Нормално ли е сина да ревнува майка си?

• 6 201
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Няма такава държава!
На 18 - 22 е простено да обвиняваш родителите си и да им намираш кусури. На 25 и нагоре си е чиста загуба на време и инфантилност.
Няма перфектни майки и винаги съм се чудила на злобата, която се изсипва върху жената , която те е родила. Общо взето за мен такива хора, обвиняващи и вечно мрънкащи, са просто неблагодарници, оправдаващи собствените си неудачи с това, че майка им или баща им все за нещо е виновен, не е бил перфектен и т.н
Все едно има на света човек с перфектни родители.

Ако се вярва на автора, той е на 18, а не на 25, така че... Пък и не обвинява майка си, търси вниманието и, чувства се пренебрегнат - дали има основание, може само да гадаем.
Искам само да кажа, да не се учудваш на недоволството на деца към родители - всукакви случаи има, както има неблагодарни деца, така и такива с истински дефицити в детството, от които най-големият е липсата на любов. Знаеш ли колко боли и как боли, когато човекът, който би трябвало да те обича най-много на света, не го прави? Щото аз знам! И още има нощи, в които ме боли от това. Научих се да не го забелязвам, опитах да простя на майка си, опитах да я разбера, опитах да не повтарям нейните грешки с моите деца - дали съм успяла...само времето ще покаже. /Никога не съм я обвинявала за моите грешки или неудачи, но за липсата на любов и загриженост - да./ Хайде сега, неблагодарница ли съм, мрънкач, обвинител?

# 16
  • София
Колко е удобно да обвиняваме родителите си за всичко, нали?
Може да не са безгрешни, но когато ти станеш родител и теб почнат да обвиняват за всичко, тогава пак помисли. Ако си на 12 год, да. Ама пълнолетен ???
Голям ли си или не?
Или за последен модел телефон си голям, ама да ти се бършат сополите си малък? Недей така.

И колко е удобно да се прехвърли вината от провала с родителството върху детето, само защото то е станало пълнолетно, но още има нужда от майчина обич и одобрение, които не е получило, когато е било нужно!

# 17
Защо трябва да има вина? Детето иска обич, но не я получава във вида, в който очаква. Сяда, говори с родителя и решават какво може да се направи по въпроса като големи хора.  Peace

# 18
Защо трябва да има вина? Детето иска обич, но не я получава във вида, в който очаква. Сяда, говори с родителя и решават какво може да се направи по въпроса като големи хора.  Peace
Това е големият въпрос - какво детето (в частност Викс) разбира под обич.

# 19

Нека да си каже, ние само можем да гадаем....Най-добре да говори направо с родителите си!  Peace

# 20
  • София
Скрит текст:
Защо трябва да има вина? Детето иска обич, но не я получава във вида, в който очаква. Сяда, говори с родителя и решават какво може да се направи по въпроса като големи хора.  Peace
Нека да си каже, ние само можем да гадаем....Най-добре да говори направо с родителите си!  Peace

Момчето е пуснало няколко теми от които става ясно какво разбира под обич, под подкрепа, под грижа от страна на майка та.
Всъщност, е описал всичко това което е нямал като отношение и като чисто физическо присъствие.
За мен, въпреки нахаканите си изцепки, се чувства и необичан, и изоставен от нея.

# 21
Не съм му чела всичките теми, щом е изяснил - добре. Сега да вземе и с майка си да се изясни... Peace

# 22
  • София
Няма да стане- поне не в близките 10 години, като гледам как вървят нещата.
Тя си е била камшика и си откупува родителството с пари, при това далеч.........

# 23
Разбирам тва да мога да споделям с нея,просто да говори с мене ама не само за даскало и кво пак съм ядосал дъртия и все такива,аз даже не съм и казвал като съм бил болен от грип щото щеше да ме прати на иследвания и да ми вкара баси конското.+ тва не мога да и кажа нищо щото ще го издъни на баща ми и тва вече не е ок.А тя с него е различна ,незнам кой беше питал ама тя има един аборт преди мене и ме е раждала трудно,смисъл оперирвали са я и аз съм се раждал с коса и съм имал  зъби тва тя го е казвала щото като ме хранела съм пиел и кръв и мляко от нея като вампир и искала да ме утрепе,значи ме е мразила още като съм се родил смятай!И след мене не е искала други деца ,тя казва че е искала момиче а баща ми момче.Знам че ме обича щото не ме е зарязала напримерно обаче е пълен бетон като искам да и говоря за моя живот ,казва ае оправяй се с баща ти!А аз с него не искам да се оправям щото си ЕФ!

# 24
Разбирам тва да мога да споделям с нея,просто да говори с мене ама не само за даскало и кво пак съм ядосал дъртия и все такива,аз даже не съм и казвал като съм бил болен от грип щото щеше да ме прати на иследвания и да ми вкара баси конското.+ тва не мога да и кажа нищо щото ще го издъни на баща ми и тва вече не е ок.А тя с него е различна ,незнам кой беше питал ама тя има един аборт преди мене и ме е раждала трудно,смисъл оперирвали са я и аз съм се раждал с коса и съм имал  зъби тва тя го е казвала щото като ме хранела съм пиел и кръв и мляко от нея като вампир и искала да ме утрепе,значи ме е мразила още като съм се родил смятай!И след мене не е искала други деца ,тя казва че е искала момиче а баща ми момче.Знам че ме обича щото не ме е зарязала напримерно обаче е пълен бетон като искам да и говоря за моя живот ,казва ае оправяй се с баща ти!А аз с него не искам да се оправям щото си ЕФ!
Така, а ти какво предлагаш насреща?

# 25
  • Страната на чудесата
Викс, така описано и трупано толкова години не знам има ли смисъл и полза да търсиш обич там или е по-добре да търсиш специалист, с когото да преодолееш натрупаната обида от отхвърлянето и да продължиш напред, като си дадеш шанса да срещнеш нови приятели и отношения на споделяне и другарство. Вече си голям, прецени сам дали си заслужава да страдаш за нещо отминало неполучено. Не всеки родител е готов да поеме отговорностите си. Не всеки родител е достатъчно зрял и отдаден на децата си. Това е факт и не зависи от теб да променяш някого. Въпросът е дали си заслужава да му отдаваш значение и енергия или да я вложиш в себе си и собственото си бъдеще. Аз на твое място бих избрала чисто егоистично да се отърся и да продължа нататък.

# 26
Пишеш разни филми и си вярваш. Нищо ненормално няма в раждането ти, нито в това, че майка ти е имала рани и е кървяла. Кръв не си пил. Споко. Преди 18 години не живеехме в пещерите и лекарите не бяха лукс, повярвай ми. Деца с коса и зъби са се раждали и се раждат, не си извънземно. А майките не намразваме децата си защото като ги кърмим и ни боли.
Майката ти те обича по някакъв свой си начин, ако не беше така изобщо нямаше да общува с теб, нямаше да ти чете конско и да тепраща на изследвания когато си болен, нямаше да обсъжда с баща ти всичко свързано с теб. Я си помисли ти родител ли искаш или съучатник и душеприказчик. Аз на нейно място хич нямаше да съм ок. с живота, който водиш. И това, че си гей няма нищо общо. Разбери - поведението определя отношението. Пак ще се повторя - искаш да идеш в Германия, що имам усещането, че цялата драма е заради това да се отървеш от контрола на баща ти. Какво ще правиш там? И какво майка ти си мисли, че ще правиш? Щото да идеш и да се развяваш по цял ден с разни дърти перверзници, а тя да ти дава пари и да не те притеснява няма как да стане, нали се сещаш.

# 27
Аз откъде да знам как са се раждали другите,казвам квото тя ми е казвала и че съм и хапал зърната до кръв и и идвало да ме метне отнякъде по високо.тя затва и не ме е хранила мноо а съм бил на друга храна.Не искам съучатник а искам приятел не само родител и да тва е проблема че не искам баща ми да ме контролира!В Германия вече мога да бачкам и то за некви нормални кинти примерно в някое диско или пъб или що не и в гей бар!Тва не значи че ще се пускам на всеки!Тя не го разбира тва!

# 28
Пък някои деца не са кърмени въобще. Е, и?
Пък на доста майки им иде да си метнат децата отнякъде, като врещят нон-стоп по 4-5 часа ката нощ в продължение на година-две. Е, и?
Това не значи, че родителите не са готови да умрат за децата си, че не ги обичат. Просто и родителите са хора, не са ангели, имат си слабости и грешат. Даже повечето родители грешат в едно или друго. Пък децата им си израстват съвсем нормални.
Престани да се изживяваш като някаква единствена и неповторима онеправдана жертва. ОК, майка ти и баща ти не са имали моралните сили да се справят с всичките особености на дивия ти характер, ОК, поиздънили са се в безсилието си, обаче тяхната роля вече е приключена. И да се вайкаш, и да се жалваш, това няма да промени нищо. Нито ще направиш майка си по-близък твой приятел, като си даваш аналния отвор на някого, който може да ти е баща. Това никоя майка няма да го приеме и одобри.
Единствено от тебе зависи дали ще продължиш да оправдаваш всичките си глупости с греховете на родителите си, или ще се вземеш в ръце и ще си постелиш бъдеще, в което няма да зависиш от никого.

# 29
Родителят може да е приятел, но предимно трябва да е родител и да контролира, когато отрочето му е достатъчно незряло за да си налага самоконтрол. Майка ти предполагам е достатъчно ангажирана или безсилна за да го прави и затова е оставила на баща ти.
Я да те питам - ти кой клас имаш завършен, че останах с впечатлението че си ученик още?
И друг въпрос имам как си с немският език? А английски? Щото да работиш в бар трябва да шпрехаш нещо и то на не съвсем ниско ниво. Като те чета ученето не ти е в приоритетите, нито пък ти е силна страна та затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт