Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 837
  • 714
  •   1
Отговори
# 345
  • Велико Търново
Аз съм във Великобритания, първата ми консултация ще бъде в 10 седмица, а първия ултразвук в 13, всички кръвни тестове са по желание, за цялата бременност се правят само два ултразвука. Въпреки че казват, че са по - напреднали от нас, в България сякаш се полагат повече грижи за бременните! Първата ми бременност беше там и бях честно казано по - спокойна. Можех да посещавам гинеколога си, винаги, когато имаха нужда, тук дори нямаш достъп до такъв, само до акушерка. Ще видим сега как ще е.

# 346
Дафи, аз не искам да раждам при Амалиеви, защото сега работят в Селена и не ми се дават 1500лв за секцио. Ако още бяха във ВМИ щях при тях да се следя и да родя, но сега проследяването на бременността и раждането при тях ще ми струват поне 2000. Замислям се за Торакс и до края на месеца ще ида и до там, за да поразпитам малко по-подробно за проследяването на бременността. Препоръчаха ми и лекарка, която работи там.

# 347
  • Пловдив
Не знаех, че са се преместили в Селена. Аз така или иначе живот и здраве мисля да раждам или в Окръжна или в Хирургиите. Не мога да отделя толкова много пари. А и имат много добре оборудвани неонатологии. Повечето ми приятелки раждаха в окръжна. Ще го мисля. А секциото в Селена вече било 1700. Така ми каза една мама дето лежахме в болницата миналата седмица

# 348
Какви са тия цени-ужас. Аз при първата бременност не съм плащала нищо с направление за преглед първия път, после за регистрация пак с направление и от там нататък съм плащала единствено ФМ и синдром на Даун. Когато отидох да раждам следящия ме гинеколог беше на смяна в АГ Русе наложи се спешно секцио и пак не са ми искали пари. Моят АГ има частен кабинет, но работи и в болницата, води ЖК и съм много доволна.За това и сега пак съм при него пътувам 90 км до Русе, но съм спокойна , че с бебето всичко ще е наред.

# 349
В Торакс вече също работят със ЗК. В хирургиите не искам да се връщам. В Окръжна бебето след раждането не е при майката, а това ми е основно изискване.

# 350
  • Sofia, Bulgaria
А има ли мама раждала секцио,която би желала да опита нормално раждане (при липсващи противопоказания) ?

# 351
Леле, като чета и аз, се изумявам какви са тези суми. Аз съм в Стара Загора, може би и това има значение, но досега не съм плащала нищо...

# 352
Здравейте, момичета! Как сте?
Интересно, но аз нямам гадене и никакви неприятни усещания, освен че заспивам много рано и се будя рано. Е, хвана ме  настинка, ама вече като че ли се оправям.
Относно микробиологията се чудя дали да не поискам да ми направят на следващия преглед, за да съм спокойна? Пък ако има нещо да го лекуваме навреме....
Аз за раждането не съм се замисляла, много далечно ми се струва..... чааак края на юни, а трябва да се поинтересувам доста, че хич ме няма по този въпрос. Confused
Слънчев и усмихнат ден желая! Hug

# 353
  • В две тъмни очички
Здравейте, мами,

Честито на новооткритите сърчица Hearts

МБ се пуска в началото и в края на бременността задължително. Леана го е обяснила добре - в началото, за да не стане беля с бебочето, а в края, за да не му се предаде по време на нормално раждане. Преди 2 месеца изследванията ми бяха чисти и прекрасни, преди 2 седмици с наличие на гъбички. Е, сега 14 дни глобулки. Радвам се, че поне са гъбички, а не бактерии.

Аз както се хвалех, че гаденето поотминава, така преди 2 дни обиколихме няколко спешни кабинета по нощите. Като цяло - потресена съм от медицинската ни действителност. Нито една болница не пожела да ми направи вливка за спиране на обезводняването, ако не ме приемат да лежа 5 дни по клинична пътека в патология?!?! Да не говорим, че навсякъде в банките искаха да сложат и деган. В ркайна сметка свещичките вомитосхил помогнаха и вече благополучно втори ден се захранвам и оводнявам у дома. Днес съм къде-къде по-добре. Надявам се подобно нещо да не се повтаря, защото това е абсолютен ад!

Е, хубав ден от мен за сега.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 11:06 от Bub_i

# 354
Здравейте, имам няколко бързи въпроса, тъй като съм доста неопитна ще се радвам да ми помогнете.
Първо кога, в коя седмица, мога да се запиша за ЖК. В момента съм в 7ма и АГ-то не ми е давало нищо и си плащам.
Втория ми въпрос е кога са вашите прегледи. Аз имах един в 5 седмица и сега един в 7ма. Следващия ми преглед е на 30.11 директно при фетален морфолог, като за тогава ми пусна и ПКК и само това е. При вас какви са плановете и прегледите?
Да уточня, че съм инвитро и имам ПКК и други изследвания от преди това.
А и предписват ли ви витамини или добавки?

# 355
Буби, микробилогия е хубаво да се пуска периодично през цялата бременност, за да не се завъдят гадинки, които да доведат до аборт или преждевременно раждане. С предната бременност постъпих безотговорно от незнание, но после като лежах в патологична бременност заради преносването се усетих какъв късмет съм извадила.

За ЖК май трябва да се запишем между 10 и 12 седмица. Ако някоя мама е по-наясно да каже. Моят първи преглед беше в 6 и след това в 7. Следващият ми преглед ще е в 9г.с., а после сигурно чак за ФМ ще ме викат.

# 356
  • В две тъмни очички
Буби, микробилогия е хубаво да се пуска периодично през цялата бременност, за да не се завъдят гадинки, които да доведат до аборт или преждевременно раждане. С предната бременност постъпих безотговорно от незнание, но после като лежах в патологична бременност заради преносването се усетих какъв късмет съм извадила.

За ЖК май трябва да се запишем между 10 и 12 седмица. Ако някоя мама е по-наясно да каже. Моят първи преглед беше в 6 и след това в 7. Следващият ми преглед ще е в 9г.с., а после сигурно чак за ФМ ще ме викат.

Това е така. Казвам какво по принцип се включва в стандартните прегледи при повечето АГ и в повечето болници Simple Smile

ЖК стандартно започва след 12-та седмица. Т.е. след "рисковия" период. Моят първи преглед беше съвсем рано - 4с, послед в 5-та, но това беше само заради силните болки и разбира се, след това в 7-ма за сърчице. Сега ще се видим с доки в 10-та, за пускане на МБ да видим дали всичко е наред след терапията, а в 12-та съм на скрийнинг и пълни изследвания - кръв и урина

# 357
Здравейте, днес бях на преглед. Всичко е наред, бебчо се развива, тупка си ми сърцето Heart Hug
Моя пъри преглед беше в 5г.с, втория беше по спешност в 6г.с и сега в 7г.с, след две седмици в 9г.с ще се записвам за ЖК. Тогава ще пускаме кръв, урина, микробиология.

# 358
Благодaря на всички за информацията!

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 16:13 от PopyMopy

# 359
Момичета здравейте! Със страх се включвам при вас. Това ми е втора бременност,първата е неуспешна с аборт в 9 г.с. Вчера бях на лекар и потвърдиха бременност в 6 г.с +/няколко дни,от вълнение даже не чух колко и видяхме сърчице. Страх ме е да се зарадвам. Терминът ми е 21.06,същевременно симптомите,които имам са по-скоро безсъние,гадене без повръщане и липса на апетит. Въпреки това гледам да хапвам по малко,за са се храни бебчо. Надявам се този път всичко да е наред и с мен и с вас.

Общи условия

Активация на акаунт