Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 74 577
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • тук и там
От сконорена не би трябвало да има белене.Аз не ползвам сега,но преди съм ползвала ежедневно и никога не съм имала белене.При мен имаше избледняване на петната тогава,ама не е като да са се махнали де.

# 676
vici75, Миоки, аз съм впечатлена от всичката информация, която успях да събера и определено ще пробвам по-дългосрочна употреба на дермаролера. Д-р Ланс Сетърфийлд, който е обучаван от създателя на дермаролера Д-р Дес Фернандес, предлага програма за  употреба на ролер с размер на иглите 0.50 мм веднъж седмично, като това може да се комбинира с по-честа употреба на ролер с игли 0.20-0.30 мм, който всъщност основно подобрява проникването в кожата на нанасяните след това продукти.
А за самите продукти - аз ползвам без проблем матриксила на The Ordinary. Имам 2-3 слайдоа на презентация с препоръчваните видове серуми за нанасяне след третиране с дермаролер. Ако някой се вълнува, мога да пратя на лични.

# 677
Аз, прати ми Simple Smile  bouquet

Четох, че за изграждане на колаген, иглите трябва да са от 0,5мм нагоре, а по-късите се използват да увеличаване на проникваемостта на продуктите. Освен това, не трябвало да се прилага на изпъкнали белези.

# 678
Готово! Simple Smile
Твоята информация за иглите и приложението съвпада с моята.

# 679
Снощи разбрах за какво излющване говорите. След 15 часа навън се прибрах и като се погледнах в огледалото, видях едни отлюспени, по брадичката, все едно съм изгоряла яко от слънце, друго дразнещо нямам. Днес реших ударно: един пилинг-маска, последван от овлажняващи серуми на Ординари/ Хиалуроновата и Бъфет/ и накрая Sleep end Peel, дано утре всичко е наред, че свикнах да ходя с пудра. Сигурно нищо не е както трябва, но така ми дойде отвътре.
Явно с два пъти седмично мазане ще отнеса някои негативи.

# 680
goddess, това с пилинга пробвала ли си го друг път? Навсякъде чета, че пилинг с киселини трябва да се избягва при кожа, която реагира с някакво дразнене на третиноин и ретиноиди като цяло. Излющването открива нов и по-чувствителен слой кожа, която не знам как може да реагира на допълнително агресивно третиране.

# 681
И аз имам белене около устата с 0,1% крема. Минавам със скраб, няма как иначе. Мисля, че щом няма раздразнение, може да се ексфолира, но внимателно.

# 682
goddess, това с пилинга пробвала ли си го друг път? Навсякъде чета, че пилинг с киселини трябва да се избягва при кожа, която реагира с някакво дразнене на третиноин и ретиноиди като цяло. Излющването открива нов и по-чувствителен слой кожа, която не знам как може да реагира на допълнително агресивно третиране.
Правя пилинг поне веднъж в седмицата, иначе не се трае. Преди третиноина правех по 4-5 пъти седмично.
Правих го с черната маска-пилинг на Фрийман. Нямам дразнене. И аз съм чела, че не бива, но 4 дни след първото мазане с третиноин направих микродермабразио и нищо ми нямаше. Чудех се с микродермабразиото, с кислородния пилинг на Филорга или с посочената маска на Фрийман, последната избрах, като най-мързелива и най-бърза.
Чакам някои киселини на Ординари, да ги включа в режима си, но ще видим кое, кога и как.

# 683
Правя пилинг поне веднъж в седмицата, иначе не се трае. Преди третиноина правех по 4-5 пъти седмично.
Правих го с черната маска-пилинг на Фрийман. Нямам дразнене. И аз съм чела, че не бива, но 4 дни след първото мазане с третиноин направих микродермабразио и нищо ми нямаше. Чудех се с микродермабразиото, с кислородния пилинг на Филорга или с посочената маска на Фрийман, последната избрах, като най-мързелива и най-бърза.
Чакам някои киселини на Ординари, да ги включа в режима си, но ще видим кое, кога и как.
[/quote]
Разбирам. Аз също чакам поръчка от Ординари с гликоловия тоник. Досега без проблем ползвах гликоловия на Мизон, като ползвам ощ вит. С 23% на Ординари и 1% ретинол в сквалан. Сега обаче включих Аирола 0.05% и се чудех дали ще може да се ползва и тоника, естествено не по едно и също време.

# 684
Може, ако кожата ти реши  Laughing
Аз го ползвам него и отгоре млечната киселина около 3 пъти седмично. Като преценя, че кожата е спокойна и ще ги понесе.

Опитвам се да си намеря хубава и лесна рецепта без много цапане за овлажняваща домашна маска. Пробвах няколко пъти един бъркоч от глицерин, алое, някакво масло и овлажняващия фактор на Ординери да уплътни консистенцията. Не е лоша, но не мога да разбера има ли някакъв ефект. Стоя с нея около 20 минути и после изплаквам.

# 685
Маските май са единственото нещо, за което нямам много търпение - купувам  и забравям да ги  ползвам  Simple Smile
Вместо това обаче ползвам повече от един хидратиращ продукт почти всяка сутрин - тоникът ми е любим тип продукт. Нанасям на 2-3 пъти, след това хидратиращ крем, след него, ако се налага оклузивен.

# 686
Аз за това искам нещо дето мога да си го забъркам когато реша.  Laughing

# 687
  • Варна
От 20 дена съм на 3 пъти седмично. Ексфолирам 1-2 пъти седмично с копринената ръкавица и не купувам вече никакви физически ексфолианти. Белене продължавам да нямам.

# 688
Някой де е пробвал да маха люспите от беленето с ексфолиращ гел? От тези които са без частички, които реагират с кожата и правят кир.

Бодишоп имат такъв продукт. Този например https://www.thebodyshop.com/en-gb/face/exfoliators-masks/drops-o … id-peel/p/p002288
Аз имам една мостричка на друг такъв (доста по-скъп) който пробвах днес и доста добре се получи. Махна всичките люспи около устата които имах и които не можах да махна с полиращия крем, с който обикновено ексфолирам.

# 689
Аз! И съм много доволна Peace. Май само от него съм доволна най-много. Марка не знам. Като ходихме на Вегас някой ми го бутна в ръцете и ме изнудиха да си го купя. Нищо особено, явно за пари бяха сътворили нещо. И даже го бях зарязала. Но от как почнах с ретин-а и се присетих за него. Просто за мен е върха. Но ми е на свършване. И дори скоро се бях почудила от къде да си намеря нещо подобно. Благодаря. Определено ще си го запазя линка и ще поръчам подобния продукт. Изчиства ми всичко до последната люспичка, без да се търкам, претривам и т.н. агресия. Явно има много подобни, но не знам как се казват. Преди години в един магазин край нас, пак така  ме навиваха да си купя подобно нещо и на ръката ме затъркаха и толкова кир падна, че ме досрамя Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт