Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 594
  • 714
  •   1
Отговори
# 660
Аз профилактично пия остилококцинум,хомеопатично е и е приятно. Стойте на топло,чай с лимон,мед и орехи. За жалост времето е такова,че няма как да ги избегнем. Момичета,аз да питам в коя седмица ви направиха бхс и ф.м? Дали на феталната ще се види пол? Другата седмица влизям в. 12 г.с

Аз бях на фетална 12+1 на ехографа показа 12+3и доктора предположи на 80% пола
При кого смяташ да ходиш за феталната 

# 661
  • Пловдив
sylviana, защо не позволяват в клиниката,  това е глупаво да не ги допускат, все пак не е кой да е. Моя мъж идва на всеки преглед с мен. А пък и дори да не го пускаха пак бих искала да е с мен. Според е мен е хубаво да дойде. Ти къде се следиш. Може да си писала, но сме доста и забравям

# 662
  • Поморие
Здравейте мами, днес бях на бхс, и фм, гледахме бебчо - въртя се маха с ръце и крака, по едно време и на главата си застана хаха. Ще е щурак като батко си, лекарката каза, че няма още напълно оформени външни полови органи, затова е трудно да се види отсега пола, но по други белези може да се предположи - но пак е 50 на 50, да не се настройвам, надявам се другия път да се види вече. Имаме имена и за двата случая от миналия път и много се радвам, че няма да е тази драма, в 9 месец не бяхме сигурни кое сме решили. Взеха ми кръв 3 епруветки, както мразя игли - бля. Урината много ме притеснява че е мътна, ще се притеснявам известно време, дано да няма нищо, а следващия преглед ще е на 18, защото след това пътуваме за празниците и да ме видят преди това. Голяма еуфория, хем не ми е за пръв път. Здраве и сили пожелавам на всички мами и ще чакам да чета за вашите прегледи Simple Smile

# 663
  • София
Аз до колкото помня ФМ се прави с коремен ехограф, но дори и с вагинален не виждам причина да не пуснат мъжа ти. Ние на прегледа за сърце бяхме двамата и нямаше проблем. Той присъства и на раждането на първото ни дете (нормално раждане) и пак нямаше проблем, нито от негова страна, нито от страна на лекарите. Той се вълнува колкото мен, все пак това дете е и негово, не само мое. Wink
Аз съм на ФМ чак на 18 декември, нямам търпение вече.Simple Smile

# 664
Момичета,благодаря за отговорите. Честно казано останах доста объркана. Моята АГ е в частна клиника в малкото ми градче. Каза ми да си взема направление от личната лекарка,но с него пак ще плащам изследвания,общо взето само ехографа бил безплатен. Другата седмица съм на биохимичен скрининг ,каза ми сумичката от 44 лв,а за феталната морфология не ми каза кога,каза ми само че си е ултразвуково изследване и ще се направи там при нея. Четох на други места,че БХС е безплатен,но явно тя не работи по ЗК,въпреки че ми каза че не се покрива от ЗК. Знаете ли в такъв случай колко като сума ще ми излезе феталната морфология и какво още ще трябва да направя като изследване?

# 665
Странна работа  newsm78
Аз платих само ехографския преглед(за ФМ ), а за кръвните  докторът каза,че ги праща в НГЛ ( май newsm78 ) и попълних документ,че не съм платила за тях.
Лекарят Не работи по ЗК.

# 666
  • Поморие
Навсякъде е различно, тези изследвания се водят допълнителни и не задължителни, освен ако няма някакви други заболявания, усложнения, медицинска история, възраст и тн, по майчина грижа  имам 3 ехографа - сега, 20 седмица и 32 седмица, изследвания - кръв, урина, микробиология - сега и 32 седмица, ако няма някакви усложнения де, и всеки месец преглед - кръвно налягане, тегло, ей такива. Даун (БХК) е сега, около 50 лв при мен - аз съм в Поморие, лекарката ми участва в някаква кампания и затова е безплатен, каза ми че феталната морфология, не сега ранната, а 4д януари, която ще правим е 60 лв, и 40 лв за още нещо, което не помня вече, ох от сутринта забравих половината неща. Но те са по желание или при съмнения, това са ми всички разходи по проследяване - 100 - 150 лв. Миналия път тонове не са ми записвали, те са към 8-9 месец мисля, надявам се и сега да не записват, това е моя опит от миналия път и което ми каза сега, мисля че няма много разлика.

ПС Аз съм с много ниско кръвно - 90/60. Като напреднах с месеците 7-8, и ми се вдигна и стана нормално, 120/80 или както е нормално, не помня, но се получи едно сърцебиене заради обема кръв през сърцето и беше и през жегите лятото, та ме пратиха на ехограф при кардиолог за всеки случай, с направление, но ехографа беше 30 лв, на заболекар ходих задължително, за профилактика в началото и в 8 месец, и защото съм с -4 диоптър на очен за очно налягане и бележка, че мога да раждам нормално, което пак беше с направление и там май не съм плащала.

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 14:20 от yanapm

# 667
Много странно,аз също знам че не са задължителни,въпреки това щях да си ги направя,но тя не ми даде шанс да имам време дс реша 😀,защото знам че в Света Марина Варна БХС е безплатен. Както и да е.,просто ми е странно как някои бременни не плащат почти нищо,а на мен ми каза подготви си доста парички през тези 9 месеца...(вече 6).

# 668
  • Поморие
Много странно,аз също знам че не са задължителни,въпреки това щях да си ги направя,но тя не ми даде шанс да имам време дс реша 😀,защото знам че в Света Марина Варна БХС е безплатен. Както и да е.,просто ми е странно как някои бременни не плащат почти нищо,а на мен ми каза подготви си доста парички през тези 9 месеца...(вече 6).

Някои лекари злоупотребяват със страховете на хората, все пак си е сериозно да си бременна, особено ако ти е за пръв път, но е хубаво да знаеш какво да очакваш. Тя само ще те следи, или и ще те изражда? Ако и имаш доверие и си спокойна при нея, може би си струва, но пък парите са си пари и ще ти трябват доста и след това. Не знам, много е трудно, а като се стигне до педиатър направо е кошмар.

# 669
Много е внимателна и ми обяснява всичко подробно. Това ми е втора бременност,но първата беше неуспешна. В малкият ми град това е най-добрият избор,явно ще трябва да се плаща. Аз съм напълно наясно,че ще има разходи,просто предпочитам да спестя малко за бебчо живот и здраве,ама каквото е такова. Чудя се само ромките как раждат и отглеждат 😀 Благодаря ви за отговорите момичета. Само при вас намирам някакво успокоение Simple Smile

# 670
Аз съм на Фм и БХС на 9.12. Миналата година си правих БХС в майчин дом София и тогава имаше цяла година безплатна кампания за изследването. Тогава платих само ехограф за нухалната гънка около 40 лв. Сега ще съм и на ФМ във ФЕмина не помня какво точно ми казаха, но цената беше около 110лв за двете неща. Според мен цената зависи и от ехографа, по-скоро самия преглед какъв ще е. Вероятно се заплаща някаква такса за транспорта на пробите до националната лаборатория в майчин дом. Аз поне така си обяснявам това разминаване в цените. Може и да бъркам Simple Smile

# 671
При мен точно това се случи предния път. Една „лекарка” с цел да изкара повече парички ме наплаши и след това ходих при друг лекар, на който чинно си плащах по 50-60лв на месечните прегледи, а в 9-ия месец дори и по повече. Сега вече подходих доста по-хладнокръвно и спокойно и рано-рано спрях да плащам. До края на бременността мисля да платя само двете ФМ и нищо друго. Дори и раждането мисля да е в държавна болница без избор на екип.

За педиатрите пък изобщо не ми се говори... Със сина ми се измъчихме месеци наред заради некадърни доктори.

# 672
При мен явно се случва същото,както и да е ще платя тези и на прегледа на 04.12 ще разпитам обстойно какво ми се полага и какво ще се налага да плащам. Като заговорихте за раждане (малко е далече то при нас юнските мами) ,но аг ми каза някаква сума около 2000 лв за секцио,понеже съм много слаба и нямало да бъде възможно естествено раждане. Въобще нямам претенции за болници,нито за екип..толкова ли е една операция?

# 673
В частните болници е горе-долу толкова цената. За секцио май на повечето места май се плаща над 1500лв. На мен предния път проследяването и раждането ми излязоха към 1000. Сега по груби сметки ако исках пак същия доктор трябваше да приготвя 2000, че и повече и се отказах.

# 674
  • Поморие
Много е внимателна и ми обяснява всичко подробно. Това ми е втора бременност,но първата беше неуспешна. В малкият ми град това е най-добрият избор,явно ще трябва да се плаща. Аз съм напълно наясно,че ще има разходи,просто предпочитам да спестя малко за бебчо живот и здраве,ама каквото е такова. Чудя се само ромките как раждат и отглеждат 😀 Благодаря ви за отговорите момичета. Само при вас намирам някакво успокоение Simple Smile

Бях така миналия път и държах на ехограф със снимка на всеки преглед, знам какво е  Simple Smile Заслужава си да си сигурна, че всичко е наред и да не се притесняваш, но пък и е важно да имаш доверие на лекаря, а ако е към клиника както казваш, може и да им е тяхна политика. Аз съм против секцио без сериозни причини, но пък съм за това всеки сам да си решава Simple Smile зависи таза как ти е, според мен, а не колко си слаба, до края има толкова много време, много неща може да се променят, аз имах леко раждане и искрено го пожелавам на всички.

Манита, транспорта е 10-15 лева защото е с куриер, а само DHL май имат лиценз да транспортират такива неща, поне това ми бяха казали за пъпната връв миналия път.

Общи условия

Активация на акаунт