Операция на щитовидната жлеза -14

• 81 591
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Не са ми казали че е карцином, но е голям 39мм на 21мм, и затова си мисля че може да е. Не ся ми вземали биопсия казаха ми че в процеса на операция щенсе реши каква част да се махне дали само възела ило цялата жлеза Sad

Размера няма значение Stuck Out Tongue Winking Eye
Моето беше 6 мм. и беше карцином. Не го мисли.

# 121
  • Бургас
Това с" размерът няма значение" искрено ме разсмя.Малко черен хумор.
desisa,няма да е карцином,ще ти стискам палци.

# 122
  • Варна
Това с" размерът няма значение" искрено ме разсмя.Малко черен хумор.

Ами да рзпуснем  малко. Омръзна ми да рисувам всичко в черни краски, натоварващо е.

# 123
  • Пловдив
Здравейте,мили момичета.Чета ви вече осем месеца,и благодарение на вас успях да се насоча към това какво ми предстои и към кои специалисти да се обърна.Реших вече и аз да пиша.След ''добра'' биопсия на малък възел,без наличие на атипични клетки,на 1 март тази година ме оперираха и премахнаха цялата ми щитовидна жлеза.Цялата ,заради постоянната тиреотоксикоза в която бях 1 година,и която не се поддаваше на лечение.Ужасът ми настъпи като излезе епикризата с диагноза папиларен карцином.Последва сцинтиграфия на цяло тяло,ехографско проследяване,заместителна терапия с високи дози-резултат-TSH-0.1,тиреоглобулин-0.1
На консултаций ходя при проф.Хаджийска,проф.Пандев.Не съм била на радиойод терапия,казват ми че не е необходима засега,а мен това много ме притеснява.Приех диагнозата,но не мога да свикна със страха от чакането на резултати,очакване на терапий и изобщо от предстоящото.Не знам дали ще повярвате ,но съм прочела всички теми два пъти и имам чувството ,че вече ви познавам лично.Simple Smile

# 124
  • Варна
Здравейте,мили момичета.Чета ви вече осем месеца,и благодарение на вас успях да се насоча към това какво ми предстои и към кои специалисти да се обърна.Реших вече и аз да пиша.След ''добра'' биопсия на малък възел,без наличие на атипични клетки,на 1 март тази година ме оперираха и премахнаха цялата ми щитовидна жлеза.Цялата ,заради постоянната тиреотоксикоза в която бях 1 година,и която не се поддаваше на лечение.Ужасът ми настъпи като излезе епикризата с диагноза папиларен карцином.Последва сцинтиграфия на цяло тяло,ехографско проследяване,заместителна терапия с високи дози-резултат-TSH-0.1,тиреоглобулин-0.1
На консултаций ходя при проф.Хаджийска,проф.Пандев.Не съм била на радиойод терапия,казват ми че не е необходима засега,а мен това много ме притеснява.Приех диагнозата,но не мога да свикна със страха от чакането на резултати,очакване на терапий и изобщо от предстоящото.Не знам дали ще повярвате ,но съм прочела всички теми два пъти и имам чувството ,че вече ви познавам лично.Simple Smile

А добре дошла.Изследванията са ти перфектни, ходиш при добри доктори, какво те притеснява?
Да винаги остава едно съмнение и страх, но гледай да се бориш с него.
Преди изследвания и прегледи и аз съм много нервна, започнах да очаквам все най-лошото. Дори и при ЛЛ не мога да отида спокойно, въпреки че няма кой знае какво да ми каже. Общо взето съм със синдрома на бялата престилка. Ама живота си продължава и от нас зависи как ще си го доживеем.

# 125
  • Пловдив
Притеснява ме това,че никой не ме насочва към радиойод терапия или поне аблация,понеже се водя нискорискова и т.н.Остава ми страха да не се появи нещо от някъде...

# 126
  • Варна
Притеснява ме това,че никой не ме насочва към радиойод терапия или поне аблация,понеже се водя нискорискова и т.н.Остава ми страха да не се появи нещо от някъде...
Лечение с йод провеждат само ако има разсейки в лимфните възли, ти имаше ли?

# 127
  • Пловдив
Ами хирурга които ме оперира  беше изненадан от находката,т.е. всички очакваха доброкачествен възел.До колкото знам няма правен гефрир,в епикризата пише ,че е изваден преларингиален лимфен възел,които не е изследван понеже го няма в препаратите.Двама патолози ги гледаха-еднакъв отговор-няма лимфен възел ,грешка в епикризата.Професорите казват няма разсейки..... и така, не знам вече и аз,съвсем се омотах.....

# 128
  • Варна
Ами хирурга които ме оперира  беше изненадан от находката,т.е. всички очакваха доброкачествен възел.До колкото знам няма правен гефрир,в епикризата пише ,че е изваден преларингиален лимфен възел,които не е изследван понеже го няма в препаратите.Двама патолози ги гледаха-еднакъв отговор-няма лимфен възел ,грешка в епикризата.Професорите казват няма разсейки..... и така, не знам вече и аз,съвсем се омотах.....

Щом нямаш разсейки, нямаш нужда от йод.Така си е по дебелите книги, не си мисли, че е по преценка на твоя доктор.
Изненадани, не изненадани всяко образование си минава през изследване, което си е вече най-достоверно и най-вярно, то се гледа, това е хистологията.
Биопсията и гефрир не са 100% сигурни, а по-скоро информативни. Хистологията е важна.

# 129
Привет,момичета!Нужни са ми координати на добър невролог в София.

# 130
  • В най - голямото село
Момичета, мина операцията на майка ми на 04.10. За сега се чувства добре с изключение, че има голяма слабост в краката. Дозата и е 100 мг. Еутирокс на ден. Желая здраве и късмет на всички.

# 131
  • Варна
Браво,радваме се че е добре.
Ох днес имам ужасно сърцебиене.

# 132
Здравейте, момичета в понеделник мина операцията, извадили са целия десен лоб и един голям аденом който на първия тест с гефир не е дал наличие на ракови клетки. Но вече.две вечери получавам страшно сърцебиене сякаш сърцето ми ще изкочии едно потене , казах им но било нормално? Все още не съм запонаша да пия нищо ел.тироксин пиех и глюкофаж и него не ми дават. В реанимация два дни само обезболяващи ми вливаха. Моля споделете при вас как е било Simple Smile

# 133
  • Варна
И сърцебиене имах и припотяване имах, докато не се наместят хормоните все ще има някакъв дисконфорт. Важното е че всичко е минало добре и е зад гърба ти.Сега поне месец-два почивка, момент за глезене.

# 134
Здравейте момичета,
И аз да се включа. Успешно мина операцията ми при проф. Пандев на 10.10.2017 г. и се чувствам добре.
Не писах по-рано, че пустите пароли станаха много и не ги помня. Simple Smile
Разделих се с десния лоб и истмуса на ЩЖ. Според проф. интраоперативното изследване е показало проба за папиларен карцином. Махнал е и един лимфен възел, който не е бил съмнителен, а просто дефектен Simple Smile
Още нямам окончателни резултати. От МБАЛ Доверие казаха от 5-7 дни, но мисля, че тези срокова са доста инструктивни за болниците и засега няма да бързам да ходя за епикриза. Simple Smile
Иначе разрезът ми е не повече от 2 см., за което благодаря на професора. Златни му ръце!

Общи условия

Активация на акаунт