Перилни препарати и омекотители – 49

• 87 273
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Зачудих се аз на въпроса и умишлено изчаках и не отговорих. Това са си стандартните препарати за почистване на пералня. Лидълския, който B.U 2 е ползвала не е ли същия? Но те се изливат в чекмеджето, но директно се стичат в барабана. Не виждам как ще почистят и тръбата, по която се стичат. Аз ръчкам от време на време в нея с по-гъвкава четка за зъби, макар, че от известно време насам тръбата си е без разни полепвания. Но като се сетя преди година след наемателите какви л***а чистих от нея...

# 91
  • София/Севлиево
Някъде имам спомен , че съм чела,или гледала реклама, ама не мога да се сетя-имаше ли прах,който да действа като пилинг на дрехите,т.е. да им маха мъхчетата.Нещо ми се върти в главата за някой от Перволите,ама а де...

# 92
Някъде имам спомен , че съм чела,или гледала реклама, ама не мога да се сетя-имаше ли прах,който да действа като пилинг на дрехите,т.е. да им маха мъхчетата.Нещо ми се върти в главата за някой от Перволите,ама а де...
http://www.capital.bg/light/advertorial/2015/12/19/2671103_purvi … reparat_za_prane/

# 93
  • София/Севлиево
Това е, много благодаря.

# 94
http://www.capital.bg/light/advertorial/2015/12/19/2671103_purvi … reparat_za_prane/

Това е раклама и като всяка реклама е ако не пълна лъжа, то поне частична манипулация на истината. Ако има очаквания за чудеса, те няма да се случат. Въпросният препарат (вероятно) има малко по-висока целулазна активност. Вероятно ще се наблюдава известно подобрение, но дрехите Ви никога няма да изглеждат обновени, това няма как да стане. Единственото спасение е нови дрехи, за които да се грижите така, че да не се стига до повреди по повърхността. За това има няколко прости правила:

1. Купувайте си качествен текстил.
2. Избягвайте препарати с високо съдържание на зеолит.
3. Съдържание на ензима целулаза в перилните препарати не е абсолютно задължително, но няма да навреди.
4. Избягвайте дълги програми и прекомерно високи температури при пране.
5. Гладете дрехите си с обилно количество пара.
6. Избягвайте триене между меки и твърди влакна, например между памук и полиестер или грубо тъкана вълна.

ПП: т.1. е най-важна.

# 95
  • София
Много ценни препоръки, TAED, благодаря!
Замислих се например, че аз рядко гладя дрехите си с пара (а гладя много и почти всичко на практика) и то с презумпцията, че от парата се овлажняват и ако се приберат леко влажни, рискувам да се вмиришат.

# 96
Гладенето с пара е не само по-лесно и качествено, но и спомага за хигиенното качество на прането, освен че спомага за повърхностното заглаждане на тъканите.

# 97
  • Плевен
Само да ви кажа, че този Первол е пълна измама. Това си е най-обикновен гел (по-скоро течност) за пране. Дори не са толкова добре изпрани дрехите след това.
Казвам от личен опит.

# 98
  • София
Моля да ме упътите от къде мога да си купя такова нещо :
Трябва ми физически магазин в София.
Мерси Flowers Bouquet

# 99
От Безсрамно ниски цени.Струва 4,30

# 100
В повечето магазинчета за левче съм виждала такива топки. Конкретно - на спирка "Оряхово" на бул. "Сливница" са направили огромно огромен магазин за левче, като е разделен на малки магазинчета. От там си купих страхотни кутии за прах, за таблетките за съдомиялата и други джунджурии Simple Smile .

# 101
  • Западен парк
Добър вечер!
Имам необичаен въпрос. По невнимание купих "Бонукс" за ръчно пране, но забелязах твърде късно. За десетина дни съм в планинска вила и исках да я зазимявам (пране, почистване, източване на водопровода и т. н.). Въпросът ми е мога ли да ползвам препарат за пране на ръка в пералнята за три - четири изпирания и налага ли се промяна на дозировката?

# 102
Мисля,че няма проблем Simple Smile Аз пера понякога маратонки с гел за пране на килими Grinning Така че-споко...

# 103
  • Sredets/Burgas
TAED, Gues, как бихте коментирали тази политика на Henkel?
"Бъдещето е в течните препарати"

На кратко - искат да наложат пране с течни, на ниски градуси,
 точно обратното на това,
 което нон стоп се налага да се обяснява като "философия" за чисто пране в темата.

http://www.persil.bg/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0 … %D1%82%D0%B8.html

Случайно се сетих за сайта на Персил и попаднах на това. . .

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 12:17 от Butterfly_Lovehunter

# 104
Здравейте, има едно магазинче за вносни перилни препарати от Турция, Гърция, Италия в гр.Варна на бул.Сливница, лятно кино Тракия - някой купувал ли е там, качествени ли са препаратите, някакви мнения?

Общи условия

Активация на акаунт