Нощно напикаване

• 274 349
  • 975
  •   2
Отговори
# 690
Да,наистина няма резултат от постоянното будене може би просто трябва време, желая ви много успех и съм напълно сигурна, че нещата ще се оправят Hug

# 691
Здравейте имам момче на 5г с нощно напикаване.Тъй като и мъжът ми е имал такъв проблем не се притеснявахме много и не бяхме особено старателни да махнем нощния памперс,но времето минава,а няма никаква промяна.
Тази аларма-Dry Night Trainer звучи интересно дали може да се ползва втора употреба и някой дали продава неговата ако няма да му трябва повече?

# 692
Може ли подробно указание как се дава птиче просо, синът ми е на 6 години, но от една година се напикава и вече съм много притеснена.Купила съм това просо, но незнам точно как да го дам, но и се страхувам незнам защо.Вече се притеснявам защото в началото се напикваше по един път, а сега вече по 3 пъти и всеки път като го преобличам го кана да пишка и интересното е, че си пишка юнашки.От къде толкова течност вече се побърках.Благодаря предварително.Приемам всякакви съвети.Докторката ни каза, че имал дълбок сън, но не съм сигурна в това.Имам намерение да го заведа на уролог.

# 693
  • София
Здравейте,

И ние имаме проблем с напикването. Синът ни е почти на 6 години и все още се напишква през нощта. По някога много, по някога малко ... имало е периоди когато е ту сух, ту мокър. Пробвахме с птиче просо и ефект имаше, но не реши цялостно проблема. От една година с хомеопатия се мъчим. Пак частичен успех.

Другата седмица ще ходи на санаториум в Хисаря на  процедури. Чудя се дали да му правя рентгенова снимка на онзи прешлен (забравих му името). Правят ли се  процедури на въпросния прешлен и изобщо затворен/незатворен има ли отношение към напишкването. Все пак си е рентгеново облъчване и не ми се иска да го правим ако е безсмислено.

skakale4ka, при нас ситуацията беше следната. Синът беше на 4,5 и от месеци нямаше нито една суха нощ. Купих просото и започнах да давам по 5 зрънца (колкото са годините на детето) вечер. Стривах ги внимателно. С малка лъжичка вземах малко мед (2-3 капки буквално) и с него обирах стритите зрънца (понеже е малко количеството и се разпилява лесно) и му ги давах вечер преди лягане.

Ефект имаше веднага. Започна да има и сухи вечери - примерно 2-3 сухи, после 2-3 мокри. За нас това беше голямо постижение имаки предвид че преди това е бил непрекъснато мокър от месеци наред. Приема се няколко месеца поне или докато се излекува.

Място за притеснение от просто няма Simple Smile Това се препоръчва дори от Петър Димков в неговата книга.

# 694
  • Русе
Спина бифида май след седмата година се затваряше. Не помня, че отдавна го минахме този период. На снимка ходихме, когато беше на 8 г., тогава ни препоръча ЛЛ. При нас рентгена показа лека форма на спондилолистеза на S1. Не беше обаче това причината за напикаването. Всичко се дължи на емоции. От 2 години лекувам децата при класически хомеопат. От 1 година почти не се напикава. Да речем случва се веднъж в месеца(не всеки месец), когато силно изживява някаква емоция, била тя положителна или отрицателна.

# 695
В общия случай - това е рефлекс, които трябва да се изгради, да се формира и тренира.
За мен лично гащите с алармата са смислен метод за формиране на този рефлекс.
Успех на всички! Hug

# 696
В общия случай - това е рефлекс, които трябва да се изгради, да се формира и тренира.
За мен лично гащите с алармата са смислен метод за формиране на този рефлекс.
Успех на всички! Hug
Подкрепям, Barbabelle! За мен алармата за нощно напикаване е инвестиция, която си заслужава!  newsm10
Успех на всички!  Hug

# 697
  • Русе
  А не мислите ли, че алармата може да провокира рефлекс за изпускане в определено време.

# 698
  А не мислите ли, че алармата може да провокира рефлекс за изпускане в определено време.
Как по-точно би се случило това, според теб? Просто питам. Стана ми любопитно.

Хубавото на алармата е, че не будиш принудително детето в един и същи час за тоалетна, което на по-късен етап може да се превърне в изграден навик.

Забравила съм "научните" обяснения на това "как действа" алармата, но е факт, че при нас проработи!
Първо дъщеря ми изобщо даже не я чуваше. Напикаваше си се, аз чувах алармата, ставах, преобличах, сменях чаршафи и така до следващата нощ.
После при писването на алармата малката скачаше от леглото.
И след едно определено време просто вече се будеше сама и си ходеше до тоалетната.
И периода на използването на алармата беше 45! дни.

За протокола дъщеря ми беше на 4 и половина, когато взехме алармата.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 10:08 от 5iaM

# 699
При писването на алармата, детето не се изпишква, а става, за да изключи алармата, да се седне на гърнето и да се изпишка волево и съзнателно. Самата аларма се задейства не кога да е, а когато детето изпусне 1-2 капки на гащите.
Аз си мислех, че се напишкват изведнъж и напълно, но явно, че не е така. Освен това мислех, че детето, ще се стресира, но нищо подобно не се случи - възприе много добре идеята за гащите с човечето още от самото начало.
Успех!   bouquet

# 700
Здравейте,

И ние имаме проблем с напикването. Синът ни е почти на 6 години и все още се напишква през нощта. По някога много, по някога малко ... имало е периоди когато е ту сух, ту мокър. Пробвахме с птиче просо и ефект имаше, но не реши цялостно проблема. От една година с хомеопатия се мъчим. Пак частичен успех.

Другата седмица ще ходи на санаториум в Хисаря на  процедури. Чудя се дали да му правя рентгенова снимка на онзи прешлен (забравих му името). Правят ли се  процедури на въпросния прешлен и изобщо затворен/незатворен има ли отношение към напишкването. Все пак си е рентгеново облъчване и не ми се иска да го правим ако е безсмислено.

skakale4ka, при нас ситуацията беше следната. Синът беше на 4,5 и от месеци нямаше нито една суха нощ. Купих просото и започнах да давам по 5 зрънца (колкото са годините на детето) вечер. Стривах ги внимателно. С малка лъжичка вземах малко мед (2-3 капки буквално) и с него обирах стритите зрънца (понеже е малко количеството и се разпилява лесно) и му ги давах вечер преди лягане.

Ефект имаше веднага. Започна да има и сухи вечери - примерно 2-3 сухи, после 2-3 мокри. За нас това беше голямо постижение имаки предвид че преди това е бил непрекъснато мокър от месеци наред. Приема се няколко месеца поне или докато се излекува.

Място за притеснение от просто няма Simple Smile Това се препоръчва дори от Петър Димков в неговата книга.

Вече втори месец му давам по 6 зрънца преди лягане, защото  на 6 год., но няма никакъв резултат.Сухите нощи са само когато не пие течности вечер, но това ни е много трудно да го спазваме.Какво да направя като поиска вода, как да не му дам?

# 701
Само да вмъкна, че при използването на алармата може да сложите памперс върху бельото. Така си спестявате пране на чаршафи. Peace

# 702
  • София

Вече втори месец му давам по 6 зрънца преди лягане, защото  на 6 год., но няма никакъв резултат.Сухите нощи са само когато не пие течности вечер, но това ни е много трудно да го спазваме.Какво да направя като поиска вода, как да не му дам?

Разбирам. Всичко е строго индивидуално. На някои им действа, на други не. При нас имаше временен ефект. Сега пак е непрекъснато мокър. Хомеопататичката му прави детоксикация и дано има ефект. Междувременно ще ходи в Хисар на физиотерапия и разни процедури. Чувала съм че помага .... ама да видим. Ако и те не помогнат ще купуваме алармата.
А вода като поиска няма как да не дадеш. Освен да го убедиш да пийне по-малко.

Някой ходил ли е при т.нар Хисарски Лечител. Бабите много настояват да го заведа там.

# 703
Като  малка моята сестра много се напишкваше. До към 4-5 годинки. Водиха я къде ли не и прилагаха какво ли не. Нямаше изявен медицински проблем. Баща ми се беше заел да я вдига всяка вечер, докато спинка да пишка на гърне. Това спасяваше нещата, поне да спи суха. В градината се случваше често. Накрая, като изобщо не съм сигурна дали това помогна, но съвпадна с преставането на нощното напикаване я заведоха при някакъв баяч. Беше и баял нещо, като бабите. И каза да пие зрънца черен бъз. До преди това аз го мислех за отровен. По двечки или трички преди ядене или нещо такова. След известно време, след пиенето на този бъз малката спря да се напикава.
Поровете за такава рецепта. Защото аз не си я спомням точно, а и все пак да ви я препоръча някой който разбира повече. УСпех!

# 704
  • София
Бихте ли казали от коя аларма сте доволни.  В БГ се продава един вид с жици и нещо като часовник.  Но в Амазона има много видове.

Общи условия

Активация на акаунт