Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 785
  • 714
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви в 12г.с и 3 ден

# 571
Здравейте и аз си записах час за ранен скрининг на 9.12 надявам се и аз да разбера тогава пола. Преди разбрах чак в 18 г. с и сега се надявам да е по-рано, че нямам търпение. Вие момичета имате ли предчувствие какво ще бъде?

# 572
Здравейте. Много моля за инфо...става въпрос за женската консултация по ЗК. Гинеколога при който вероятно ще се водя ми каза, че трябвало първо да взема направление за преглед и после за следене. Личната ми лекарка ми каза, че може сега да ни даде само едното и аз предпочетох за преглед, защото при предната бременност като отидох с направление за следене и ме върнаха. А тя казва, че ако ми даде сега за преглед и може за следене да ми даде чак декември. Близки сме с нея и не се съмнявам в думите и, но ми е чудно как точно ще стане работата...ще ида на преглед сега в 12 седмица и ще ме завидят в 16 та ли? При вас как е било??????Аз знам, че не се завежда бременност преди 12- та седмица.

# 573
Аз взех за преглед, когато ходих в 6 седмица и тогава АГ-то ми каза да взема следващия път за следене. Реално взех след това другото направление, но беше минал 1 месец от първото направлние ( тъй като го взех доста преди прегледа). Записах се за женска консултация в 9 г.с по договорка с доктора да е по-рано. С предишната се записах чак в 15 г.с, защото тогава бяха коледните празници и нямаше как. Така че не е проблем, че ще е малко по-късно. Пак ще ти пуснат всички нужни изследвания.

# 574
И при мен стана като при Манита. В 9г.с.ме записаха на ЖК. На мен още не са ми пускали изследвания, но подозирам, че другия път като ида докторката ще ми връчи направленията. На ФМ щеходя на 5.12. И аз нямам търпение да разберем пола. Този път искам момиче, но каквото дойде. Цялата рода ще скача от радост ако е момиченце. Ще е едва второто от шест внучета.

# 575
  • София
Куковиц, ако сега си в 12 г.с. съвсем спокойно можеш да си вземеш директно направление за женска консултация.
При мен с първата бременност ме записаха още в 7 г.с., сега ще ме запишат в 9 г.с. Не съм взимала направление за преглед и при двете бременности. След като видях двете чертички отидох при ЛЛ и тя ми даде директно направление за женска консултация.
Аз за пол претенции нямам, искам само да е здраво. Синът ми иска сестричка, мъжат ми също. Blush

# 576
Ооо да аз също нямам претенции за пола. Все пак с горчивия ми опит си искам живо и здраво бебче. На мен мисълта ми е дали някоя има предчивствие за пола. Аз с предишното мислих, че ще е момче и така се оказа. То въпроса ми е май по-скоро към мамите с опит вече Simple Smile

# 577
Много ти благодаря, Buzanche! Heart предполагах, че ще е нещо подобно, но си мисля дали няма да закъснеем с изследванията ако чакаме направлението за водене...имам предвид стандартните изследвания....аз ходя на частни прегледи от 5 та седмица и на 22- ри ще правим ФМ и БХС в клиниката в която ходих до сега. На 25 ти ще стане 1 година от абразиото и някак ми е напрегнато като знам, че 2 дни преди това е първата ФМ. Ама ще трябва да преборя някак страховете и тъжните спомени.

# 578
Аз съм на ФМ чааак на 13.12. и май нямам предчувствие, освен че няколко пъти ми мина през ума, че ще е момче Simple Smile Миналите два пъти вълнението ми за пола беше по-голямо Simple Smile

Още не съм се записала на ЖК по ЗК и аз, мисля да ходя до ЛЛ другата седмица и изобщо не помня как беше с направленията.

# 579
  • София
Christine95,  понеже аз съм от първите мами в темата, моите седмички са малко по-напред от повечето момичета, имам си линийка, вижда се. Досега съм минала първи БХС, като заедно с това дадох кръв, урина и ми правиха и микробиология на вл.секрет. Това са стандартните неща, БХС не се покрива от здравната каса, другото се покрива. Коремчето ми леко почва да личи, но все още мога да мина за  преяла Simple Smile
На мен лекарката също ми каза вероятен пол, но не потвърди, следващия ми преглед е в 16та седмица и ще се види по-ясно.
Някой попита за витамини, аз пия фолиева киселина и от няколко дни- биозин мама. Момичета, до края на бременността ли се пие фолиева киселина? Забравих да питам лекарката ми.

# 580
  • София
Куковиц, няма какво да чакаш. Взимаш направление за ЖК и отиваш при гинеколога да те запише. От тук нататък всички направления и изследвания ще ти бъдат давани и назначавани от АГ-то. Може в деня в който те запише, да ти пусне изследванията.

Ще се отнася до страховете, мисли само за хубавите неща и не гледай назад. Всичко ще е наред този път. Flowers Hibiscus
Лошото е, че с края на бременността и раждането на бебето не приключват ами напротив, тогава стават още повече. Аз сега за бременността не се притеснявам толкова, колкото първия път.
Но на сина ми как му се притеснявам покрай боледуванията и всички маймунджалъци, които измисля. Представям си като станат по две какво ще е. Ама така е, едно време и се чудех на майка ми, какво ни трепери толкова, а сега съм по-зле от нея. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 581
Обадих се на гинеколога преди няколко дни ми каза да взема първо за преглед и после за ЖК. Миналата година с направление за ЖК ме върна и не ме прегледа. За това не смея да взема направо за ЖК. Ще ходя при него, защото не е лош, а и не мога да си намеря друг. Иначе знам добре за грижите за децата. Колко съм минала с каката...не ми се изброяват, ще ви се завие свят. Слава богу нищо фатално не се е случило нито след сепсиса, нито при преплетените черва, нито при другите гадости дето сме минали. Сга е дни здраво, жилаво и прекрасно детенце. Дано с новия бебчо нещата да са по лесни. Мисля силно, че ще е момче, да не кажа че съм сигурна, ама ще видим в сряда...дано само да е живичко и здравичка. Желая и на всички ви...здрави и доносени бебчета догодина

# 582
  • Пловдив
Много ти благодаря, Buzanche! Heart предполагах, че ще е нещо подобно, но си мисля дали няма да закъснеем с изследванията ако чакаме направлението за водене...имам предвид стандартните изследвания....аз ходя на частни прегледи от 5 та седмица и на 22- ри ще правим ФМ и БХС в клиниката в която ходих до сега. На 25 ти ще стане 1 година от абразиото и някак ми е напрегнато като знам, че 2 дни преди това е първата ФМ. Ама ще трябва да преборя някак страховете и тъжните спомени.
Ще мине. Знам какъв ужас е. Моята дата на абразиото беше на 26.10.2016та и бях в пълен ужас докато мина. Но ще мине. Само  положителни мисли. Ако нямате здравословни проблеми няма да закъснеете с изследванията. А и всеки може да си пусне стандартни ПКК и урина. Това пускат. Другото е СПИН, сифилис и хепатит С. При мен случайно устнаовяването на бремеността съвпадна с годишния АГ преглед и не ми се налага да взимам хилядите направления. Взех само за ЖК след като ми изтече направлението за прегледа.

# 583
Преди 1 месец си взех направление за преглед, тъй като имах запазен час за 23 октомври. Като отидох не се видя бременност сигурно е било 5-6 г.с след това ходих още два пъти. Последния път ми каза, че след 3 седмици като отида ще ме регистрира и вчера си взех направление. Дори по рано се обаждах на личната да попитам дали има някакви ограничения и ми казаха, че е направление за хоспитализация и няма ограничения за направленията, както при другите. С нетърпение очаквам да дойде петък, когато съм на преглед и се моля всичко да е наред и изследванията ми да са добри.

# 584
Днес се записах вече в ЖК. Бебчето расте и дивее, но било рано за пола, но по-добре да изчакаме, отколкото да предполага... След месец се надявам да разберем. Каза ми, ако искам да отида на биохимичен скрининг, но било само предположение и незнам дали има смисъл? В града от където съм може само това, никъде не правят ФМ и сега се чудя дали има смисъл, то е само за няколко болести, не е генетично изследване и май няма смисъл...
И на мен ми личи вече и ходя с клинове и половери. И аз съм чувала, че с втората бременност по-рано се проличава, но пък и аз на пук, че ми е постоянно лошо не спирам да ям  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт