Киста на яйчника! Моля за спешен съвет от някой с опит!

• 1 377
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета, имам нужда от спешен съвет от някоя опитна в кистозната област девойка. Преди 2 месеца ми откриха киста на яйчника - 4.2 см. Назначиха ми 10-дневен курс с Дуфастон. След следващия цикъл кистата беше 2.2 см, последва 15-дневен курс с Дуфастон. За съжаление миналата седмица, докато бях още в цикъл, се наложи да отида на гастроентеролог и той ми видя кистичката - все още жива и здрава, около 2 см. Не мога да се свържа с гинеколожката ми от няколко дни, телефонът й е безнадеждно изключен, а утре заминавам за чужбина за 20 дни и не зная дали трябва отново да започна да пия дуфастон. Днес ми е точно 10-ти ден от началото на третия цикъл. Правих си изследване за туморен маркер, всичко е в норма. Моля, помогнете ми със съвет, неспокойна съм да тръгна на път, без да знам дали да продължа хормоните. Благодаря предварително на всички!

# 1
  • София
Аз лично съм пила противозачатъчни за кисти. Но след това пиех Дуфасто, защото имах проблеми с цикъла, въпреки че вече нямах кисти. Пих го около една година. Според мен няма да ти навреди да го пиеш още един месец, особено щом се вижда, че ти действа добре и кистата намалява с всеки изминал месец  Peace

# 2
Благодаря! Въпросът е 15 или 10 дни да го пия...тоест кога да го почна. Мразя да се самолекувам, в случая се налага..

# 3
  • София
В кои дни от МЦ пиеше Дуфастона, когато го пиеше 10 и когато го пиеше 15 дни?

# 4
10-дневният курс беше от 15-тия ден, а 15-дневният от 10-тия. Благодаря много!

# 5
  • София
Ами според мен 10 дни от 15-я ден си е ОК. Аз го пиех 10 дни, но от 14-я ден започвах. Още един месец няма да ти навреди, но гледай през това време да се свържеш с лекаря си все пак Simple Smile

# 6
Премахни
Здравейте, момичета. Преди да разкажа на кратко за моя опит искам да благодаря на всички вас, които изказахте различни мнения, препоръки, рецепти и алтернативи, защото всичко това ПОМОГНА на мен !!!

От години ходя веднъж годишно на профилактични прегледи, имам редовна менструация, но от няколко месеца имах леки болки в десния яйчник от време на време.

След първия за тази година преглед, ми откриха киста 8см/5см. Бях шокирана както всички с подобна диагноза, обясниха ми, че могат да ме приемат по спешност (не дай Боже), ако кистата се спука, а това е възможно, тъй като е прекалено голяма и може би не е функционална. Пратиха ме на туморни маркери и ми казаха да отида след края на идващия цикъл на следващ преглед, за да се насрочи операция. Излизайки от кабинета няколко дни не бях на себе си. Пуснах си веднага изследвания в Токуда, тъй като излизат бързо - всичко се оказа в норма.

Помислих какво мога да се опитам да направя за времето до следващия преглед и съответно започнах да търся информация за алтернативно лечение, билки, мнения на други доктори, форуми и т.н. Така попаднах и на тази тема и се зарекох, че ако резултатът е добър - задължително ще го споделя с всички ВАС ! Купих всички изброени видове билки ( няма да ви излязат повече от 15 лв.) като: Бял равнец, Жълт кантарион, Живовляк широколист, Къпина лист, Вишневи дръжки, Сладник (него още не съм го ползвала), Цариче, Борова дъвка, обикновен ечемик и се въоръжих с ВОЛЯ!

Първо реших да погладувам (така и така нямах много апетит) и ден и половина бях само на чайове, отварата от ечемик и ябълка от време на време. Спрях кафето и го замених с цикория. Започнах 5 дни да пия водата от сварения ечемик (шепа ечемик накисвам от вечерта в литър вода, на сутринта слагам на котлона, варя 5 минути, свалям от котлона, охлажда се и прецеждам и пия през целия ден). Заедно с това варях чая от Цариче (на гърба на опаковката пише как се приготвя, пих го около 5 дни и него). Следващият ден започнах боровата дъвка с мед (три пакетчета стрити в 9 супени лъжици мед и се яде сутрин, обед и вечер на гладно в продължение на 3 дни). След това приготвих отварата от няколко билки, които бяхте споменали: 50 гр. жълт кантарион, 30 гр. широколист живовляк, 30 гр. вишневи дръжки, 30 гр. листа от къпина. Смесва се всичко добре и по две 2 супени лъжици се запарват в литър вода всяка сутрин и се пие през деня. Първоначално добавях по щипка Бял равнец, но след това реших да си правя и втори чай - чист Бял равнец (както му е описано на гърба.) Всеки ден си представях, че кистата изчезва...

Вчера бях на преглед - 8 сантиметровото черно петно на екрана се беше стопило за 10 дена до размери 2,5 на 2.

Не спирайте да вярвате, че тялото ви е много по-силно от колкото изглежда!
Не се отказвайте и пожелавам щастлив, безоперативен край на всеки, който среща това изпитание!

Общи условия

Активация на акаунт