Искам да кажа ... (139) през октомври 2017

• 227 919
  • 5 026
  •   1
Отговори
# 4 935
  • някъде ... тук ...
Честит празник!

Елени, да расте здрав и щастлив големият човек Simple Smile

Спокойно мина при нас снощи. Две групички момичета - едната дребни с майките си, а другата - на възрастта на малкия син. И в двете групи не самери кой да каже стихче/песничка. Момчетата минаха онзи ден, та ни изненадаха (дадох им по ябълка). Уж било тренировка, но снощи явно ги досрамя пак да минат Simple Smile
Моите не обикалят, даже вече и като сурвакари/коледари.

Бели и номера сме правили и ние Crazy

# 4 936
  • София
Светалчо много хубаво си го описала.Аз съм по-млада от теб,но наистина беше така,както си го разказала.
Само не знаех,че семките са били забранени за продажба.В нашия квартал ние купувахме от две места.Едното официално,една зелена будка,в която продаваха виолетки,карамел Му,дъвки и семки.Семките бяха фабрично опаковани.
Другото място беше от къщата/фамилията на роми.Дъщеря им учеше в нашето училище.Нито сме се притеснявали,нито нищо.Точно така е,както го описваш,фунийка семки за 10 стотинки примерно.
Звъняхме,казвахме какво искаме,те потъваха в дебрите на къщата и се връщаха със съответното количество семки.

# 4 937
  • постоянно
Светалчо и на мен ми напомни за това , как имаше хора , които продаваха семки от домовете си . Аз това съвсем го бях забравила . При нас бяха едно старо Турско семейство на първият етаж в един блок - беше винаги хубав , в много случаи още топъл .
Укриването на данъци - винаги го е имало и ще го има. Всичкият час-мак навремето едва ли е бил деклариран  Mr. Green

Имаме визита -14 Хамериканеца , баш Шефа на една фирма за просизводство на Аграрна техника . Летели били с частен джет вика моят началник - имат - возят се , какво да направим .  Mr. Green

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 14:47 от her_76

# 4 938
Имаше семки на "тайни" места и редовно си купувахме.

За другото не съм съгласна. Баща ми беше роден 1931, а майка ми 36. И двамата имат безброй пакости в историята си, включително и скачане на майка ми от балкон на втори етаж на къщата ни в опънати отдеала.
Тимуровските команди ми идват в повече. Имам си семейна история и ненавис към онова време и цялото лицемерие свързано с него.

# 4 939
Аз обаче наготвих печена патица с кисело зеле.Много чесън,дафинов лист,черен и червен пипер.И понеже съм добричка направих содена питка и компот от круши.
Навън е облачно и студ,така че днес почти всички сме дежурни по диван, с музичка и книжки.

# 4 940
  • Germany
От белите дето сте споделили май само телефония "тероризъм" съм правила Simple Smile При нас празника винаги до сега е бил съвсем приличен и са малко децата които си взимат повече от едно лакомство. Обикновенно аз давам по повече на малките и на децата, които са приятели на моите. Правилото е, че ако е тъмна къщата и със свалени щори не се звъни и тропа. На децата, които са заплашили Светалчо да й омажат вратата не бих дала бонбони и най вероятно на другият ден щях да чистя врата... Тъпо е, че така са "побългарили" празника...

# 4 941
Хер, сладурка си Blush
И на Тарти дяволчетата видях, много хубави деца!
Истината е, че в момента изобилства от разпуснати, разглезени и невъзпинани хлапета, причините са мпного, но някак ми е странно да слагате знак за равенство между тях и техните вандалски прояви, и нашите пакости едно време. При цялата ми ненавист към системата преди '89, в онези години имаше уважение, респект.Липсваше свобода, а сега на лице в повечето случаи е слободия.
Светалчо, винаги с удоволствие те чета Hug

# 4 942
  • Euskal Herria
Слънчево е днес и много тихо. Нали е почивен ден.
Почнали са вече с коледните украси по улиците. Чак се изненадах, толкова рано. И количките за печени кестени са заели местата си.

# 4 943
Аз още не съм си купила кестени тази година, бойкотирам им цената. Simple Smile
Накрая ще ги изхвърлят мухлясали.

А по повод възпитание, разпуснати и т.н. хлапета.
Сега като се замислих, та те са внучета точно на тези, които в онова време са били деца. И които се считат за уж възпитани хора, с уважение към по-възрастните, учители и т.н.
Как тогава техните внучета са толкова зле възпитани?! Защото децата си би трябвало да са ги възпитавали в същите норми...

# 4 944
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сесили, не винаги децата са, каквито са родителите им. Още по-малко каквито са бабите и дядовците. Най-малкото, последните обикновено са два чифта - често различно възпитани, различно образовани, с различен манталитет. Не е толкова просто, за съжаление....

# 4 945
Обикновено успешните бракове са от близки по възпитание и социална среда хора. За останалите четем в темите за  гадните роднини на партньора.

# 4 946
  • Sofia
Не бях пакостливо дете аз,но компенсирах като влюбчива тийнейджърка  Crazy.
Много се смях на историите на Акаша за коня  Joy!
Прекрасни дечурлиги-Калина, на Тарти момичетата, на Акаша, на Рали  Peace.
Добре потренирах,доволна съм от себе си,не съм се отпуснала  bowuu.
Съботно ми е с тая ваканция на децата.
Честит ден на будителите!  Hug

# 4 947
  • Euskal Herria
Аз още не съм си купила кестени тази година, бойкотирам им цената. Simple Smile
Накрая ще ги изхвърлят мухлясали.
Толкова ли е висока?  2,99 струва килограм в супера, някъде има и по-скъпи, и по-евтини. Но не е драстична сума.
Гледам, че продават и специални тигани за кестени - като решетка са. Никога не съм ползвала такъв.

# 4 948
  • ту тук, ту там
Момичета, разбираемо няма да мога да ви изчета от-до, ще ми простите! Видях много честитки, със Смърфчо ви благодарим! ❤

Честит Ден на будителите! Честит празник на всички учители и заети в сферата на образованието и просветата! 🌸

# 4 949
Не само събтно, но и петъчно Simple Smile
 Wink добро момиче прави добри неща
http://prikachi.com/images/429/9212429q.jpg
http://prikachi.com/images/387/9212387C.jpg
И малко Хелоуински скеч от мен  Wink  Mr. Green
http://prikachi.com/images/410/9212410b.jpg
Хер видях, мооого яка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт