Перилни препарати и омекотители – 49

• 87 130
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Да, това за новата цена го пропуснах нарочно, за да не дърпам дявола за опашката. Всъщност на мен дертът ми е да не увеличат праха, защото наистина ще ги бойкотирам, ако го направят. Котаракът ще стои гладен, но ще ги бойкотирам. И без това все повече ме дразнят с тая ценова политика.
Не си догледала явно, защото снимката я взех от там (немския сайт). Намира се с „denkmit fresh“.
Прахът за цветно и при мен не остава в чекмеджето, нито оставя някакви следи по дрехите.
Дозировката всъщност е двойно по-малка в сравнение с ОМО, но човек трябва да се въздържа да слага много по инерция. 85 мл са напълно достатъчни.

# 481
  • Ловеч
Гес, може ли мнение за този прах.
http://chistdom.com/products/view/3579--sano-maxima-gel-za-prane … -maksima-3-l-musk
Подарили са го на мъжа ми. Не съм фенка на течните, но поне за цветно да го ползвам. Дали ще пере добре?

Пак да попитам 😊

# 482
На харизан кон зъбите не се гледат. Simple Smile
Нямам мнение, точно тези модели не съм ги ползвала. Единствено аромата го смятам за божествен.
Така и така го имаш – няма да го хвърляш я – пробвай го като не препълваш много машината и, ако трябва, увеличи дозата.

# 483
  • Ловеч
Много ти благодаря! 😊

# 484
  • In transit
Пак имам дерт Relaxed. Синчето си сложил химикал в джоба на престилката, който изтекъл, много яко. Пробвах със спирт, пада, обаче и цялата престилка, която е бяла става на синкави петна. И с препарата за петна на Сано имаше малко ефект, но основното петно на джоба е голямо колкото монета от 50ст. и не намалява особено. Някакви идеи с какво мога да я изпера, избеля, знам ли да се оопитам да махна мастилото. Вече купих друга, но все пак ако тази се изчисти да седи за резерва, ще е чудесно.

# 485
И аз съм с подобен проблем,но с неизвестно петно върху розава блуза на дъщерята. Гледах в ДМ имат някакви соли за петна и сапун за петна. Дали ще свършат работата ?

# 486
Редовно си драскам и правя големи мастилени точки по всякакви дрехи, не нарочно. Не третирам с нищо, пера с ОМО. Нямам петна. Имам бяло памучно яке за вкъщи (винаги ми е студено и седя с яке) и миналата седмица така го бях омазала (червени петна от нар; жълти от нар, от портокал; химикал на няколко места; кафе; фон дьо тен), че... и пак си излезе като новичко. Последните 3 вида петна са си редовно по якето всяка седмица, само плодовите се сменят.

# 487
  • оттам, откъдето започва България
Очаквам идеи как да спра постоянното пускане на боя от две хавлии.
Вчера ги купих, тъмно лилави са на цвят. Уж пише, че са памук, а пускат като за световно.
Първо ги изпрах според указанията на 40 градуса с прах за цветно Персил.
Тази нощ мислих, мислих, и сега съм ги пуснала на 50 градуса с прах за бяло Ариел.
 newsm78 Пак се вижда лилава пяна.
Едно време слагах такива дрехи в оцет, ама сега нещо не ми се иска да е по този начин.
Надявам се някой да е минал по този път и да сподели опит.

# 488
В Кауфланд до днес всички препарати на Хайтман са на половин цена.  Гес беше препоръчала сапуна за петна /течния/. Аз имам калъпчето, лятото си изцапах бяла ефирта блуза с мастило от тонер касетата. Третирах с него и с лакочистител, но след изпиране пак останаха бледи петна. Не можах да я оправя. Но вероятно и материята има голямо значение.

didka ,  миналата година с нови зелени кърпи микропамук имах същия проблем. С нищо не ги третирах, първите няколко пъти ги пусках отделно от другите неща и постепенно спряха да бускат боя. Цветът им не е изсветлял.

# 489
И аз затова отделно ги пера, защото си имам едно наум с всичко новозакупено.  ooooh!

# 490
  • София
Дидка, пускай ги отделно. Вероятно след няколко тура в пералнята ще престанат да пускат.

И аз робувам на едни кърпи - лятото купих от Метро разкошни кърпи, уж Лагерфелд. Само че по етикет се перат на 40 градуса и без сушилня  ooooh! Белите го пускам самостоятелно, щото почти нищо бяло не пера на 40 гр. Тъмните също - като се замисля. Изобщо е мъка, но още са ми новички, прекрасни, пухкави и гушкави и не мога да ги прежаля да ги връткам като останалите.

# 491
Ще ги пера отделно, няма как.
Но ако някой иска да си оцвети дреха в лилаво да казва, все още има боя.  Joy

# 492
  • Бургас
Преди 2 години взех една наситено лилава, чак синееща, една вишнева и една шоколадово кафява. Бамбукови. Всяка изпрах отделно и си пускаха порядъчно. После, обаче, ги пусках 2-3 пъти в тъмни перални на 40 градуса, като ги имах предвид. Така, след около месец вече, си ги пусках спокойно с други цветни и бельо на 60 градуса, само избягвах да има бял кант или в шарката на другите дрехи светли цветове. Сега вече не пускат, но пък аз винаги слагам кърпичкИ в прането, поне 3 броя. Както съм писала, използвам ги по няколко пъти и си имам за бяло и за цветно по няколко. Поне по 5-6 пъти ги "пера", докато ги хвърля.

# 493
  • На изток от Ада
Смятам да взема Первол.ьа черно , добър ли е или ще ми препоръчвате друго

# 494
  • София
Смятам да взема Первол.ьа черно , добър ли е или ще ми препоръчвате друго
Всеки прах за цветно ще ти свърши работа. Препаратите за "черно" са маркетингов трик.

Общи условия

Активация на акаунт