
Аз точно тези линии смятам за бръчки. Иначе наднорменото ми тегло е изпънало кожата на лицето и шията  Joy Мислиш, че няма шанс да се повлияят от Аирола? Тогава да не се мъча.

# 648
Честно казано, не съм сигурна. Моите поне не вярвам да оправи, защото аз ги имам откакто се помня. Не са се появили от възрастта, но заради нея са по-очевидни.

Чек, май си права. Аз нямам алергии, но предпочитам да ползвам неароматизирана козметика. Кремът за ръце мирише божествено обаче  Flutter

# 649
Ох, девойки, аз освен черните точки боря и ужасно гнойно акне. Имам едни подкожни бели петна, които стоят стоят и след има няма месец-два започват да се възпаляват. Особено преди цикъл задължително 2-3 стават на огромни кратери, които минават мноооого бавно и задължително остава червено петно след тях. Писна ми вече. На 35 съм Sad Не знам Аирола дали ще ми помогне!?! Или по-скоро е за повърхностни проблеми!?!

# 650
Аирола ще засуши кожата, и ще я обновява по-бързо. От там следва че с по-малко омазняване - по-малко бактерии. От по-бързото обновление на кожата - по-бързо избиване и минаване на тея подкожни образувания. Би трябвало да помогне но е индивидуално. В началото поне има влошаване тъй като ще тръгне да изкарва всичко наведнъж.
Освен Аирола за по-бързо изчистване щом случая е тежък обмислете  проверка на хормони или спиране на определени групи храни - млечни, глутен, въглехидрати.

# 651
То Аирол си е точно лекарство срещу акне и изобщо не действа повърхностно, ами баш в дълбочина. Ще ти помогне, това е сигурно, но дали ще е достатъчно за да се пребориш на 100% е друг въпрос.

Както каза  muoil, може в първите 1-2-3 седмици да се влоши състоянието. На мен ми излизаха пъпки на места на които никога не съм имала  hahaha но после нещата си дойдоха на мястото и сега ми излизат веднъж месечно, доста скромни и минават бързо.

Да рапортувам, хидробуста на Нютроджина започна да ми щипе откакто се мажа и с 0,1%. Още докато бях само с 0,05% се усещаше някакво присъствие, но мислех, че си въобразявам.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 21:21 от Миоки

# 652
  • София
Ох, девойки, аз освен черните точки боря и ужасно гнойно акне. Имам едни подкожни бели петна, които стоят стоят и след има няма месец-два започват да се възпаляват. Особено преди цикъл задължително 2-3 стават на огромни кратери, които минават мноооого бавно и задължително остава червено петно след тях. Писна ми вече. На 35 съм Sad Не знам Аирола дали ще ми помогне!?! Или по-скоро е за повърхностни проблеми!?!
И аз бях със същия проблем. Много добре ми подейства крем с БП. Докато го мажех нито 1 пъпка не ми излезе. Обаче имам и много петна, затова тук прочетох за Аирол и реших да пробвам. Та спрях БП, защото не може едновременно да се прилагат. В началото ми излязоха 2-3 огромни пъпки-знам, че порите се чистят от мазнината. След това само положителни промени виждам по лицето си.

# 653
Що е то БП? Simple Smile
Проверявала съм хормоните. Имам леко повишение на тестостерона, но е минимално.
Започнах от вчера да пия бирена мая, макар че четох, че от нея се пълнее. А определено имам проблем и с килограмите. Даже си правих и маска на лицето с две стрити хапчета бирена мая и розова вода.
Ще си изпия опаковката от 130 хапчета, пък ще видим. Simple Smile

# 654
БП е бензол пероксид. Използва се за лечение на акне.

На 35 и с акне си си класически кандидат за третиноин, но е добре да си направиш проучване как се ползва, какви са страничните ефекти, дали би бил подходящ за твоят тип кожа (колко е чувствителна, имаш ли някакви други придружаващи проблеми като дерматити или розацеа).

# 655
Жена на 28 съм, имах хубава кожа, която напоследък (ок.6 мес.) започна да се променя. След цикъл кожата на бузите до носа и под очите стана ужасна - появяват се нещо като възпалени порички с връхче, което лесно се маха и оттам изтича течност. Ако не ги пукна, не минават. Пукна ли ги, мястото се зачервява,  стои "ужилено" и бавно зараства, оставяйки белег. Досега такова нещо не ми се е случвало никога.
ПО веднъж седмично мажа "Аирол", като тази седмица реших, че заради обновлението на кожата ще рискувам и ще мажа мръсните му "пори с връх", но подобрение нямаше. При мен това избиване на пъпки май-май не се наблюдава, нито пък лечебен ефект върху вече избилите. Странно ми е и исках да попитам дали друга жена в темата има от тези красоти с връх.

# 656
Масла, маски, серум, редувам 2-3 крема и пак не е така гладка и мека както ми се иска.. Mr. Green
Реших да сменя тотално козметиката си, от една страна всичко е на свършване и от друга ми трябват нови по-подхранващи продукти.... Особено сега зимата... newsm78
Ползвате ли някакви по-специални кремове или серуми за зимата?
С риск да повторя нещо вече коментирано, но lunna pateka, спазваш ли правилото първо да се слага хидратиращ продукт, а след това оклузивен крем, който да предпази от изпаряване на водата от кожата? През зимата студът и вятърът навън и сухият въздух от климатиците допълнително изсушават кожата.

# 657
Daisy^Slava, честно казано аз за пръв път чувам за такова състояние и такива пори с връхче/пъпчици или каквото точно е. Може би е добре да потърсиш консултация с дерматолог за установяване на произхода им преди да ги третираш с каквото и да било.

lunna pateka, пробвала ли си продуктите на Е45? Аз си взех крема с уреа. Не е хич лош и не е толкова бързо попиващ като Бепантенола, също не щипе (поне на мен де).

# 658
  • София
Трети месец съм на Айрол ... при мен беленето продължава, но е на много малки и фини люспички, все още имам чувство на "опърлена от слънцето"  кожа, щипане и зачервяване на кожата нямам. Продължавам 3-пъти седмично да го ползвам и като че ли кожата ми на този етап не е готова за по-често мазане .... Някой се беше оплакал от сухи устни ... и при мен е така, но аз го отдавам на студеното време и климатиците в офиса.

# 659
.... Някой се беше оплакал от сухи устни ... и при мен е така, но аз го отдавам на студеното време и климатиците в офиса.
Аз бях, но му хванах цаката, преди Аирола, намазвам устните с дебел слой балсам за устни, който е като вазелин.

Минах на два пъти седмично. Осмелих се, засега нямам оплаквания, но от снощи започнах да слагам хидратираща маска преди третиноина. Твърдо съм решила да се оттърва от комедоните. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт