Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 353
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
И аз съм напрез ден с 0,1%, а в останалите с 0,05%. Имам малко белене около устата, но съвсем леко и се тушира успешно с дневните кремове.
В дните след 0,1% на сутринта минавам с гликоловия тоник на Ординери и веднага отгоре млечната киселина. За сега нямам пресушаване или реакция.

# 661
Аз съм на десета седмица и като че ли беленето понамаля от седмица и половина насам. Не помня от кога мажа през вечер, но по-малко от три пъти седмично не падам определено. Челото ми се бели от скинорена, но все още ефект върху кафявото петно не съм видяла. Вече 20 дена се мажа. Не знам и какво да очаквам. Но ще измажа докато свърши пък ще видим после.

# 662
Аз скинорена го спрях. Само ми суши, а не виждам никакъв ефект на петната от него.  Rolling Eyes
 Върнах се пак на хидрохинона.

# 663
Миоки, той не е точно Скинорен, ами дерматоложката така го нарече и аз ползвам същото наименование. Някакъв техен бъркоч е на офиса и има хидрохинин, kojak ацид, тритиноин и кортикостероид (всичко с някакви проценти). Не съм видяла че на суха кожа трябва и мацах като си измия лицето. Въобще не ми светна лампата, че трябва да е на идеално сухо лице. Нямам раздразнение, но се бели по-особено кожата, на по-едри и по-цели парчета.

# 664
Момичета, днес точно търсих информация за този скинорен, защото го изписаха на мой близък за третиране на петно и исках да знам какво точно върши.
vici75 скинорен всъщност е азелаинова киселина, което е алтернатива на хидрохинона.
Миоки, съжалявам, че не е помогнал скиноренът. В инфото, което намерих  се говореше за резултат след около 35 дни. Не че това дава някаква гаранция за успех при всеки случай.

# 665
Миоки, той не е точно Скинорен, ами дерматоложката така го нарече и аз ползвам същото наименование. Някакъв техен бъркоч е на офиса и има хидрохинин, kojak ацид, тритиноин и кортикостероид (всичко с някакви проценти).
Уф, да, вярно, ти беше писала.
Бях чела, че 15% азелеична (или както там точно се изписва) киселина се равнявала по ефективност на 4% хидрохинон в избелването, обаче на моята кожа е пълна лъжа. Иначе хидрохинона си ми избелва страхотно петната и за сега успявам да ги опазя да не се върнат, но за 3 месеца не можах да ги махна напълно, за това сега правя втори курс от 3 месеца и ще видим после.

Elenora, да и аз четох така, обаче не се получава при мен.

# 666
Хм, като гледам и при мен няма още резултат. Но ще видим след още 15 дена, щом казвате че време трябва. Голямо белене пада обаче и то на дебело....

# 667
Миоки, другият вариант за който се сещам, е третирането с дермаролер. Сред снимките преди/след третиране има впечатляващи промени точно по отношение на пигментацията. Вероятно това вече го знаеш, а и съм наясно, че не всеки се решава да пробва и това.

# 668
В началото като чух за тази терапия, бях много скептична. След като попроучих, започнах да се разколебавам в скептичността си  Laughing
Планирам да пробвам по-нататък, но първо искам да си адаптирам кожата към 0,1% третиноин и чак след това, че ако сега се дермаролирам, може да остана и без лице  Joy

Сега обаче съм замислила дали да не пробвам дермаролер на главата да видим дали ще ми поникне повече коса, че напоследък и там имам "проблем". За сега в маслените маски, които си правя преди измиване на косата слагам от ретинола на Ординери, този който е в сквалан, че няма иначе къде да го мажа. И да не  помогне, няма да навреди, а не бих могла да го изхвърля.

# 669
е то голяма касапница с тия дермаролери.

Аз имам и 2,5мм и 1. Първия ползвах за стрии на корема 1 година. Ефект не видях. Втория на лицето ползвах, но нямам време - то се зачервяваш, точици кръв избиват. Нямам време в което да се застоя в нас, че да ми минат зачервяванията.

# 670
vici75, 1mm си е солиден размер на иглите за лице, при който се препоръчва ползване и на обезболяващ крем. Аз почнах с 0.5% веднъж седмично - това е препоръката на представител на едната от двете основни школи, с които се запознах преди да се впусна в този експеримент. Максимумът големина на иглите, които бих си позволила без страх е 0.75. Дотук съм ползвала дермаролера 4 пъти и макар да е рано да коментирам, все пак мисля, че допълва идеално ретинола, вит. С серума и АHA  серума, които ползвам, пък да видим.

# 671
Амам ти какви са тия уреди за средновековни мъчения дето имаш? Аз четох че 0,5мм се препоръчва да се ползва някъде около веднъж на две седмици или най-много веднъж седмично. 2,5мм си е направо нож за колене, бре  Laughing

# 672
Миоки, за косата и аз обмислям, понеже доста позагубих напоследък, но не съм сигурна как точно се ползва. Някъде се говореше, че помага ако след това се нанася някой от серумите срещу косопад, което си е логично, след като и при ползване на лице и други части на тялото се препоръчва нанасяне на серуми непосредствено след процедурата.

# 673
Вече на няколко места засичам такава информация, да, но още не съм решила с какво мога да се мажа след "ролирането".

# 674
Абе нещо дето не щипе трябва да е Simple Smile че ако се наплескаш след ролера сгела на Давинес ще се изстреляш на Марс  Joy
Иначе да, с лидокаин преди ролването мажех. И там голямо белене пада. После вит. Ц , после тритиноин и така. Една година. Но ефект не видях. Освен да има, но много минимален. 2,5мм е за дълбоки стрии и белези. На лицето не съм жулила с него. Другия ще го видя дали е 1мм. Може и по-малък да ми е. Отдавна ги захвърлх, та си мисля че е 1.

Редактирам се: бил е 0,75мм

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 05:35 от vici75

Общи условия

Активация на акаунт