Бих се радвала, ако тук споделяме опитът си с различни медитационни и духовни практики. Аз съм тотално начинаеща и се надявам да се включат със съвети хора, които практикуват активно
Започнала съм да си пускам водени медитации, главно за приемане и прошка на себе си ( проблемите ми отдавна са от това естество, а в момента съм и с паническо разстройство), но някак си по време на медитацията не мога да вкарам чувства - например да си припомня емоция, която трябва да преживея отново, за да я приема. Как бих могла да постигна това ? Може би толкова потискам емоциите си, когато ми се случи нещо, че не мога да ги изкарам наяве...
Ето и един линк, на който попаднах и мисля, че би бил полезен за начинаещи
http://epis.bg/zdrave/meditaciia-palen-gaid-za-nachinaeshti/
Доста съм правил различни медитационни техники, познавам и много хора, които години наред се вживяват и "медитират"... просто не си губи времето.
Иначе релаксацията е много хубаво нещо, ако успееш да се отпуснеш, но, ако искаш да решиш емоционалните си терзания, да изчистиш фобиите си, да дадеш прошка на някого, да си коригираш самочувствието или нещо друго - методът, който споменах, е най-бързото средство.
Освен това медитативни практики, включително и с мантри, е желателно да се правят, когато човек е добре "заземен", иначе ще почне да "хвърка" и да губи връзка с действителността.