Перилни препарати и омекотители – 49

• 87 102
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • 1st floor
Слагате ли омекотител при пране на пердета? И има ли някакво действие върху (не)намачкването им в пералнята? Laughing

# 556
Върху ненамачкването им няма действие, но има антистатичен ефект и после не би трябвало да поемат толкова много прах. Аз слагам, но много малко.
Освен това, пердетата както са центрофугирани ги вадя от пералнята и ги закачвам на релсите. Така се изпъват и изглаждат.

# 557
Принципно ензимите в обикновените прахове се смята, че увреждат вълнените нишки. Но това на теория.
Всъщност, и на практика.

Аз на практика не съм видяла увреден вълнен пуловер....от ангорска вълна съм имала, пран е винаги с ...даже не помня с какво по соца, но със сигурност не е било с шампоан или специализиран за вълна... Носих си го дъъълги години.
Вероятно има някакво минимално изменение в нишките, невидимо с просто око обаче.

# 558
  • София
Аз до колкото помня какво съм чела в нет-а, едновремешните прахове /по соца/ не са имали тези съставки, които увреждат вълната. Някой по-запознат с химията може да го обясни "по научно му".

# 559
Е, малкоооо след зората на демокрацията говоря всъщност аз.
Може и в праховете да е причината, нямам идея....

# 560
  • Майнатаун
Благодаря много за отговорите. Flowers Hibiscus Приятелят ми има доста, не на всички обаче им стоят етикетите и за да не рискувам бихте ли ми препоръчали препарат който да взема. Може би този на DM  за деликатни тъкани или Первол?

# 561
  • София
Аз ползвам на первол за вълна /розово шише/ и съм доволна.

# 562
  • На изток от Ада
Имам вълнени дрехи прала съм ги и с прах и със специален нищо им няма . За вълнени сега имам Purlan орозов добър е от кауланд го Взех

# 563
По принцип ползвам Персил,Омо или Ариел. Последната ми покупка беше Персил,за бяло. Преди месец и повече. От Кауфланд,на промоция. Съжалявам,че хвърлих опаковката и нищо повече не мога да уточня, защото пресипвам в кутии. Само помня,че беше за 40 пранета.Дозировка 108 мл. Е, не съм доволна. Струва ми се,че белите ми неща сивеят. Спазвам дозировка и програми,съобразно вида тъкан. Чудя се що за прах е бил.

# 564
Здравейте, този персил http://www.persil.bg/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0 … %D0%B0%D1%85.html нали е за цветно. Питам защото някъде прочетох мнение, че персил лавендър бил за бяло. А кой прах персил и кой течен персил от серията 360 е за бяло?

# 565
този персил http://www.persil.bg/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0 … %D0%B0%D1%85.html нали е за цветно. Питам защото някъде прочетох мнение, че персил лавендър бил за бяло.
Преди беше за бяло, сега го направиха за цветно.

А кой прах персил и кой течен персил от серията 360 е за бяло?
Този, който не е за цветно, т.е. този, на който не пише color.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 19:27 от Guess Who

# 566
  • Бургас
Да ви питам
За средно твърда вода при пране на сух прах coral по колко ml се слага на пране?

# 567
  • Ловеч
По принцип ползвам Персил,Омо или Ариел. Последната ми покупка беше Персил,за бяло. Преди месец и повече. От Кауфланд,на промоция. Съжалявам,че хвърлих опаковката и нищо повече не мога да уточня, защото пресипвам в кутии. Само помня,че беше за 40 пранета.Дозировка 108 мл. Е, не съм доволна. Струва ми се,че белите ми неща сивеят. Спазвам дозировка и програми,съобразно вида тъкан. Чудя се що за прах е бил.

Аз пера с Persil Sensitive детските дрехи и също не бях доволна от резултата, когато слагах 108мл. Увеличих дозата и изпирането се подобри, но така пък излиза по-скъпо.

# 568
Да ви питам
За средно твърда вода при пране на сух прах coral по колко ml се слага на пране?
Не пише ли на опаковката? Мисля, че беше 110 мл.

# 569
  • Бургас
Пише това, но нали незнам немски
Welch- 55ml, 85 ml, 150 ml
Little-90ml, 120ml,185 ml
Hard-125ml,155ml, 215 ml
Предполагам е това

Общи условия

Активация на акаунт