Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 784
  • 714
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро от мен Simple Smile
Добре дошли на новите, май имаше и такива последните дни.
Вчера бях да давам кръв и урина, да видим кое как е.
Имахме и разговор какво не трябва да ям и пия. Питах и за това, че ми е постоянното лошо, даде ми някакви хапчета, пих едно към 10 сутринта и вечерта не устисках от прегръдка с WC-то Sweat
Днес хапнах препечена филийка сутринта с надеждата да не ми е така лошо днес.
На мен сега ми е много по-притеснено от първия път Sad 100 неща са ми в главата, с баткото май ми беше ей така песен, ама бях и малка тогава. Ходех и казвах на всички, че съм бременна а сега не смеем да кажем на никого, само ако някой забележи нещо и попита директно.

# 586
Schatz, какви са хапчетата?
На мен също ми е лошо по цял ден, но не стигам до повръщане. Дано е само в началото така ...

# 587
Schatz, моля те да споделиш какви съвети ти дадоха за храненето. с това повръщане имам голям проблем с храната. много ми се повръща от месо, не мога да ям никакво, ама съвсем никакво. притеснява ме, че ако продължавам така хемоглобинът ще замине надолу.
другият ми проблем е, че едва поемам течности, ако се събира по половин литър вода на ден без да я драйфна, е супер. опитвам се да пия фрешове от цитруси, чай от шипки и вода с лимон, но пак не успявам да докарам сносно количество.
на мен за повръщането ми изписаха “емил“ - никакъв ефект. с първата бременност проследяващият ме тогава лекар ми беше казал да не взимам “деган“, защото ефектът му върху плода не е добре изследван и не смея да го пия.

# 588
Момичета и аз бях така,но ходих при АГ и ми вляха система с деган и но шпа. Ходих няколко дни за по една и сега съм като нова. Не ми се гади и си хапвам. Установих,че като хапна сутрин се чувствам много по-добре.

# 589
Копирам ви това което писах в групата във фейса.

Общо взето нещата които си знаем Simple Smile
Да не ям суши (с прясна риба и т.н), никакво прясно месо или кърваво и т.н, да не ям никакви меки сирена, на опаковката трябва да пише, че е от пастьоризирано мляко, всички зеленчуци които се вадят от почвата да се мият и белят старателно, фреш мога да си пия спокойно, кафе и кола няма проблеми.
Да не целувам малкия по устата.
За спорта може плуване, лек джогинг, много ми препоръча гимнастика за бременни, но аз нямам как да ходя. Другото ми е петно хаха
Вдигане на тежко не повече от 5-10 кг.
На мен и не ми беше много добре и на моменти изключвах защото бях с ММ и с идеята после да го разпитвам, но нали заспах и покрай детето не остана много време за разпити.

Каза ми да ям малко и често, така нямало да ми се гади, да бе да, само аз си знам какво ми е Sad
Бях се оплакала а виждам, че има и други, дори вода не мога да пия, гади ми се, зверски съм гладна, но нямам апетит. Няма нещо което да кажа "Лелеее, как ми се яде"
Първия път бях също така, много много зле, парцал бях, и бях на Деган, започнах да смъквам кг и нямаше как, без Деган не можех да приема никаква течност или храна.
Сега ми изписа Vomex A, аз съм в чужбина, но ефект не видях, даже и си повърнах вечерта.

# 590
благодаря, Schatz.
аз с първата бременност си ядях, тичах, плувах. нямах никакви проблеми, кипях от енергия. сега съм пълен парцал с това повръщане. за гимнастика или друг спорт дори не мога да си помисля, самата мисъл, че трябва да се движа по-интензивно ме кара на позиви за повръщане. вече в колата си нося буркан за повръщане, спирам на аварийки и пълня буркана Weary

# 591
sylviana, милата Sad Аз първия път бях добре като карах кола, само така не ми беше лошо. Виж говори с лекар какво да пиеш, защото това не е добре. Мен ме предупредиха, че ако започна често да повръщам трябва да ги информирам.

# 592
Здравейте на всички! Съчувствам ви за гаденето. Миналата бременност и аз бях като парцал, не ставах от леглото. Нищо не ми помагаше. Сега с тази бременност по се държа, но пак имам гадене само че леко. Предимно ми се гади вече само като пътувам и сутрин като пия вода. Иначе цял ден нямам сили. Едва издържам на работа, но няма как. Поне нямам приблеми да излиза за прегледи-иследвания.
Днес си взех изследванията от кръв, урина и секрет. Всичко е ок, въпреки че се тревожих от този жълт секрет, който имам. Единственият ми проблем сега пак е хемоглобина. Много бързо ми пада,защото имам една анемия (таласемия) не е толкова срещана. Специфичното при нея е че ти пада химоглобина не знайно от какво, а желязото е над нормата винаги! Та утре съм на хематолог и той да ми види изследвания и да се консултирам за една мотация, която имам.
На момичета, на които им се гади желая скоро да спре! А на всички ни хубави резултати от изследвания прегледи! Hug

# 593
Срещу гаденето на мен малко ми помагаха солетки,сиренце,маслинки.
АГто каза  и няколко глътки студена бира  Shocked Shocked Shocked били добро средство,но аз не смея(е позволявала съм си 1-2 в драматични ситуации,но не повече).Помага между впрочем,но предпочитам да ми се гади и да  Sick отколкото да напивам бебето  Laughing

# 594
Манита, и аз съм с таласемия. имаме корен от средиземноморието, при народите от региона таласемията е често срещана. при предишната бременност притеснителни отклонения в кръвната картина ми се появиха по-късно - 6-7 месец. но може би е добре да отида на хематолог по-рано.
аз цял ден гъна мандарини, озобах повече от половин кило. много гадно състояние, бе - хем си гладен до прималяване, хем ти се драйфа. гърлото ми се раздра от повръщането, не усещам ни вкусове, ни нищо, все едно съм лапнала таралеж и ми е заседнал в гърлото. ама това да е само, бебето да е здраво, пък другото се преживява.

# 595
Манита, и аз съм с таласемия. имаме корен от средиземноморието, при народите от региона таласемията е често срещана. при предишната бременност притеснителни отклонения в кръвната картина ми се появиха по-късно - 6-7 месец. но може би е добре да отида на хематолог по-рано.
Да и аз съм го чувала това уж в рода нямам такива корени, ама знае ли човек кок къде е марсувал Grinning Аз се тревожех да не я има мъжа ми, че той има средиземноморски корени, но при него вс е ок Simple Smile Аз преди в 5 месец, когато ми беше и аборта ми беше паднал химоглобина на 80 та за това сега искам по-отрано да му обърна внимание

# 596
Момичета, не съм по-компетентна от лекарите, които го изписват, но с дегана трябва много да се внимава. Миналата пролет пътувах далеч и си  купих повече лекарства накуп, в аптеката ми казаха, че в никакъв случай не ми препоръчват деган, знам и че не се дава на деца под 1 год. Предполагам, че в крайни случаи няма как, но все пак, исках да споделя.

# 597
Ivory_, деган може да има неблагоприятно въздействие върху мозъка (причинява сънливост, халюцинации, понякога и загуба на съзнание, затова не се дава на бебета). но след като лекарите го изписват, те все пак най-добре преценяват полза-риск.

# 598
Съгласна съм, че лекарите преценяват, написах същото. Когато има риск от обезводняване например, сигурно е по-добре да се пие. Просто споделих мнение, което може и да е полезно за някого. Аз лично не бих го пила, освен в наистина краен случай.

# 599
Здравейте! При мен имаше само гадене, но размина, има някакво, но е супер леко понякога вечер. Помагаше ми само безалкохолно Фанта, на което не съм фен. Отслабнах няколко килограма и още не съм почнала да качвам. Днес бях на ранен скрининг и казаха, че нещата изглеждат добре, но този лекар с ченгел му вадих думите и страшно ме изнерви. Пол не каза със сигурност, но предположи момиче, а аз бях убедена, че ще има пишле...може пък да му порасне Joy ..  все пак има още доста време Grinning

Общи условия

Активация на акаунт