Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 604
  • 714
  •   1
Отговори
# 630
За БХС трябва да се носи ехографска снимка не по-стара от 2 дни. Мисля, че БХС може да се направи едновременно с ФМ или до 2 дни след това, освен ако не отидеш на ехограф специално за БХС.

# 631
Струва ми се, че при всеки лекар е различно. Аз миналата седмица си направих този БХС и първо ме гледаха на ехограф подробно, а след това лекарят ме изпрати за кръв до една лаборатория. След няколко дни бяха излезли и кръвните изследвания. Не ми е искал да нося нищо предварително, а общата сума за всичко не ми се коментира направо Sweat Smile

# 632
  • Пловдив
Аз съм на 06.12 чак. На мен ми каза, че където ще ми правят ФМ ще ми вземат и кръв за БХС и ще ми струва 106лв всичко. Като ида ще разбера. Но има много време до тогава

# 633
За мамите от София мисля, че е най-добре да отидат на БХС в Националната генетична лаборатория, така или иначе всички проби се изпращат там. За майчета над 35 г. БХС е безплатен, а за останалите беше около 50 лева, но още не съм ходила и не съм проверила сама, информацията ми е от познати.

# 634
Анас, може и просто да съм извадила лош късмет, защото тогава, когато бях на преглед и чаках близо два часа Амалиев-син беше в болнични и само бащата работеше. Факт е обаче, че прегледите преди минаваха много по-добре, защото единият се занимаваше само с ехографии на бременни, а другият с вадене на конци, цитонамазки и т.н. Сега всеки си има отделни пациенти и прави всичко. Прегледите бяха по по-малко от 10 минути, защото нямаше и кой знае какво да се види в ранна бременност. Тогава, когато трябваше да се измери бебето и да се видят тоновете пък, апарата се скапа.

# 635
  • София
За мамите от София мисля, че е най-добре да отидат на БХС в Националната генетична лаборатория, така или иначе всички проби се изпращат там. За майчета над 35 г. БХС е безплатен, а за останалите беше около 50 лева, но още не съм ходила и не съм проверила сама, информацията ми е от познати.

Преди две седмици минах първия БХС. Всъщност, скрийнинг и фетална морфология вървят заедно. Моята АГ ме гледа на 3д ехограф и записа всички данни в една бланка, която си беше специално за ранен скрийнинг. След това дадох кръв и в същия ден занесох кръвта и бланката в Майчин дом, където всъщност е и Националната генетична лаборатория. След 3 дена резулатите бяха готови. Има два варианта-или да си ги провериш сам в интернет и да си ги отпечаташ, или да отидеш на място и да го вземеш. На място има генетик, който обяснява какво е положението и дали се налага втори БХС. В случай, че има по-висок риск от някое заболяване, препоръчват да се повтори изследването в периода 16-20 седмица. Цената е 50 лв, да. Това е, ако следящата ви лекарка разполага с 3д ехограф и съответно може тя да ви направи фетална морфология.

# 636
Здравейте. Аз съм в 12 седмица и си правих биохимичен скрининг в гр. Плевен, като беше напълно безплатно. Знам, че на някои места се плаща, но тези 44лв. може да си ги спестите, ако намерите болница,  в която е безплатно. Simple Smile

Здравей, къде във Плевен направи БХС, а ФМ знаеш ли дали някъде се прави

# 637
Аз ще правя БХС при д-р Чавеева в клиника Щерев. Първия свободен час беше за след месец (!!), добре, че моята следяща ме предупреди отрано. Единствено не разбрах кога трябва да ида да дам кръв. Предполагам няколко дни по-рано, но пък на сайта им пише веднага след прегледа?...Цената е доста различна, но знам, че докторката е една от най-препоръчваните специалисти за скрининг.
За фетална морфология никой нищо не ми е казвал, да си призная и не знам каква е разликата между ФМ и ултразвук... БХС явно включва кръвно изследване на плацентарна функция, но ФМ? Звучи ми като по-обстоен ултразвук.

# 638
Точно това е- обстоен ултразвук. Не мисля, че можеш по-рано да идеш да дадеш кръв. Трябва да е след ФМ.

Да питам има ли някоя бъдеща мама с тиреоидит на Хашимото? На мен днес ми казаха тази диагноза и в петък ще ме пращат на изследвания.

# 639
  • В две тъмни очички
Аз ще правя БХС при д-р Чавеева в клиника Щерев. Първия свободен час беше за след месец (!!), добре, че моята следяща ме предупреди отрано. Единствено не разбрах кога трябва да ида да дам кръв. Предполагам няколко дни по-рано, но пък на сайта им пише веднага след прегледа?...Цената е доста различна, но знам, че докторката е една от най-препоръчваните специалисти за скрининг.
За фетална морфология никой нищо не ми е казвал, да си призная и не знам каква е разликата между ФМ и ултразвук... БХС явно включва кръвно изследване на плацентарна функция, но ФМ? Звучи ми като по-обстоен ултразвук.

Celesté и аз се следя в Щерев. Моят АГ ми каза да дам кръв най-много 24 часа преди изследването или в същия ден, преди самото излседване. Тъй като то е доста рано обаче, ще дам кръв предишния ден.

Мен не ме предупредиха, че толкова трудно се записва час при Чавеева, а и знаех за прегледа преди повече от месец. Тогава график беше пуснала само и единствено д-р Искилиева и директно записах час при нея. После, когато проверих дали има свободен за Чавеева, ми казаха, че вече няма до края на годината. Та...няма да чакам, директно отивам другият вторник Simple Smile

# 640
  • Пловдив
Точно това е- обстоен ултразвук. Не мисля, че можеш по-рано да идеш да дадеш кръв. Трябва да е след ФМ.

Да питам има ли някоя бъдеща мама с тиреоидит на Хашимото? На мен днес ми казаха тази диагноза и в петък ще ме пращат на изследвания.

Didi, аз съм с хашимото. Как те диагностицираха без изследвания? С каква стойност на TSH  си ? Пиши ми ако искаш на лични, да не спамим темата Simple Smile

# 641
  • Поморие
Здравейте и от мен, аз съм Яна, на 31, трета бременност, второ бебе живот и здраве на 13.06 ми е термина Simple Smile Имам син на 4 години. Чета ви по малко на работа и вече е крайно време да се включа официално, утре съм на БХС и ще пиша пак. Тази бременност е много гадна, постоянно ми се гади, повръщам от време на време, ужасни киселини от самото начало и за съжаление голям апетит. Пак ще стана хипопотам, като миналия път май, но поне знам че мога да ги сваля после хаха. Изкарах един гаден грип миналата седмица, и сега съм пак на линия, поздрави на всички и успешно бременеене!

# 642
  • Поморие
Между другото и моята лекарка ми каза, че е към някаква програма и ще е безплатно, преди 4 години ми взеха към 30 лв, а на следващата година сестра ми като роди вече беше 50. Мен утре ще ми правят ранен биохимичен скрининг и фетална морфология и изследвания - кръв, урина, микробиология и цитонамазка. Моята прави и 4д, и много се надявам да се види пола, но не се знае, може и да не стане, ще стискам палци Simple Smile

# 643
  • София
Мами, пиете ли нещо за подсилване на имунитета и за предпазване от вируси :/ аз съм в 11с и 5 д. и в началото си изстисквах лимон, но ми става лошо от него.   

# 644
Много чай с мед  и лимонче, вит .ц , Биозин Мама ,промиване на носа ,инхалации.

Общи условия

Активация на акаунт