Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 111 144
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
На мен ми е много интересно какъв точно ефект се вижда от дермаролера от няколко ползвания? За да се усети повишеното производство на колаген и еластин, трябват поне наколко месеца. Rolling Eyes
Ефект има веднага, тъй като кожата е наранена и веднага се образуват клетки за възстановяване, има леко ефект на възпаление през първите 12 часа. Кожата веднага започва образуване на колаген и еластин, не може да чака дни или месеци.
Аз казах, че след вглеждане, виждам подобрение, не е видим за околните ефект.

За мен това е процедура, която мога да си правя в къщи, без да има този агресивен ефект от РетинА и деривати, които направо ме плашат.

Относно дезинфектирането - аз го правя с обикновен спирт за дезинфекция, преди и след използване. Сипвам спирт в една чаша, слагам вътре ролера и след 15/20 мин. го изваждам, изсъхва и е готов. Много е важна дезинфекцията, тъй като може да се предизвика инфекция на кожата ако има замърсяване.

# 226
Много е важна дезинфекцията, тъй като може да се предизвика инфекция на кожата ако има замърсяване.
Мен пък това ме плаши. Риск от инфекция винаги има при "ролирането".

Четох, че дермаролерът е ефективен за третиране на релефни белези, но не когато има активно акне или розацеа.
Освен всичко, има значение и колко често се прилага, с какви игли и върху каква кожа, както при всяка процедура всъщност. Кой "метод" е по агресивен - ретиноиди или дермаролер и субективно и в зависимост от типа кожа, състоянието ѝ както и допълнителните проблеми, които има (ако има такива). Peace

# 227
  • тук и там
Някой искаше мнение за матиращият продукт на Hylamide.
За този .
http://hylamide.com/product/finisher-matte12-30ml
Ами така и не можахме да се разберем.Под ФДТ прави кир ефект,когато правя опит да го разнеса.Над ФДТ не ме кефи как стои-матира кожата,но пък разваля ефекта от ФДТ-в смисъл -от към блясък и заглаждане на кожата.Тези дни пак ще експериментирам-но ако и този път не стане,ще го оставя за проба през лятото примерно.Само смесен не съм пробвала как ще е-и това ще опитам.

# 228
  • ВАРНА
Здравейте,мили дами!
След десет дни ставам на 38.През последната годинаи половина ми се събраха изключително безсъние,стрес ,много работа .Нямам време да спортувам всеки ден като преди заради грижите за бебето и работата.Вървя и се чувства като сянка.Не приличам на себе си.Очите ми са изпълнени с огромни бръчки .Крака и корем са целите в целулит.Зъбите ми се разрушиха след раждането.С липосукция съм ,ипмланти в гърдите и правени устни.Сега съм нищо .Защо така се предадох незнам.
Бихте ли  ми помогнали със съвет?
Търся силен крем за около очи или терапия да ги намаля.Някой правил ли си е ботокс ?Болезнено ли е много?
За лицето за хубава и сияйна кожа какво правите?
Благодаря!

# 229
Ekaterina, за очите, ако имаш хлътвания можеш да поставиш филъри (с кан/ла). Момичетата ще ти препоръчат клиники в България. Не е болезнено, ако се сложи лидокаин;  до колкото съм чувала от приятелки хиалурон в устни боли повече. Ако имаш пачи крак там се слага ботокс. Погледни в темата за естетическите корекции на лице и тяло.
По-генерално решение е да си направиш блефаропластика - има отделна тема и за това. Кремът може да поддържа и освежи леко очите, но ако положението е сериозно само с крем няма да стане. Аз ползвам Eye Tuck Skin Doctors, доволна съм. Тема за целулита също има - от прочетеното в нета и форумите закл/чих, че битката е упорита и дълга и комплексна - хранене, спорт, много вода, ограничаване на солта и определени храни, процедури или масажи с уреди в домашни условия. За Борба с целулита също има тема в красива мама.
Според мен е добре като за начало да промениш хранителния си режим (ако е необходимо) и да отидеш на консултация в някоя от препоръчаните клиники в темата за ест. корекции. До колкото си спомням хвалят Хил Клиник и Скин Лайн в София най-много, там има опитни дерматолози, които ще ти помогнат.

За зъбите, предполагам си знаеш - зъболекар, зъботехник трябва да каже.

Ще са ти необходими и доста средства за това.
 bouquet

# 230
Ekaterina, приятелка се справи с целулита с LPG и спорт.
Аз съм доволна от крема на Кларинс против целулит, но при мен е малко и е съчетан със спорт, макар че не съм се претрепала от спорт.

Но има ефект от крема със сигурност и то бърз.
Най-добрият крем за около очи, който съм ползвала и категорично заглажда фини линии е Shiseido Bioperformance.
Ето този е:
http://www.shiseido.co.uk/product/super-corrective-eye-cream/
Няма ли как да се наспиваш поне понякога? Зе мен 7 часа са достатъчни, за да изглеждам добре. Макар че далеч не винаги ги имам.
Пушиш ли?  Blush Защото това от личен опит е най-големият разрушител на кожата.
Цялостното хранене, 2 литра вода на ден са от най-важните неща за хубава кожа.
 Някакви витамини (аз съм доволна от Центрум, веднага ми се отразяват много добре на лицето) биха помогнали. Бих ги съчетала с рибено масло.

Моята кожа е леко суха и чувствителна и в момента съм с този серум и този крем през деня, като отгоре слагам крем с фактор на Eucerin:
https://www.vichyusa.com/liftactiv-serum-10-supreme-3337875489836.html
https://www.esteelauder.com/product/681/42475/product-catalog/sk … -cell-power-creme
И кремът, и серумът правят това, което обещават.
Кремът за лице Лифтактив на Виши също е много хубав.
Аз съм също на 38.
Мога да кажа и нощната ми грижа за лице, ако искаш.

# 231
Скрит текст:
Ekaterina, приятелка се справи с целулита с LPG и спорт.
Аз съм доволна от крема на Кларинс против целулит, но при мен е малко и е съчетан със спорт, макар че не съм се претрепала от спорт.

Но има ефект от крема със сигурност и то бърз.
Най-добрият крем за около очи, който съм ползвала и категорично заглажда фини линии е Shiseido Bioperformance.
Ето този е:
http://www.shiseido.co.uk/product/super-corrective-eye-cream/
Няма ли как да се наспиваш поне понякога? Зе мен 7 часа са достатъчни, за да изглеждам добре. Макар че далеч не винаги ги имам.
Пушиш ли?  Blush Защото това от личен опит е най-големият разрушител на кожата.
Цялостното хранене, 2 литра вода на ден са от най-важните неща за хубава кожа.
 Някакви витамини (аз съм доволна от Центрум, веднага ми се отразяват много добре на лицето) биха помогнали. Бих ги съчетала с рибено масло.

Моята кожа е леко суха и чувствителна и в момента съм с този серум и този крем през деня, като отгоре слагам крем с фактор на Eucerin:
https://www.vichyusa.com/liftactiv-serum-10-supreme-3337875489836.html
https://www.esteelauder.com/product/681/42475/product-catalog/sk … -cell-power-creme
И кремът, и серумът правят това, което обещават.
Кремът за лице Лифтактив на Виши също е много хубав.
Аз съм също на 38.
Мога да кажа и нощната ми грижа за лице, ако искаш.
На 38 трябва да водиш доста нездравословен начин на живот, за да изглеждаш зле. Сегашните 35-40 годишни не са това, което са били преди години,

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 12:00 от bubanka

# 232
При мен "бързо остаряване", т.е. видимо се получи около 37-38 години, от там нататък. Преди това не бях въобще притеснена за бръчки или каквото и да е било.
Времето няма как да го върнеш назад - т.е. да "върнеш" предишния си добър вид с кремове. След тази възраст всяка бръчица се вижда и никакви кремове не са ми помогнали ...
Добрият сън е наистина много важен.

# 233
Да и аз мисля, че още нямам 40 и затова става с кремове. Но пък, ако до този момент не си полагал грижите с кремовете и с начина на живот, какво става тогава след 40?

# 234
Никога не е късно да се погрижиш за себе си и добрия външен вид. Колкото по-късно започнеш, толкова повече усилия и средства трябват.

# 235
Храна, начин на живот, прием на вода, алкохол, цигари, сън- всички тези фактори са от равностойно значение за състоянието на кожата ни. Да, климат също, но там поне нещата могат да се урегулират до голяма степен с използвания козметичен арсенал.  Peace

Относно това, че след 38- 39 годишно възраст кожата изведнъж се скапва- много зависи от заложения "генетичен материал", както и доколко човек е полагал грижи за себе си още от 16- 18- 20 годишна възраст някъде. Преди все се казваше "рано е, не са ви необходими никакви грижи, природата си знае работата". Или пък регулярното посещение на козметик неизбежно биваше сравнявано с "хвърлени пари на вятъра".  Laughing Като бях на 18- 20 в Бг ми беше почти невъзможно да си намеря адекватни продукти за грижа за лице, шия, деколте... Обаче който търси- намира и успявах някак си да се снабдявам с хубави продукти "отвън". После вече нещата лека- полека започнаха да се променят, да навлизат нови продукти на пазара, да мога лично да си подбирам кремовете и тониците- според моите индивидуални нужди, както и при моите излизания "навън". Резултатът към днешна дата- със сигурност съм доволна от полаганите повече от две десетилетия грижи! Последните няколко години по стечение на обстоятелствата смених няколко козметички- всички са единодушни, че кожата ми е в прекрасно състояние и си личи колко обгрижвана е била през годините.
Имам дъщеря на 12 години, която вече има изградените навици как да се грижи за лицето си, съобразено с възрастта и евентуалните проблеми, които може да има с навлизането в пуберитетния период- всичко обсъдено с 2 независими една от други козметички, на които се доверявам безрезервно.
Бях чела някъде, че на 40 жената има кожата, която заслужава. Аз съм доволна от постигнатото и от това, което виждам в огледалото сутрин със ставането. Усилията и средствата определено не са били напразни.  Flutter

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 00:24 от Анонимен

# 236
Здравейте, Прекрасници!
Записвам се да следя темата, макар да нямам 40г. , досега не съм полага особени грижи за кожата си, защото не съм усещала нужда. Прочетох тема 7, понаучих доста неща, естествено в главата ми има каша от инфото, но се надявам с времето да се оправи Simple Smile От известно време се интересувам от серуми против пигментни петна (не съм ползвала досега никакви серуми и не знам как биха ми се отразили на кожата, която е смесена, мазна Т-зона).
Ще се радвам да ми препоръчате нещо, което сте пробвали и е имало някакъв ефект.
Някакво мнение имате ли за тези:
https://www.bioline.bg/depigmentirasht-serum

https://www.facebook.com/commerce/products/1410852922334494

http://greenzone.bg/shop/kozmetika/grizha-za-litse/grija-za-koja … mentirasht-serum/

Благодаря ви предварително!

Едит: А на въпроса за измиващите продукти, ползвам мицеларната вода на Гарниер със зелената капачка за  комбинирана и чувствителна кожа, доволна съм, лесно премахва грима и след нея си мия лицето с вода, а понякога и със сапун. Ежедневно ползвам и Pure clay на Лореал с 3 вида глина и екстракт от червени водорасли, за смесена до мазна кожа и също съм доволна, малко опъва кожата, но го ползвам сутрин и след това слагам дневен крем.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 14:06 от M.K.S.

# 237
Някой правил ли е криотерапия и как му се е отразила. Теоретично знам какви са ползите, козметичката ми използва за определени процедури, но искам и др мнения

# 238
Някой случайно да може да препоръча крем, лосион или каквото и да е за тяло, но да е много добре хидратиращо? Аз почти никога съм нямала попадения в тази посока, а кожата на тялото ми е изключително суха и положението се влошава драматично. Чак до лющене се стига. Маслата на Боди Шоп не ми хидратират нищо, а и не мога да им понасям химическите миризми. С кокосово масло не съм пробвала, но пък и няма как да го ползвам освен вечер, защото предполагам, че ще цапа дрехи. Имаше един лосион на Гарние в червена опаковка, който учудващо добре хидратираше кожата ми, но не го намирам наоколо, може и да не се произвежда вече.

# 239
Преди време бях купила един на Нивеа в синя опаковка за суха кожа и беше страхотен. В момента ползвам Sleepy на Lush и макар да го купих понеже казват, че помагал за безсъние, намирам го за доста добър а миризмата му е трепач. Единствено цената му нещо не ми харесва, но определено пак ще си го купя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт