Операция на щитовидната жлеза -14

• 82 584
  • 788
  •   1
Отговори
# 180
На майка първоначалната доза след операцията е 100 мг. Еутирокс дневно. 30 дни след операцията изследвания и контролен преглед. Написано и е да изследва ТСХ и ФТ4, не трябва ли и ФТ3?
На майка Ви изцяло ли е премахната жлезата, защото при мен не е, но въпреки това ми казват да пия Еутирокс, като редувам 100/125 мкг...

# 181
  • Варна
На майка първоначалната доза след операцията е 100 мг. Еутирокс дневно. 30 дни след операцията изследвания и контролен преглед. Написано и е да изследва ТСХ и ФТ4, не трябва ли и ФТ3?
На майка Ви изцяло ли е премахната жлезата, защото при мен не е, но въпреки това ми казват да пия Еутирокс, като редувам 100/125 мкг...

Така както ти е написано:
1.  Супресивна терапия с Еутирокс 100-125 мкг/ дневно, корекция на дозата съобразно хормонален статус. /
Не означава да редуваш 100/125 мг. Пак ще се повторя постепенно вдигаш дозата и изследваш. Доктора не е екстрасенс, за да предвиди колко ще ти е необходимо.
Наместването изисква месеци...

А иначе при напълно отстранена жлеза дозата започва от 100 мг.

# 182
Тезоро, наистина има хора, които с половин жлеза живеят без допълнителни таблетки или с ниска доза и може да имат тсх 2,3,5,7... и да се чувстват ок. Но при теб трябва да се постигне много ниско тсх, за да подтиска туморните клетки, 0 цяло и нещо. Затова е и дозата от 100. Също мисля че не е указано да ги редуваш през ден от написаното, освен ако в устно не ти е казал именно това.
Да допълня: защо не му пишеш на мейла на доктора щом имаш нужда от разяснения, а той е извън страната. Чела съм, че кореспондира с пациенти по този начин.

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 11:33 от Anikka

# 183
Здравейте!
Вчера си пуснах изследвания на ТСХ и Т4,че станаха повече от 6м от последния път.Резултатите са ТСХ- 1.25 Т4 - 18.16. До сега съм ходила винаги при доц.Сечанов да ми разчете резултатите.Но сега нямам възможност да отида.Та да питам по-запознатите дали има нещо притеснително в изследнаията или да си продължавам същата доза от 100мг.За пояснение с напълно премахната жлеза съм от близо 1г.

# 184
  • Варна
Здравейте!
Вчера си пуснах изследвания на ТСХ и Т4,че станаха повече от 6м от последния път.Резултатите са ТСХ- 1.25 Т4 - 18.16. До сега съм ходила винаги при доц.Сечанов да ми разчете резултатите.Но сега нямам възможност да отида.Та да питам по-запознатите дали има нещо притеснително в изследнаията или да си продължавам същата доза от 100мг.За пояснение с напълно премахната жлеза съм от близо 1г.

Не помня каква беше диагнозата. Ако не трябва да поддържаш ниско ТСХ са ти перфектни изследванията.

# 185
  • Пловдив
Здравейте,момичета.Предстои ми консултация при проф.Хаджиева,но оказа се вече не работи в Сити Клиник.Някой има ли информация къде приема?Благодаря предварително.

# 186
  • Варна
Здравейте,момичета.Предстои ми консултация при проф.Хаджиева,но оказа се вече не работи в Сити Клиник.Някой има ли информация къде приема?Благодаря предварително.

А такаа, на телефоните никой ли не отговаря?

# 187
Приема вече в болница Иван Рилски на бул.Гешов 15. Час си записваш на тел. 0887231481. Успех!

# 188
  • Варна
Приема вече в болница Иван Рилски на бул.Гешов 15. Час си записваш на тел. 0887231481. Успех!

Благодаря ти миличка, веднага го копирам на първа страница Kissing Heart

Странно не ми дава да редактирам, ще пробвам по-късно.

# 189
  • Пловдив
Благодаря .Направо сте супер.

# 190
  • В най - голямото село
ия и контролен преглед. Написано и е да изследва ТСХ и ФТ4, не трябва ли и ФТ3?
[/quote]

Да цялата жлеза е премахната.

# 191
Здравейте!

Sweet_Dreams@,

Според мен е най-добре да пишеш на доц.Сечанов на Viber или на електронната му поща и той да ти нагласи дозата, ако има нужда. Можеш и да му се обадиш, разбира се, но май той предпочита да вижда резултатите от изследванията написани. Просто снимаш резултатите и му ги пращаш на Viber, като преди това пишеш коя си и с каква диагноза и операция.
Аз правя винаги така от години. Познавам поне десет негови пациентки, които правят същото, особено ако живеят в чужбина. Доц.Сечанов отговаря на всички, така че не се притеснявай. Също така винаги си вдига телефона или връща обажданията, така че може и по телефона да го питаш. 
Винаги са ми казвали, че не е добре да променям лекаря, който ме следи, защото всеки има различен подход.
Тези изследвания не са лоши, но не си спомням ти с каква диагноза беше, а не ми се рови назад във форума сега.

# 192

Така както ти е написано:
1.  Супресивна терапия с Еутирокс 100-125 мкг/ дневно, корекция на дозата съобразно хормонален статус. /
Не означава да редуваш 100/125 мг. Пак ще се повторя постепенно вдигаш дозата и изследваш. Доктора не е екстрасенс, за да предвиди колко ще ти е необходимо.

Глухарче мило и отзивчиво към терзанията на всички тук, в последващ имейл професорът ми написа да редувам дозите (100/125 мкг) и затова се притесних. Но както и да е, ще изчакам да получа решението на онкокомисията, което също ще трябва да му изпратя и тогава ще се доразбераберем, след като сглобим цялата картина.
 До преди 15 дни пиех 50/75 мкг, след операцията продължих със 75 мкг, така че мисля да съм на прав път, без да съм лекар Simple Smile.

# 193
Тезоро, наистина има хора, които с половин жлеза живеят без допълнителни таблетки или с ниска доза и може да имат тсх 2,3,5,7... и да се чувстват ок. Но при теб трябва да се постигне много ниско тсх, за да подтиска туморните клетки, 0 цяло и нещо. Затова е и дозата от 100. Също мисля че не е указано да ги редуваш през ден от написаното, освен ако в устно не ти е казал именно това.
Да допълня: защо не му пишеш на мейла на доктора щом имаш нужда от разяснения, а той е извън страната. Чела съм, че кореспондира с пациенти по този начин.
[/quoteн

Аникка, той докторът лесно няма да се отърве от мен. Simple Smile. Аз си мисля за нивото на хормона, защото ако не греша в случай, че искам да ставам майка той трябва да е около 1.5-2.5, а същевременно пък заради карцинома трябва да е нисък и тук идва тънкия момент, който не би следвало да се преценява по имейл. Напаравих операцията именно за да мога да бременея спокойно по някое време.

# 194
Тезоро, тука имаме съфорумка с папиларен, която скоро стана майка, ако намира време измежду грижите да поглежда тук, сигурно ще ти обясни и разясни, но тя също държи ниско тсх. В темата на хашимотките съм чела, че също им свалят тсх много ниско при бременност. Няма да се притесняваш!

Общи условия

Активация на акаунт