Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 74 563
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Аз имам такъв гел на Dermalogica. Справя се, но трябва да го ползвам всеки ден, което сякаш не искам.

Купих си ръкавица Glov, която е за махане на грим без продукти. Сваля идеално всички люспички. Толкова идеално, че първият път като не знаех колко да натискам и повтарям почти си свалих кожата около носа. Два дена беше червено мястото и болеше, но се оправи. Все си мисля обаче, че мека хавлия напоена с топла вода ще свърши същата работа.

# 691
Check  Simple Smile може ли линк към тоя гел на Дермалогика, че не знам като какво да го търся? А марката я има в съседния магазин, Body shop он лайн ще трябва да поръчвам. Благодаря ти.

# 692
Ааа, чудна новина. Това от мострата ми свърши добра работа за видимите люспи, но и свърши  Laughing Дано и това на бодишоп да е читаво. Грабнах едно, ще пиша като го пробвам.

Кърпите не ми вършат същата работа за съжаление. Трябва ми нещо като това - да е много нежно и да маха само хвърчащите крайчета, без да трябва жулене, че кожата около брадичката е на кантар и не искам да рискувам с нищо да я бутна към раздразнение.

# 693
И при мен нищо друго не върши работа. Всичко ме прижулва, колкото и да внимавам. Но с това няма прежулване, щипане, премиване. Моето е буквално като желе, и като разтъркам на мокро лице (даже под душа предпочитам, докато хубаво е набъбнала кожата) лицето ми става като с кир. Измивам, малко сапун си слагам да се отстрани по-лесно и после кожата ми е върха. Няма грам люспичка никъде. С другите ексфолианти като пясък които са, махам някаква част от кожата, но като се измия и подсуша, кожата ми на места се е изчистила, на места не е. Абе като прокъсна изглежда. Сега това на боди шоп какво ще е не знам. Но две различни съм пробвала и двете една и съща работа ми свършиха.

# 694
Гледах му ревюта. На същия принцип е - гел-пилинг. Гелообразно е, нанася се и се масажира по кожата. Прави кир ефект и като резултат сваля мъртвата кожа, без реално да навлиза под повърхността като киселини и без абразивни частици. Четох някъде, че било карбомер (каквото и да значи това).

# 695
Здравейте. Имам въпрос, защото се обърках.  От две седмици съм на ретинол 0.025 всекидневно, но слагам след него крем. Тук из темата четох, че някои момичета слагат хидратиращ продукт преди ретинола.  Кой режим е правилния? 

предварително благодаря

# 696
Здравейте. Имам въпрос, защото се обърках.  От две седмици съм на ретинол 0.025 всекидневно, но слагам след него крем. Тук из темата четох, че някои момичета слагат хидратиращ продукт преди ретинола.  Кой режим е правилния? 

предварително благодаря
Тук Миоки, преди 4-5 страници, е споделила подробно. Peace

Можеш хидратиращ крем преди третиноина. Аз понякога така процедирам. Измивам се, мажа хидратиращ крем или правя маска.
Ако слагам крем, след около половин един час се мажа с третиноина, ако правя маска, общо взето веднага след маската. Само масла и кремове на маслена основа не слагам преди третиноин.

Иначе ако ти есухо и опънато, можеш и след третиноина да намажеш крем. Ако сложа хидратация преди, след слагам масло. Оставям си около час след третиноина и тогава слагам отгоре каквото ще слагам.

# 697
Няма правилен и неправилен режим генерално. Всичко зависи от кожата и как приема крема. Ако няма раздразнение или белене или "не се усеща нищо", спорокйно може да не се хидратира изобщо около третиноина, а само през деня.  Peace

# 698
Аз така и не разбрах какви са тези кремове с които като се намажеш и кожичките направо падат. Коментирахте ги на предната страница. Дайте някой линк. Едвам дишам, въобще как съм живяла без тази информация и че има такива продукти. Карбомери и кво ли не...

# 699
Не е крем, а измиващ гел. Ползваш го като скраб, обаче е без частици и като масажираш леко по лицето, мъртвата кожа става на кир и пада лесно.

Ето едно от ревютана на това на Бодишоп https://www.youtube.com/watch?v=m2AeymOVFM0
имат още вариант с вит.С и някакъв избелващ уж.
Мострата, която имам е на този REAL CHEMISTRY LUMINOUS 3-MINUTE PEEL, но е ужасно скъп според мен, особено при наличие на алтернативи.
Има и още сигурно, но трябва да се търси.

# 700
  • Prismatica Aerie
Това дали е такова?

# 701
Струва ми се, че не е.

# 702
  • Prismatica Aerie
 Ако няма частици в състава, а се води ексфолиант, не би ли следвало да е? Всъщност как разбираш на какъв принцип ексфолира? Да знам какво да търся. Simple Smile

# 703
Ами сигурно ли е, че няма частици?
Смущава ме това, че трябва да се масажира докато се превърне в масло.

Честно казано, не знам предварително. Когато търсих нещо на по-сностна цена, гледах клипове в ютуб и от един на друг попаднах на продукта на Бодишоп.

Ето още няколко варианта, които намерих. Не съм подбирала по цени, само наименованията

Cure Natural Aqua Gel
Boscia Exfoliating Peel Gel

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 13:57 от Миоки

# 704
  • Prismatica Aerie
Частици няма, но се превръща в масло, да.
Трябва да открием тайната съставка на Бодишоп и подобните му. Пиши като го пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт