Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 813
  • 714
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Леана, не е така. Ако имаш проблеми не се пие по 1 или 2.
LIONITA и аз пиех по 10т мета, но док ми каза ако си намеря 5мг от Турската или Гръцката да пия от нея, въпреки че не е  мета. Имам приятелка която ходи да си пазарува пролет и есен в Одрин и ми донесе 2кутии. По 5лв са някъде с по 50таблетки. Може да се консултираш с АГто ти. Аз преди да я започна му я показах.
Аз пия Supple maman. Док ми препоръча тях

# 466
Аз пия Неофолик Мета по 2, имам намалена ензимна активност MTHFR от 30-40%. Към другите момичета с генетична неусвояемост: при вас колко е? Че сега се зачудих дали пия достатъчно... е, док така каза уж, не съм си назначила сама дозата Simple Smile

# 467
Дафито и на мен така ми каза док,но не съм намерила още някой познат да ми достави и малко ме притеснява ако не е мета (въпреки,че според доктора няма проблем),та си пия неофолика въпреки,че излиза по-скъпо.Може би още 2-3 месеца ще си я пия мета пък после може да мина на другата ако си намеря,че аз ще я пия до края.
Celesté и аз съм със същата мутация( и още няколко за съжаление  Sad ) Мисля,че моята беше 50-60 %,но довечера ще погледна пак за по-сигурно.Аз обаче имам и други мутации предполагам,че и това има значение.Ако се съмняваш в преценката на гинеколога може да направиш консултация с генетик.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 11:04 от LIONITA

# 468
Здравейте, момичета! Simple Smile
Отдавна не съм писала, радвам се, че се увеличават редиците ни и че всичко е наред с всички.
Ето какво се случва при мен - вече влезнах в 11та седмица и за моя  неприятна изненада положението с гаденето ми се влоши...Последният ден от 10та сецмица за пръв път повръщах и то 2 пъти - единият път напълно на гладно - събудих се от адско гадене и след известна борба повърнах стомашен сок и втория път следобяд като се опитах да хапна...После на другия ден (вчера) пак ми беше много лошо, днес също не съм много ок, поне не съм повръщала пак, но ям основно солети и сирене. Отделно настроението ми е станало едно "войнствено", избива ме на агресия и злобарщина, което е супер неприсъщо за мен. Също така си рева от щяло и нещяло, но и преди си бях много чувствителна, така че това не е голяма промяна, освен че още по-лесно се разциврям. Не искам да се оплаквам, защото всички тези признаци говорят, че най-вероятно всичко е наред с бебчо, но все се надявах към края на трети месец да се пооцаферя, пък то по-зле стана.
Някой беше питал по-горе за мазилата за стрии. И аз съм на мнение, че до голям степен си е до кожа, но все пак мазането може да помогне и малко или много предпазва. Аз почнах да се плескам още от началото на трети месец по 2 пъти на ден, за да да подготвя кожата още от сега за предстоящото разпъване. Попринцип съм доста склонна към стрии - имам по бедрата и дупето доооста, да не кажа, че цялата съм нацепена и сега се надявам поне корема да опазя. Мажа се със кокосово, какаово и бадемово масло - смесила съм ги 50 на 50 кокосово и какаово на водна баня и после добавих бадемовото на око. От няколко места чух, че тази смес е доста добра, а и честно казано не излиза много скъпо особено ако се купят големи разфасовки - стигат за няколко месеца ( зависи и колко и къде мажете де). Малко ме дразни миризмата след това - силно какаова, но то така или иначе всички миризми ме дразнят напоследък Grinning В по-напреднала бременност живот и здраве мисля да се мажа и със зехтин, пак ми препоръчаха. Ще видим дали ще има ефект от цялото това мазане, поне съм длъжна да пробвам Grinning
 Иначе нямам търпение вече за 27ми - тогава имам час за пренатална диагностика, която до колкото разбрах включва различни изследвания, включително фетална морфология. Нямам търпение и да видя мъничето колко е порастнало, сигурно вече ще е човече тогава. Други ден ще ходя и да си взема направление за ЖК вече.
Желая на всички слънчев ден с повече енергия и по-малко гадене! Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 12:24 от Mimz13

# 469
Mimz13,генетични изследвания се правят.На мен ми ги препоръча гинеколога защото имам мисед преди 2 години.Нямам представа дали има друг начин да се установи.

# 470
Извинявам се, не съм искала да плаша никого... това са генетични изследвания, които съвсем не се налагат в стандартния случай. Simple Smile май не е тук мястото да ги обсъждаме. Колкото до други витамини, аз лично не пия и дори спрях рибеното масло, макар че го дават полезно. Ще питам моята докторка другият път Simple Smile

# 471
Здравейте, момичета!

Нова съм навсякъде, не съм и чела много по темите за бременни да не се психясвам. На 29г. с първа бременност, 9г.с. с термин средата на юни и по данни на лекарите с тупкащо сърчице. Още в 7г.с получих леко зацапване като първи ден на цикъл. Веднага отидох на спешен преглед и ми вдигнаха дозата на Утрогестана като ми го предписаха 3х 2 таблетки за задържане. На следващата седмица отидох на преглед при друг лекар, при който да се регистрирам прегледите да минават по каса и мацката установи пак малко кървене, но на памучето, без аз да виждам нещо. Спешно ми предписа едномесечно лежане вкъщи за задържане и сега познайте, вече съм на черешата от скука и болки в мускулите от обездвижване. Често усещам и боцкане във влагалището, което ми казаха, че може да е от аквизиралите се гъбички.

Тааа... на 21.11 чакам следващия преглед...до тогава на легло:(

# 472
bonbon4eto...кураж. Дано да се спре с това бързо , бързо.
През първата ми бременост прокървих в 12 г.с...ден преди първата ФМ. Веднага в спешното, на другия ден в клиниката за ФМ. И на двете места ми казаха, че нещата са само в ръцете на онзи горе, че имам отлепен плоден сак с 6 см отлепване и , че трябва само да се моля и да лежа. Никави хапове не ми дадоха.
Легнах на легло и станах в 6-ти месец със залепен сак и плацента. Какъв ужас преживях на това легло три месеца не е истина...но си струва...юнакът ще стане на три годинки през Януари да ми е жив и здрав.

# 473
  • Пловдив
Аз пия Неофолик Мета по 2, имам намалена ензимна активност MTHFR от 30-40%. Към другите момичета с генетична неусвояемост: при вас колко е? Че сега се зачудих дали пия достатъчно... е, док така каза уж, не съм си назначила сама дозата Simple Smile

Аз съм със същите проценти и док ми каза по 10т мета или да си купя 5мг от Турската или Гръцката.

# 474
Здравейте, минавам да ви се оплача колко съм разочарована от заместващата личния ми лекар. Тази сутрин не се чувствах добре, беше ми много лошо и не успях да се надигна от леглото. Обадих се в работа, че не ми е добре и не мога да отида. След като се посъвзех малко, не съм повръщала, тръгнах за личната лекарка. Видях табела, че е отпуск до сряда и друг я замества. Изчяках си търпеливо, въпреки че едва стоя. Бях решиша да си взема направо и направлението за ЖК, защото в четвъртък ще се записвам. Та влизам аз вътре и почвам да обяснявам от къде съм, що съм. Казвам за направление за проследяване и тази почва да ми спори, че вече съм взела такова. Казвам й не е вярно взех си просто за преглед, сега ми трябва номер 9. И тази жена още по-ядосано почва да ми обяснява аз как не разбирам. Запазвам добрия тон и обяснвам пак какво ми трябва и че е за тази седмица, няма как да чакам личната да се върне. И тая гледа гледа и пак почва “ето взела си на еди коя си дата викам”. Повтарям й, че не съм и тя допълва “ ааа да то това е за миналата година”. Потвърждавам й че е възможно, тъй като мин. Година по това време също бях бременна, но тази не съм вземала това направление. И така стигнахме до консенсус кой бърка, кой прав, но аз вече се бях много ядосала.
Питам я за болничен, обяснявам й и тя ми казва “ не мога да ти дам, защото си бременна, а не болна. Какво да напиша гадити се и повръщаш” и и казвам ами ако е възможно аз не искам много дни, само за днес и ако е възможно утре. И ми отказа. Изпрати ме при АГ-то защото товя било негова работа. Питам я добре аз не съм се записала още при нея, реално не се водя никъде като бременна как ще ми даде болничен. И тази ме обеждава, че така се правило. Много се осъмних, но тръгнах за АГ-то почаках си и там 1 час, защото нямах записан час за да чуя думите “ още не съм те регистрирала, няма как да ти дам. Обърни зе към личния. Обясних че идвам от заместващия го, но жената нямаше как да ми издаде. И така в крайна сметка добре че работодателя ми се съгласи да ме пусне два дни отпуск, като обясних ситуацията ми, защото иначе трябваше и в неплатени да съм.
Извинявайте за дългия пост, но съм силно възмутена, че в ден в който ми е толкова лошо трябва да се влача в различни болници за някакви смешни два дни, които така и не получих. Не ми се мисли ако бях като миналата бременност, да не мога да стана от леглото и да не ми даваха болнични.

# 475
  • София
Изключително неприятно изживяване, Манита. Надявам се повече да не ти се налага да се срещаш с тази заместваща, която явно не може да прояви и капка човещина. Напоследък си  мислех, че тъй като сме още в ранни седмици, нямаме видимо коремче, не биха ни третирали като нуждаещи се от място в публичния транспорт, или с предимство при опашки в болница, където е пълно с вируси. Но всъщност само ние си знаем дали е лесно да стоиш прав като кон в люшкащия се автобус, докато зад теб на седалката има млади здрави мъже. Между другото, видях, че в метрото има някакво стикери от рода на „ очаквам бебе” именно с тази цел-да ти отстъпят място. Но вие бихте ли си лепнали нещо такова на чантата примерно? И да ви питам- били ли ви кръста? Аз само ако повървя примерно 20-30 мин, или ако стоя права в кухнята започвам да изпитвам напрежение и болки в кръста. Мисля си толкова е рано още, 11 с.и няколко дни, а всички мами казват, че към края кръстът боли много.

# 476
  • София
@vondito, мен ме боли кръста почти от самото начало. Реших, че боли, тъй като по принцип ми е слабо място. Опитвам леки упражнения/стречинг, ходих и на масаж, когато е много силно мажа с Алга сан гел.

А иначе значка "Бебе на борда" за метрото не бих си окачила. Някак ми се струва, че като общество не сме достигнали определено ниво на съпричастност/толерантност и значките се приемат по-скоро с насмешка. А и съмнявам се някой даже да забележи значката.

# 477
  • София
Да, и аз не бих си сложила значка, именно поради тази причина- струва ми се, че ще има странни погледи или коментари. А и пак не е гаранция, че ще ти отстъпят място. Този гел загряващ ли е, какъв е? Никога не съм се мазала с нищо, но и преди съм имала болки в кръста при умора, сега идват много по-бързо, сякаш цял ден камъни съм носила на гръб....

# 478
Бе аз се зачудвам за значката, тъй като всеки ден пътувам и сменям по мин 2 транспорта в едната посока. Работата ми е свързана с много пътуване из града и просто често изпитвам нуждата да седна, но в повечето случаи съм права. Та за това се замислям, предвид работата ми дали не е по-добре да си взема.
Относно болките в кръста и аз ги имам от време на време, като съм се движила много, като съм стояла дълго права или ако съм стояла повече седнала приведена към бюрото.

# 479
  • В две тъмни очички

Леана - мен ме спаси вомитусхил-а от системите

Колкото до други витамини, аз лично не пия и дори спрях рибеното масло, макар че го дават полезно. Ще питам моята докторка другият път Simple Smile

Хубаво е да се пият Омега 3 (не 3-6-9) мастни киселини, тъй като това са едни от есенциалните незаменими киселни, които много трудно се набавят в огранизма, освен, ако не се храните с изключително много морска храна. Тези киселини са от изключително значение за развитието на плода. Аз пиех първите 2 седмици, но след мъките, които изживях с повръщането вече 2 седмици не пия. Последните дни съм по-добре и мисля пак да ги започна.

Аз напоследък мога да се "похваля" с киселини. Взех да се чудя дали през тази бременност няма да се появят всички симтоми, които през предишната явно успях да прескоча .....

Малчуганка за сега няма да знае. Решихме го на 100%. Нека мине първия БХС и ще й кажа, за да може да прескочим първия рисков период поне, а и да не раздуха навсякъде толкова рано. Но, истината е, че нямам търпение да й кажем  Yellow Heart

Аз взех, че се зарових да чета за лекаря, който ме следи и попаднах на няколко лоши отзиви за него, та се ошашках и се чудя какво да правя. Понеже лекарката, която ме наблюдаваше през първата ми бременност е неоткриваема от няколко години и така и не успях да си намеря някой, на когото да имам доверие и да ми хареса. Последните 2-3 години само при различни лекари бях. Та, нали този път по спешност в събота се наложи да ме прегледат заради силните болки и попаднах на конкретния лекар в Щерев. Хареса ми - беше голяма свежарка и реших, че така и така нямам лекар, директно с него ще продължа занапред. А и доста неща ми обясни, изглежда надежден. Първото, което ме накара да се замисля дали е добър е, че още на следващия ден можеш да си запишеш час за него, а предполагам знаете, че в Щерев за титолуваните лекари часове няма месец напред. След това като се зачетох в мненията - имаше много добри такива, но повечето бяха, че е особняк, че не е  перфектен специалист като останалите, че не си дава телефона, дори като наближи раждането, а трябва през болницата да се свържеш с него и т.н. и т.н. Та леко се ошашках както казах. Сега се чудя какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт