Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 908
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • Козлодуй
ОООо зеленчуци ям много сега съм настъргала ряпа дайкон и морков в робота и я ям от три дена сама щото домашните ми не я харесват Simple Smile

# 316
  • София
Галче, както винаги, полезна информация bouquet Благодаря!
Момичета, моите са само 10 км. и на всеки финиширал дадоха медал. Е, в първите 150 от 400 жени съм Simple Smile
За бягането, Дези да говори, тя бяга повече и от по-дълго време. Аз започнах на 23 август. С по 3-4  км. дневно. За месец и половина съм вдигнала седмичният километраж до около 35 км-36 км. Щом аз го мога, почти сигурна съм, че всеки го може. Най-важното е да ти е кеф да тичаш; аз бягам озъбена направо, паркът до нас е абсолютна трейл гора и ми е допълнителен стимул (видях лисица онзи ден), изпитвам невероятен кеф и си почивам бягайки. За всеки има подходящо физическо натоварване, само теябва да го открие.

# 317
Ох Бийпс, винаги много съм искала да тичам.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 07:03 от Госпожица Дух

# 318
  • София
Духче, щом е ходене, ходи! Вземи си някакъв тракър, ще те надъха още повече. Аз поне съм така- искам днес да съм бягала по-дълго от вчера, по-бързо, по-добре! На маратона беше супер дисциплинирано бягане, равен пулс, темпото много добро и еднакво (без първия км в мелето с кучетата), бе кеф голям!
Хубав ден на всички ви; днес ще има много слънце- порадвайте му се!

# 319
ей, че хубаво, че си намерила нещото, което те прави щастлива!

# 320
Каая, добре дошла. Може ли да споделиш повече относно това как се чувстваш от както спря глутена и захарта и колко килограма свали? Аз един месец не ядях никаква рафинирана (бяла) захар и се чувствах повече от чудесно.

Госпожица Дух, аз съм от тези, които цял живот се борят с кг. Когато спрях глутена бях 52. Първите 2 месеца свалих 1-2 кг само, но на 3-тия още 2 кг. Сега съм 48, като последните 15 години не съм била толкова слаба. Та определено отслабнах, макар и бавно, но и нямам много за сваляне, но цената беше много движение, а захар ядях около 2 малки квадратчета черен шоколад на ден.Тоест за отслабването помогна и движението, а не само липсата на тесто само по себе си.

Как се чувствах? Доволна, че постигнах исканите резултати. Сланинките около корема се прибраха, подуването изчезна (в корема), мигрените се разредиха като честота, подпухналостта в очите изчезна, която имах сутрин. Обаче в един момент откъм енергия започнах да издишам. Въпреки че ядях по 5-6 пъти на ден, следобед вече нямах енергия. Сигурно е важно да уточня, че всеки ден имам по 10-12 000 крачки.  Това с енергията не знам на какво се дължи, но в един момент се върнах към глутена и май определено се чувствах по добре.
Освен това съм с Хашимото и не знам дали умората ми не идва и от това.
Като извод мога да кажа, че усещам плюсовете на безглутеновата диета, но много ме тормози липсата на енергия. А и като хапна глутен се подувам и получавам газове, но пък имам енергия.

За захарта - там е колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде. Намалявайки я, не съм усетила кой знае какви промени, освен че започнах да усещам по-осезаемо вкуса на другите храни - истинският им вкус.

# 321
Моя приятелка със стомашни проблеми, спря глутена за около 2 месеца, но каза, че тази диета не ѝ понася, защото е постоянно изтощена.

# 322
За захарта и аз имам сходен опит.
като цяло подуване на стомаха нямам от глутен, но хляб  и производни не си позволявам много често - макс 1 път седмично. Виж това с мигрената ми звучи адски примамливо, на фона на това, че в месеца седмица преди цикъла и седмицата на цикъла страдам от силни главоболия и мигренозни и тензионни. Абе ще опитам и ще следя за реакции Simple Smile)
Благодаря, че сподели!

# 323
  • Варна
Аз отчитам... застой. Почти месец и половина, имаше много малки намаления откъм обиколки в началото и дотам.
Менюто днес: 1. Първо хапване- към 13.30, след тренировка- протеин, бадемово мляко 250 мл, половин авокадо, чаена лъжичка пчелен прашец. 2. 15.00- две варени яйца, домат, половин авокадо;18.00 около 100 гр желиран език 3 супени лъжици домашна Снежанка, около 20 гр Крема сирене; 20.00- две купички крем супа от тиква с броколи, костен бульон, кокосово мляко, кисела краставичка, 2 пъти чушки; две чаши червено вино.
А защо не опиташ да изместиш прозореца? Аз лично бих закусила, вместо да ям след 18.00 и винаги има ефект Wink Така ще изненадаш организма и може да се раздвижи и кантара.

# 324
gpym4e, по две причини:
- Старая се първо да тренирам и след това вече да се храня.
- Събирането на семейството за вечеря. При нас това е ритуал, на който всички много държим и нямам никакво намерение да го нарушавам.  Peace

По- скоро обмислям да "излезна" от прозореца, като започна да закусвам. Също така, ако до края на годината ВМНВХ не започне да дава резултати, се връщам към режимите си от Румяна.  Peace

# 325
  • Козлодуй
TuЛи, и моя режим е подобен на твоя стремя се първо да тренирам и тогава да ям освен това вечер си се събираме семейно и не мога да пропусна вечерята така че продължавам да се храня със меса на скара и салата най-често лека това харесваме у дома Simple Smile
Относно хляба и аз се подувам от ядене на хляб но ми се подуват краката може и организма ми да е отвикнал на тесто защото от доста години не купуваме хляб понякога взимам един такъв на който пише че е без брашно ама много малко го ядем Simple Smile

# 326
Скрит текст:
Каая, добре дошла. Може ли да споделиш повече относно това как се чувстваш от както спря глутена и захарта и колко килограма свали? Аз един месец не ядях никаква рафинирана (бяла) захар и се чувствах повече от чудесно.

Госпожица Дух, аз съм от тези, които цял живот се борят с кг. Когато спрях глутена бях 52. Първите 2 месеца свалих 1-2 кг само, но на 3-тия още 2 кг. Сега съм 48, като последните 15 години не съм била толкова слаба. Та определено отслабнах, макар и бавно, но и нямам много за сваляне, но цената беше много движение, а захар ядях около 2 малки квадратчета черен шоколад на ден.Тоест за отслабването помогна и движението, а не само липсата на тесто само по себе си.

Как се чувствах? Доволна, че постигнах исканите резултати. Сланинките около корема се прибраха, подуването изчезна (в корема), мигрените се разредиха като честота, подпухналостта в очите изчезна, която имах сутрин.
Обаче в един момент откъм енергия започнах да издишам. Въпреки че ядях по 5-6 пъти на ден, следобед вече нямах енергия. Сигурно е важно да уточня, че всеки ден имам по 10-12 000 крачки.  Това с енергията не знам на какво се дължи, но в един момент се върнах към глутена и май определено се чувствах по добре.
Скрит текст:
Освен това съм с Хашимото и не знам дали умората ми не идва и от това.
Като извод мога да кажа, че усещам плюсовете на безглутеновата диета, но много ме тормози липсата на енергия. А и като хапна глутен се подувам и получавам газове, но пък имам енергия.

За захарта - там е колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде. Намалявайки я, не съм усетила кой знае какви промени, освен че започнах да усещам по-осезаемо вкуса на другите храни - истинският им вкус.
СЪжалявам, че не помня дали си писала как и с какво точно се храниш...но липсата на енергия може да е от липсата на източник на енергия.Т.е., ограничавайки глутена-източник на енергия, а неувеличавайки другия източник на енергия-мазнините, логично е да има спад в енергийното ниво.
Протеинът е градивен елемент за тялото, той не дава енергия.Освен в краен случай.
Та, за достатъчно енергия-или достатъчно въглехидрат, или достатъчно мазнини.

Освен ако липсата на енергия не е страничен ефект от Хашимотото, тогава вече -лекар.

# 327
Каая, добре дошла,
Аз съм безглутенова от скоро месец и липса на енергия нямам. Въглехидрати си набавям от картофи (умерено, 1 седмично), зеленчуци и плодове.
В овеса и ориза няма глутен също. И от тях ли нямаш енергия?

Току що се прибрах от тичане в парка и изчезвам на тренировка. Някак не ми остава време да се разпиша подобаващо, но ви чета!
 Hug

# 328
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
http://www.economic.bg/bg/news/6/kak-izglezhdat-200-kalorii-ot-r … lichni-hrani.html

Нещо старо, което помага за визуализацията Simple Smile

# 329
  • Козлодуй
Благодаря, полезен линк Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт