Нощно напикаване

• 268 282
  • 975
  •   1
Отговори
# 780
Всъщност каква е идеята на алармата?
С две думи, от сайта (ползвахме алармата Dry Night Trainer на Tens Care) : "Аларменият кабел се закача към бельото на детето на мястото,където то ще се намокри първо. Когато детето изпусне няколко капки урина, сензорите за влажност активират алармата и силен звуков сигнал се включва с цел събуждане. (...) С времето някои деца ще научат да разпознават и отговарят на чувството за пълен пикочен мехур, стискайки до сутринта, а други ще се събудят и отидат до тоалетната.И при двата варианта  Dry Night Trainer ще помогне за от 2-4 месеца."
Дъщеря ми също в началото не се събуждаше. Алармата си пищеше, тя спи. Аз я чувах от другата стая и ставах, преобличах, сменях чаршафи. Следващия етап при нас беше чуването на алармата. Т.е. детето се събуждаше след звуковия сигнал. После се събуждаше едновременно със алармата, в момента на изпускането. И после вече се събуждаше от усещането за пълен пикочен мехур. И както споменах някъде по-горе, всичкото това "и после, и после" отне 45 дни.
Тенс Кеър имат и още една теория (освен по-горе цитираното, за "приучаването" на пикочния мехур), че цялостното изпускане на урината (напикаването) е предшествано от пускане на 2-3 капки и именно те задействали алармата.
При нас нямаше такова нещо, още повече, че при момиченцата няма как да закачиш кабела (по-точно джвъчката/закопчалката разположена на края на кабела) точно "там отдолу", където евентуално биха отишли тези първи капки. НО факта е, че детето ми започна да се усеща и при нас този метод проработи.

# 781
  • Варна
Ние купихме алармата, която е безжична и приемника е включен в контакта.
Ако не чува, аз го събуждам, но спирам алармата чак като стане от леглото . Не чува, когато е много уморен от деня и е легнал късно.

Каква е вашата аларма?
Виж поста на Activity , номер 768,тя е дала линк към алармата.
Ние купихме същата.
На мен за тези аларми ми каза нефролог, аз бях чувала само  че имало някакво такова чудо.
Нефрологът каза, че ако можем да купим безжичната, за да става наистина детето, но като чета форума и другите аларми помагат.

# 782
  • Варна
Сега се върнахме от нефролог. Чисто физиологично всичко е супер - размери на бъбреци, разположение, пик.мехур и т.н. А бе огледа го жената и каза, че спрямо ехографския преглед няма причина за напикаванията. Сега иска от мен/нас да си направя един дневник по часове кога и колко пиша, колко количество се събира от ставане до лягане, колко през нощта, колко е най-голямата порция урина и да изследваме всички показатели за обиновена урина, плюс стерилна.
Всъщност разпитва колко често пишал, колко често ходи по голяма нужда, колко течности пие, а бе вика много неща имат отношение. Като казах, че през деня, поне когато имам наблюдения, май май не ходи често каза "ами то това е лошо". Явно имаше предвид точно активността на пик. мехур през деня, както някой по-горе писа.

Благодаря за разясненията за алармите.

# 783
  • Варна
И за моя син нефрологът иска също да му пусна урина и също да измервам колко течности пие, в колко часа, колко плодове и зеленчуци яде, в грамове и измерване на количеството урина.
Оказа се, че много течности поема и просто няма кога да ги изпиша.
При него е наследствно напикаването, но аз не искам да чакам да го израсте.

# 784
  • Варна
Вие при кого ходихте?
Моя струва ми се поема най-много течности след градина..

# 785
  • Варна
Май беше доктор Стефанов, малко не помня имена.
В клиника Нова.
Личната го препоръча като най добрия детски във Варна.

# 786
 MiRa^, градината може да е част от проблема. Моят син често се оплакваше, че не им давали вода всеки път като си поискат. Като се прибере детето жадно, си компенсира вкъщи.
При сина ми напоследък наблюдаваме, че като спи по обяд не се напикава. Освен това, като е легнал през деня да поспи, през нощта само с едно мое ставане към полунощ да го вдигна успява да остане сух до сутринта. Това си е голям напредък. Дано само не е период, защото сме имали и периоди, в които се напикавал по 3 пъти на нощ.

# 787
Виждам, че доста хора тук ползвате алармите. Някой може ли да ми каже къде има сервиз или къде се продават резервни части. Трябва ми кабел сензор за DryEasy bedwetting https://www.amazon.co.uk/ToggleSmart-replacement-sensor-DryEasy- … ing/dp/B00N7M0YHC

# 788
  • София
В България едва ли ще намериш каквото и да е. Пиши на търговеца или на самата опаковка на алармата, ако там има някакви контакти.

# 789
  • Варна
Аз записах моя син при класически хомеопат. Силно се надявам хомеопатията да ни помогне, че ми писна. Някой с положителен опит?

# 790
Мерси за съвета. Отивам в темата за поръчки от Амазон. Явно от там ще поръчвам.

# 791
  • София
Аз записах моя син при класически хомеопат. Силно се надявам хомеопатията да ни помогне, че ми писна. Някой с положителен опит?

Строго индивидуално е. Моят син е пациент на класически хомеопат, който го лекува от 2-годишен, и на когото имам пълно доверие, вече лекува и второто ми дете. Но, за съжаление не се справи с проблема нощно напикаване. Успяхме с алармата.
Но пак казвам, индивидуално е.

# 792
  • Варна
Виждаме се вече три пъти с хомеопата. Първият и третият след интервюто и проследяването ни даде лекарства в потенция 200 еднократно. Не видях никаква промяна и в двете ситуации. Второто ни посещение беше по повод силно зачервено гърло с обрив и мина от 2 приема на лекарствтто, което ни препоръча. Дали случайност, дали подейства. Ама пусто аз искам за мокрите чаршафи решение, а там за сега нямаме успех..  Confused

# 793
  • Русе
Виждаме се вече три пъти с хомеопата. Първият и третият след интервюто и проследяването ни даде лекарства в потенция 200 еднократно. Не видях никаква промяна и в двете ситуации. Второто ни посещение беше по повод силно зачервено гърло с обрив и мина от 2 приема на лекарствтто, което ни препоръча. Дали случайност, дали подейства. Ама пусто аз искам за мокрите чаршафи решение, а там за сега нямаме успех..  Confused
Търпение Peace Това е най-важното при лечението с хомеопатия. Не става като с магическа пръчка. Промяната първо идва на емоционално ниво.
При нас до окончателното спиране мина около година, година и нещо  Hug

# 794
  • Варна
Еее нали уж е въпрос на уцелване на хомеопатичното лекарство?! Т.е. ако е вярното, действа бързо. Или?! Викаш до окончателното спиране.. И така да е.. поне да има проблясък, пак ще се обнадежда, но засега няма пропуск - всяка вечер - може и по два пъти...  Confused

Общи условия

Активация на акаунт