Карти таро - тема 16

• 53 548
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
SilverLight , за какъв авторитет става дума тука?
За всички тези жени авторитет е баба Гинка дето врачува, Пенка дето гледа на кафе, Станка- дето лее куршуми или нам-коя си дето ония от горе й говорят. Обикалят ги, спонсорират ги... кой познал, кой не познал... Но, те са авторитети. Аз съм оная дето "хвърля" карти, чакай да я видим дали ще ми познае. Пък ако кажа нещо неприятно - естествено, не съм "познала" .  Обикалят всички форуми с един и същ или подобни въпроси и до като не чуят това, което искат, не мирясват.  Не е ли истина?

Ако някой иска да го галят с перце, да му "предсказват" любов и пари, а на картите го няма - ами няма да го излъжа, само за да му хареса. Апропо, винаги си публикувам картите, но никога не съм видяла ти да се включиш с тълкуване - на мои или пък на някой друг. Така че "А ти коя си?" някак не върви.

# 556
Прекалено много емоции...

Виж, никой не спира никого нито да пита, нито да пише, нито да погледне и той и да хвърли самостоятелно карти по даден въпрос.
Ако ти имаш тесте и искаш да им покажеш чутовно добро отношение и да спечелиш любовта им, ами хвърли им карти ти.
И никой не те спира и да ме цитираш и да кажеш, ей тука тая комбинация аз я тълкувам различно - ако можеш да се обосновеш.
Друго важно - аз си публикувам какви комбинации са изтеглени.

Изречението, че всеки може да научи Таро ще го оставя без коментар - това никак не е вярно. Ако беше така, всички щяха да имат вярни прогнози. И нямаше години наред да са на едно и също ниво. Таро изисква доста усилие, труд, четене и практика. Ми не са някакви карти за меткане. Сори.

За отношението - не,  не смятам че съм груба. Не мога да лъжа по картите. Какво да направя, че не всички прогнози са позитивни? Това първо.
А второто - за каквото хората питат, това и излиза. Малко хора питат за любов, а много хора за обсебване, желание за притежаване, обикновена нужда някой да ги обича, щото се чувстват малоценни... Много егоизъм и рядко любов.

Любимия ми пример, но: ако питаш за извънбрачни отношения, ами не очкавай позитивни карти; И не защото Таро е морален стожер, а защото любовния триъгълник никога не дава добри прогнози, и с Таро, и без Таро. И то това ще покаже.
Ако питаш за ситуация от 2 стола на земята - ами, съжалявам, не излизат положителни неща и аз няма да унизя Таро да говоря глупости, само за да е доволна питащата.

Картите показват истината, това е трудно за понасяне. Затова не обичате резкия стил, не обичате да чувате истината, съвсем друго е да си пердашим до припадък как Кралица чаши е влюбена жена от водна зодия, пък понеже имаме 2 чаши, ще се случи някаква връзка. Е, не! Няма да пиша глупости. Не ви е проблемът отношението.

За да има още примери: няма как с Кралица пентакли на 3та да имаме положителен развой, прдиружена до точно тези карти, визирам случая на Инги. Няма как със Звездата на първа позиция за любов, да говорим за каквато и да е любов. Тази карта нихилира илюзиите, съвсем други са проблемите на питащия и трябва да селекува.
Няма как да имаш 7 пентакли - карта, която чето говори как някой мисли, че нещо му се полага; и да говоря "позитивни" неща. Ами няма.

Да имах едни 6 меча на 3та, дворцови меча, други пентакли, активни карти, ще можем да говорим за любов.

Хайде да не се засягаме на отношения. Все пък тънкообидни сме се събрали, ама като питаме, искаме да знаем истинска прогноза? Или пък не? Да седна да лъжа, че да ме обичат всички. Няма да стане.

И да, не всички въпроси са толкова важни. Човек може да преживее ако някой го отхвърли и не получи любовно обяснение. А може ли да преживее смъртта на дете? А осмислянето на живота цялостно - за какво живееш и за какво да се бориш?

Авторитет ме нарече ти. За което благодаря.

И няма да унизя Таро, повтарям, за да пиша небивалици по картите. Пиша това, което виждам, и ако не е приятно, съжалявам. Но нали за това се пита? Да се чуе истината? Или бъркам.

И теб точно пък,никой не те е спрял да гледаш на карти, да опровергаваш, и т.н.; Стига да можеш да се аргументираш, не да ме сочиш с пръст коя съм и каква съм. Ясно ми е, че мен визираше с този твой предълъг пост.

На мен не ми трябва "любовта на народа". Трябва ми истината и като я видя, се чувствам длъжна да я кажа. Това е ТАРО. Не да си мятаме карти до припадък, да си въздишаме, и да ви казвам само най-приятното. Който не може да понесе, нека не пита.

# 557
И няма да си редактирам мнението, както ти си направила.

Айде аман.
Ще се 'гледа' ли на карти или няма да се 'гледа'? И какво ще се 'гледа', и какво ще се види? И най-вече, ще се изрече ли на глас видяното!

# 558
Аз достатъчно съм си казала мнението и няма да повтарям. Вие унижавате жените като квалифицирате така проблемите им. Друг е въпросът, защо ви оставят да го правите.
Не виждам проблем, че съм си допълвала към поста, вместо да пиша пет един след друг.
Не е вярно, че всички карти, които са тълкувани тук, са писани, кои са точно и това може да се види.
На Пенка проблема й може да е, дали ще има връзка с А. , П. или  М. , а на Ганка проблема й да е здравословен, на за всяка проблема е голям, защото е нейн. А след като за вас този въпрос е смешен, защо отделяте време да й гледоте? Иначе е сериозен въпроса на Драганка, която е останала без работа, защото е напуснала без предупреждение и сега стои безработна и прецакана... Логиката не ви я схващам.
Ако ще говорим за унижаване на таро, темата ще е дълга..... Вие господарки или властелинки ли сте на таро, че да определяте, кой въпрос е достоен за картите? Те дават своя отговор.
Защо аз не гледам, е мое лично решение.

# 559
Изречението, че всеки може да научи Таро ще го оставя без коментар - това никак не е вярно. Ако беше така, всички щяха да имат вярни прогнози. И нямаше години наред да са на едно и също ниво. Таро изисква доста усилие, труд, четене и практика. Ми не са някакви карти за меткане. Сори.

[/quote]

Абсолютно съм съгласна с това твърдение.
/ не ми се получи цитата , надявам се да се разбере/

# 560
Там, където има надменност и дива арогантност, познание няма. Може да има десетилетия практика с Таро, но разбирането на Таро минава и през опознаването на човешката същност и приемането на себе си и другите такива, каквито са. А приемането изключва осъждането. Менторстването и самопровъзгласяването за безгрешни в тълкуването на Таро говорят за доста ниско ниво на осъзнатост. Няма страшно - ще има и следващи инкарнации. Simple Smile 

# 561
Там, където има надменност и дива арогантност, познание няма. Може да има десетилетия практика с Таро, но разбирането на Таро минава и през опознаването на човешката същност и приемането на себе си и другите такива, каквито са. А приемането изключва осъждането. Менторстването и самопровъзгласяването за безгрешни в тълкуването на Таро говорят за доста ниско ниво на осъзнатост. Няма страшно - ще има и следващи инкарнации. Simple Smile 

Много точно казано!

# 562
Айдеее, остана да цитирате и Ошо, и мога да се самоубия с тъп нож, че инкарнацията ми да дойде по-бързо.

# 563
..мога да се самоубия с тъп нож, че инкарнацията ми да дойде по-бързо.
Свободната воля е неприкосновена. Simple Smile Все пак се надявам да не го правиш. Hands V

# 564
..мога да се самоубия с тъп нож, че инкарнацията ми да дойде по-бързо.
Свободната воля е неприкосновена. Simple Smile Все пак се надявам да не го правиш. Hands V

Както и четенето на морал, явно.

Като не ви изнася нещо, започвате да плашите с ада, не сте по-добри от Църквата (както и всякакви знайни и незнайни религии), които и днес продължават да държат хората в подчинение с догми и канони.

Ходете си по врачките. Вярвайте им. Алелуя!

# 565
Никому не е нужен този тон и спор. Всички сме тук в тази тема, да си помагаме и да се учим.

# 566
Добър ден на всички.
Ще бъда благодарна ако някой  попита Таро, ще си намеря ли работа по специалността, ако ли не имам вариант за чужбина - ако рискувам безопасно и успешно ли ще е (от финансова гл. точка)
Успешен ден на всички!

# 567
Никому не е нужен този тон и спор. Всички сме тук в тази тема, да си помагаме и да се учим.
Не, малцина са тези, дето искат да се учат на Таро, камо ли пък да помагат на питащите.

От позицията си на "гледаща"  (ама ХИЧ не я харесвам тази дума), картинката е съвсем различна.
Масово искат да им се "гледа", ама не да се "вижда", и по възможност да кажеш нещо галещо ухото, истината не я щем. Отношението е все едно нещо ти се полага, същите тези питащи независимо колко внимание им обърнеш, не спират да питат едно и също и да ти извиват ръцете. Сякаш магически като попиташ 77 пъти, отговорът ще се измени. на 77тия път.

Дразни ме незрелостта и отказът да се порасне и да се види/приеме истината и реалността, а не друго.
Ми т'ва е животът, какво да направя, не винаги получаваш това, което искаш. А понякога това което искаш дори не е важно, има други уроци за научаване и какво да направя, че това излиза по картите.

За да допълним картинката, тук-таме излизат критикари, които за цялата тема (мммда, проверих я от-до), не ги видях те да се включват с карти, с анализи, с каквото и да е.
Ала тук 2-3 човека им пречим, че все пак се занимаваме с Таро. Даже ни трият от време на време. Grinning

Нека не си говорим за помагането и добрия тон. Не става дума ни' за злоба, ни' за арогантност, аз съм тук, с картите, мога да гледам, мога да кажа какво виждам по някакви въпроси и ще съм искрена на 100%, защото картите не лъжат, хората го правят. Точка. Ако някой ме търси за това, тук съм. Да чуе прогнозата си.
Ако ме търси да го лъжа и да му продавам напразни надежди, по-добре да не пита, а да ходи по врачките да налива пари и да слуша "приятни" неща, или пък страшни, изборът си е него - то всеки втори "има магия" и дай да плащаме, че да я развалим, барем потръгне тоз' живот нещастен!!! Щото се е видяло, че ако не с врачки и с наливане на пари, със собствена отговорност няма да потръгне живота. То се вижда и по картите, които излизат. Това е лирическо отклонение за смисъла на гледането, на Таро, на живота ако щеш.

Ееегати.

Момичето с последния въпрос, по-късно ще ти гледам Simple Smile
Нека се върнем обратно в нормален режим.

# 568
Добър ден на всички.
Ще бъда благодарна ако някой  попита Таро, ще си намеря ли работа по специалността, ако ли не имам вариант за чужбина - ако рискувам безопасно и успешно ли ще е (от финансова гл. точка)
Успешен ден на всички!

Ще си намериш ли работа по специалността до 2 месеца?  - 6 чаши - Колелото на съдбата - 9 пентакли
Картите ти са много хубави за работа. Въпреки, че теглиш към миналото, нещо не можеш да го прежалиш (може да търсиш нещо, което преди си работила), Колелото на средна дава развитие, няма друга по-благоприятна позиция за него. Следвано от 9 пентакли на последна - може и да изтърпиш още малко негативни ситуации, но това, на което ще попаднеш, ще е истинска находка.
Ето, като излязат хубави карти, как да не го кажеш.

# 569
Имам един въпрос.Ако някой му се занимава да ми гледа. - Има ли причина майка ми да ми е сърдита или наранена от нещо. Ако да - защо?

Общи условия

Активация на акаунт