Нощно напикаване

• 268 300
  • 975
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна
И моят син беше всяка нощ.
Стана на 7 и вместо да разрежда, сгъсти - всяка нощ.
Лекар го прегледа за пореден път и той ми каза за алармата.
Тогава се сетих, че съм мяркала тема тук във форума.
Трудно се сещам за по - добра инвестиция от тези 300 лв, които дадохме за алармата.
Има голям ефект.
Вече спокойно ходим на почивка в хотели, а преди не можех да спя от притеснение, че трябва всеки ден да казвам на рецепция да му сменят горната завивка.
Разреди много.
Започна да се събужда нощем сам, защото му се ходи до тоалетната.
Не е спрял напълно, но има огромна промяна.
Не знам как щях да издържа, да чакам да го израсте, или хомеопатията, като той вече е на 8,урината мирише, стаята мирише, въпреки че проветрявам с часове, мокър от гушката до петите.
Започна той самият много да се притеснява...
Не убеждавам никой да купи алармата,
Просто споделям как е при сина ми с алармата.

# 796
Ох, взех и аз да се замислям вече за тази аларма. Уморих се от това постоянно пране на чаршафи, одеяла, пижами. Не насмогвам вече, трудно съхнат, простирам навън прибирам простирам вътре да доизсъхнат, през това време навън пак напълвам простира с нови. На всички останали оставям чаршафите по 2-3-4 седмици, както дойде, просто не мога да стигна до тях...

# 797
  • Варна
Не слагаш ли върху матрака чаршаф за еднократна употреба и да переш само плика?
Синът ми спи с поларено одеало, което не е пъхнато в плик и се оказва, че този полар съхне много по - бързо през зима, мъгла и студ, отколкото чаршаф.
Сутрин го простирам, вечер е готов.
Знам какво е, защото и аз нямам сушилня.

# 798
Аз взех аларма и съм доволна. Проблемът периодично се връща, но и по-бързо отшумява, когато сложа алармата.

# 799
Не слагаш ли върху матрака чаршаф за еднократна употреба и да переш само плика?
Синът ми спи с поларено одеало, което не е пъхнато в плик и се оказва, че този полар съхне много по - бързо през зима, мъгла и студ, отколкото чаршаф.
Сутрин го простирам, вечер е готов.
Знам какво е, защото и аз нямам сушилня.

Слагам чаршаф за еднократна употреба върху матрака, отгоре слагам чаршаф, завивам го с две по-тънки одеяла първо, отгоре му мятам олекотен юрган с плик. Той се върти много и няма смисъл еднократния чаршаф да го слагам върху другия чаршаф, защото се изхлузва, дори като го подпъхна хубаво от двете страни, а това води да намокряне на матрака. Матрака няма как да изкарвам и суша навън, защото леглото му е от тези дето имат ракли отдолу и матракът е закрепен с механизъм за повдигане към леглото.

# 800
  • Варна
Един трик, който научих от моя роднина, медицинска сестра в отделение само с лежащо болни в много тежко състояние.

пробвай да сложиш още един еднократен чаршаф върху стандартния чаршаф, но го залепи с лекопласт, там където се размества и смачква от въртенето.
На горната и долната страна.
Късаш лекопласта на ивички широки 2-3 пръста или колкото прецениш
и лепиш на колкото места прецениш.
Ще се родиш  Peace

Еднократният, който е върху матрака и него го остави, за всеки случай.

Мислила ли си да купите надматрачен протектор?
Този, който от долната страна, тази към матрака, е гумиран.

Аз умишлено държа доста топло в стаята на детето,
за да го завивам само с полареното одеало,
без олекотени завивики, без пликове.

Откакто е с алармата, ако пусне, се намокрят мъничко само слипчетата и долнището на пижамата.
Тя се задейства още от първата капка и така количството, което пуска е съвсем малко.
А преди беше подгизнал, от горе до долу.
Често се случваше и да премине извън еднократния чаршаф.

Откакто е с алармата, не си спомням от кога не съм прала одеало или чаршаф,
защото са напоени с урина.

Само да кажа, че има аларми, които са малко над 100лв, ако не се лъжа.
Просто ние, по съвет на лекаря, ако можем да отделим пари, да купим безжичната аларма,
която е по-скъпа.

# 801
Благодаря за съвета.
Аз се надявам да намеря някъде втора употреба. Ако ли не, ще потърся кои са най-евтините. Днес гледах в olx и bazar.bg. Няма никакви подобни аларми...

# 802
  • Самоков
Здравейте, да се споделя и аз моят опит. Синът ми е вече на 11 години. Здравословен проблем няма, правили сме изследвания, просто спи твърде тежко. Проблема с нощното напикаване се задълбочи в последните няколко години. Алармата я ползваме от около месец, за сега ефект няма, когато тя започне да пищи той не става веднага и така пак е целия мокър. Тормозим се много и аз и той. Прането на чаршафи и завивки вече много ме изтощава, защото и при сестра му, която е на 5г. също се случва. Баща им също е имал такъв проблем и смятам, че има нещо като генетична обремененост. Най-добър ефект при нас има събуждането, обикновено подмокрянето се случва около 01.00 часа, но не винаги успявам да уцеля точния момент, а когато са двама е още по-трудно. Надявам се да се справим в някакъв прекрасен момент, аз не се отчайвам.

# 803
nelly_d при нас баткото също спи изключително дълбоко. Вярно, че е доста по-малък. Скоро ще навърши 6. В началото алармата също си пищеше, той си спи. Като отида да го събудя, той не знае къде се намира.  Полека лека свикна.  И при нас го има наследствения фактор.

# 804
  • Варна
Когато докторът ми обясняваше за алармата, ми каза, че колкото по - голямо е детето, толкова повече време ще трябва, за да се види ефекта.
Тогава, синът ми беше на 7г и докторът каза 3-4 месеца.

# 805
  • София
Здравейте, аз съм писала няколко пъти по-назад в темата и пак ще пиша накратко, че моят син спря да се напишква на 6 год с позлване на аларма.
Emel Manolova, безжичните аларми по 300 лв са си сериозна инвестиция и наистина не всеки може да ги отдели от бюджета си. Ние ползвахме ето тази - https://www.amazon.co.uk/TensCare-Night-Wetting-Trainer-Alarm/dp … dry+night+trainer
Като го преизчислиш в левове излиза около 50-53 лв, доставката до Лондон е безплатна, а от Лондон до БГ идва с Гъбко за около 2-5 лв. Не се колебай повече и я поръчвай. Жиците не пречат изобщо, не се е стресирал от тях.

nelly_d, сигурно ви е много трудно с този проблем и при двете деца, при това вече доста големи. За несъбуждането на детето ще споделя нашия опит. Синът ми също спи много дълбоко и за 45 дни ползване на алармата той я чу само веднъж. Баща му спеше в неговата стая и когато алармата се актира той веднага скачаше и събуждаше детето. Съветът ми към всички, чиито деца не чуват алармата е да ги събуждате вие и то веднага преди да са се напишкали напълно. Така реално се постига ефекта на прекъсване на процеса на уриниране в самото начало.

Желая успех на всички !!!

# 806
Здравейте, аз съм писала няколко пъти по-назад в темата и пак ще пиша накратко, че моят син спря да се напишква на 6 год с позлване на аларма.
Emel Manolova, безжичните аларми по 300 лв са си сериозна инвестиция и наистина не всеки може да ги отдели от бюджета си. Ние ползвахме ето тази - https://www.amazon.co.uk/TensCare-Night-Wetting-Trainer-Alarm/dp … dry+night+trainer
Като го преизчислиш в левове излиза около 50-53 лв, доставката до Лондон е безплатна, а от Лондон до БГ идва с Гъбко за около 2-5 лв. Не се колебай повече и я поръчвай. Жиците не пречат изобщо, не се е стресирал от тях.

Чудесно е това, но нямам никакъв опит с поръчка на продукти от чужбина. А май само в рамките на страната се ползва плащането с наложен платеж и не знам дали ще се справя с тази поръчка. Аз работя редовно със Спиди и Еконт, а това Гъбко сега го чувам за първи път...
И моят син има тежък сън. Нощем го вдигам 2 пъти и го водя до тоалетната. Той спи, аз му свалям гащите, аз му държа чурката, на сутринта изобщо няма спомен, че съм го вдигала. Често като отида да го вдигам до тоалетна, гледам че е свит на кравайче с ръце на слабините, а в тоалетната изпикава голямо количество урина. Усеща явно, но не успява да стане. Случвало ми се е да ми каже, че е сънувал, че е станал да се изпишка, а аз го заварвам мокър.

# 807
  • Варна
Случвало ми се е да ми каже, че е сънувал, че е станал да се изпишка, а аз го заварвам мокър.

Ooo това му е редовния отговор. Питам аз "а бе Дидо, ти не усещаш ли кога ти се пиша? Защо не ставаш?"  и той "Ами усещам се, ама сънувам, че съм в тоалетната и тати ми казва да пишкам"... Мъкаа..
Е тази нощ - 2 пъти - купон. Вчера понеже го изпишахме веднъж преди да легнем - се напика само веднъж...  Confused
Иначе аз ползвам протектори за матраците, чаршафи и една бързосъхнеща завивка, без плик за завиване. И пак си е много - всеки ден се перат чаршафи..
В Амазон и намалена я има алармата - https://www.amazon.co.uk/TensCare-Night-Trainer-Wetting-Alarm/dp … ARFX5N9T344K96FFT . Ще взема да си поръчам коледен подарък.  Laughing Поне съм пазарила ли пазарила онлайн.

# 808
  • Варна
Аз също когато спя и много ми се ходи до тоалетна, сънувам точно същия сън, че съм в тоалетната, но все нещо става и не успявам и така се събуждам.
Докторът беше ми обяснил, че сигналите, които изпраща пикочния мехур до мозъка, че е пълен, мозъкът не ги разчита и затова не се събужда детето.
И всъщност алармата като се разпищи, когато детето пусне урината, по този начин помага на мозъкът да се научи да разпознава сигнала от мехура и да събуди детето.
Обърнете внимание, че са намалили алармата, но се плаща доставка до английския адрес за суми над 20 паунда.

# 809
Аз я поръчах вчера. Доста време ми отне, че нямах регистрация в нито един от двата сайта. Та като я поръчах беше 21,79 паунда. Веднага след поръчката гледам цената се смени на 20 и нещо паунда, пък сега още повече са я свалили. Не знам как успяват, но се надявам, че няма да ме таксуват много.

Общи условия

Активация на акаунт