Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 594
  • 714
  •   1
Отговори
# 645
  • Поморие
Гледам да не пия нищо, което не е абсолютно наложително, чайчета с мед, лимони, мандарини като семки люпя, ябълки и би трябвало да се разхождам, но няма сили и за такива приключения, едвам смогвам да сготвя нещо и прегръщам дивана, а малкия идва да ми скача отгоре Simple Smile

# 646
Аз профилактично пия остилококцинум,хомеопатично е и е приятно. Стойте на топло,чай с лимон,мед и орехи. За жалост времето е такова,че няма как да ги избегнем. Момичета,аз да питам в коя седмица ви направиха бхс и ф.м? Дали на феталната ще се види пол? Другата седмица влизям в. 12 г.с

# 647
Аз профилактично пия остилококцинум,хомеопатично е и е приятно. Стойте на топло,чай с лимон,мед и орехи. За жалост времето е такова,че няма как да ги избегнем. Момичета,аз да питам в коя седмица ви направиха бхс и ф.м? Дали на феталната ще се види пол? Другата седмица влизям в. 12 г.с
Аз отидох 12+1 и не можаха да видят пол,а така се надявах.. При едни се вижда, при други не.Пожелавам ти да се види какво е бебчето.

# 648
Аз минах вчера,в 12+5 дни.
Имаме предположение за пол на 80% Simple Smile

Специално за alexandra _gp     а пък и за друг,който се интересува  Simple Smile
Бях при Др Стоилов(Пловдив) -
много спокоен,внимателен,няма тълпи изнервени и чакащи бременни пред вратата му,влязох си с точност до минутата на записания час.Огледа бебето много обстойно,внимателно,отговаря на въпроси без да се дразни  Rolling Eyes .Вземането на кръв става при него на място в кабинета,изпраща в НГЛ(доколкото разбрах).
Доволна съм, с много добро първо впечатление,препоръчвам. И втората ФМ ще е е при него.

# 649
  • София
По мои сметки, аз трябваше да съм в 11+3, но на ехографа и по измерванията си показа, че съм в 12+3. За пол, АГ каза възможен пол, но на следващия  преглед ( пада се 16та седмица) ще потвърди.

# 650
Ласка, вече обмених доста информация с alexandragp. Ще опитам още утре да направя изследванията на хормоните и в четвъртък да ида на ендокринолог. Ще докладвам после.

# 651
До колкото съм чела и съм запозната БХС е изследване на кръвта, което дава оценка на риска детето да е с някакво заболяване, не е генетично изследване. Не върви с ФМ и според лабораторията, където се прави е около 40-50лв.
ФМ е обстойно прехлеждане с ехограф на бебето, чувала съм че прегледа продължава около 30-40 мин. Докторът, който го прави е специалист за това, не може всяко АГ  Peace
С първата ми бременност не бяха много популярни тези изследвания и не съм ги правила. Сега АГ-то ми каза, ако искам да направя БХС и аз реших, че няма смисъл. За ФМ може по-нататък да ме прати някъде, защото в моя град (Велико Търново) няма специалист.
На мен продължава да ми е лошо и да ме цепи глава, на пук на това имам страшно много работа и съм като парцал  Sad На всичко отгоре ми се е поддул и лимфен до едното ухо и незнам какво да правя.

# 652
  • София
Биохимичен  скрининг между 11-14 г.с. (първи триместър) :

Ранният биохимичен скрининг (БХС) представлява изследване за оценка на риска по отношение на хромозомни аномалии на плода: Синдром на Даун (Тризомия 21); Синдром на Едуардс (Тризомия 18) и Синдром на Патау (Тризомия 13). Ранният скрининг открива  90-95% на случаите със Синдром на Даун и до 80-90% на  Тризомия 13 и 18.

Оценка на риска за тези аномалии се извършва на базата на:

Биохимични  изследвания - в кръвта на бременната жена се изследва  свободен човешки хорионгонадотропин (free β-hCG) и плацента-асоцииран плазмен протеин A (PAPP-A).
Ултразвуков преглед, извършен от специалист акушер-гинеколог, до 2 дни преди вземането на кръвна проба. Той задължително трябва да съдържа дължина на ембриона –  CRL и NT ( нухална транслуценция)
Допълнителна информация за бременната жена, посочена във формуляра за БХС - възраст, тегло, пушене, диабет, предишни бременности със Синдром на Даун и др.
 Ранният скрининг има по-висока чувствителност от късния, позволява по-прецизно изчисляване на индивидуалния риск за бременната жена и избягване на ненужни инвазивни изследвания.

Резултатите от БХС са под формата на изчислен риск. Рискът се счита условно за повишен, когато е по-висок от 1:250 (например 1 на 50). При висок риск от БХС, по-преценка на лекуващия лекар, жената бива изпратена за инвазивна процедура – амниоцентеза или хорионна биопсия.
Източник:  http://www.lina-bg.com/bg

# 653
Момичета, а ранната фетална (11-14 г.с.) с вагинален или коремен ехограф я правят?

# 654
По принцип се прави с коремен ехограф, но при обърната матка май се прави с вагинален.

# 655
Аз съм с обърната, така че явно ще съм с вагинален. ММ иска да идва, но при това положение май няма да го пуснат.

# 656
Аз съм  с обърната, гледаха  ме само с коремен, но в 12 и 5 дни.

# 657
Аз ще съм точно в 12 г.с., може би ще е както прецени док.

# 658
  • Пловдив
sylviana, аз съм с обърната матка и доки каза, че ще се наложи да ме гледа пак с вагиналния. Ще съм 12+3. Мъжът ми, ако го пуснат от работа ще е с мен. Това не пречи. Най-вероятно ще провери с коремния дали ще го види и тогава. На мен не ми пречи и с вагиналния да е. Цял живот само с него са ме гледали ха ха

# 659
Дафи, благодаря, че се включи. Мен също не ме притеснява вагиналният, предишната ми успешна бременност я следяха и с коремен, и с вагинален, по преценка на лекаря. Но оттогава са минали няколко години, сверявам си часовника по “новите технологии“ Simple Smile При това положение не знам дали мъжът ми да идва, той много иска, но в клиниката, в която се следя, изрично казват, че не допускат придружители при вагинални прегледи. Май ще се опитам да го разубедя, все пак трябва да отсъства от работа, а там са стриктни, записват си часовете отсъствие и т.н., и  ако ще остане разочарован пред лекарския кабинет, няма голям смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт