Остров Тасос /Тема 10/

• 98 680
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • ново
На Тасос сме вече от обед. След обед бяхме на Златния плаж. Водата е много топла, времето също.

# 661
На Тасос сме вече от обед. След обед бяхме на Златния плаж. Водата е много топла, времето също.

Може ли да препоръчате добро място за хранене в района, че и ние отиваме там след няколко дни?

# 662
Г&В, бързо ли намери място за настаняване? Как са като цени?

# 663
  • София

Може ли да препоръчате добро място за хранене в района, че и ние отиваме там след няколко дни?

Бяхме там през септември и любимата ни таверна беше Пефка. Имаше 1-2 дни от седмицата (не помня точно кои), в които вечер има жива музика, без да е силна и натрапчива.

# 664
Привет, аз имам въпрос за Фестивала на меда - провежда ли се наистина, и поне кооператива приема ли посещения както Музея на зехтина?
Също ме интересува, повечето плажове каменисти ли са, налага ли се да купуваме обувки?

# 665
аз искам за септември , двама с две деца на 9 и 6 сме - предпочитам нещо като студио или бунгало , до 50 евро - изобщо има ли такива, с двор евентуално и детска площадка..да има в близост хубав плаж и място където да се разхождаме..знам ли, препоръчайте ми място

# 666
  • pomorie
Здравей, с две ръце препоръчвам Rainbow apartments в скала Потамия. Самостоятелни къщички с веранда, голям двор с много играчки за децата. Батут, люлки, тенис на маса, джаги, баскетбол, тротинетки, пързалка, кът с лего и други играчки... Има посуда всякаква, барбекю... Страхотно е вече 3-4 години само там ходим и който сме взели с нас е останал очарован. Имаме две деца и те нямат търпение да отидат пак.Собственичката също е много готина. За мен е идеалното място за почивка с деца. Няма басейн, което също е плюс за мен, понеже децата могат да играят спокойно и аз да съм спокойна....

# 667
  • на земята
Здравей, с две ръце препоръчвам Rainbow apartments в скала Потамия. Самостоятелни къщички с веранда, голям двор с много играчки за децата. Батут, люлки, тенис на маса, джаги, баскетбол, тротинетки, пързалка, кът с лего и други играчки... Има посуда всякаква, барбекю... Страхотно е вече 3-4 години само там ходим и който сме взели с нас е останал очарован. Имаме две деца и те нямат търпение да отидат пак.Собственичката също е много готина. За мен е идеалното място за почивка с деца. Няма басейн, което също е плюс за мен, понеже децата могат да играят спокойно и аз да съм спокойна....
Може ли на лични инфо за Rainbow apartments в скала Потамия или линк някакъв.
Благодаря

# 668
  • Варна
знам ли, препоръчайте ми място

Как да ти препоръчаме като забраняваш ЛС

# 669
  • pomorie
знам ли, препоръчайте ми място

Как да ти препоръчаме като забраняваш ЛС
Да и аз пробвах на лично и после постнах в темата...

# 670
Може и на мен линк, моля, въпреки,че не сме с малки деца.

# 671
Здравейте ,
и ние решихме да почиваме на Тасос средата на юли .Някой може ли да помогне с актуална информация относно къмпингите и по конкретно този на Golden beach ( май него си харесахме) .

Благодаря предварително.

# 672
  • Варна
Здравейте, малко информация да подам от нашата почивка, която, уви, много бързо завърши. Simple Smile
Противно на притесненията ни, минахме граница за 15-20 минути през Маказа около 12-13.00 часа в двете посоки. Бяхме в района на Лименас, обикновено сме около Лименария и много романтични ми бяха разходките покрай пристанището, имаше питания за залези, беше облачно обикновено по залезно време, но беше красиво много. Местните ни препоръчаха Simi и Mouses за хранене. От Mouses със сигурност ще се вижда красив залез, ние не успяхме да посетим, Simi си носи хубавия гръцки дух, храната е вкусна, хареса ни много. Thassian Doukas е голяма масовка, не може да се сравнява със Simi като обстановка и вкус на храната, иначе при настаняване се интересуват от коя народност си и те настанява българин, менюто е и на български(за тези, които имат притеснения относно езика). В Simi също имаше български персонал, въпреки че ужасно много приличаха на гърци, въобще пълно е с българи. Simple Smile Малко снимки от вечерните разходки в Лименас:

Преминахме и покрай Karnagio Thassos Beach Bar в края на крайбрежната алея, изключително интересно място, всичко общо взето е по една линия за разходка и няма как да се пропусне:

Като цяло беше повече почивка и единствено се разходихме до любимото ми Алики. Понеже съм била на тази пътека и през деня, не мога да реша кога е по-красиво: по залез или когато виждаш всички нюанси на синьото и зеленото във водата. Миришеше на мащерка, беше супер спокойно, чуваха се звънци отнякъде и беше много красиво по залез, от заведенията там гледката е разкошна, но решихме да не рискуваме да сядаме да хапнем, защото бяха празни и с не добри отзиви в TripAdvisor. Та още една идея за разходка по залез и не само:

За най-красивото място залезът отлетя с минутки, уви. Simple Smile

Панагия няма да я показвам, тя е ясна, повече ме влечеше към морските нощни разходки този път. Ужасно много комари имаше на места, както и в стаята ни, въпреки комарника, така че купете да имате повечко асортимент от продукти против комари и за стаите(даже и се мернаха някакви малки стоножки, надявам се не са били отровни, но лесно се убиваха, да не потреса някой, но с малко дете, не рискувам да ги оставя да щъкат). Водата беше топла. За плажове отзиви този път нямам, бяхме само на един, този на хотела.
Имах амбиция и желание да посетим античния театър по залез, уви, все още е в реставрация, която щяла да продължи общо поне три години, затворен е поне до 2020 година. Агората е потънала в доста трева и на моменти ме побиваха тръпки да не ни изскочи някоя змия, безплатна е за посещения и някак занемарена изглежда, но все пак интересна за кратка разходка, наблизо имаше детска площадка и детето отрази мигове на щастие. Simple Smile
Ех, Тасос, Тасос, 5 дни минаха като миг. Приятна почивка на всички! Simple Smile

# 673
Прекрасни снимки! Heart Eyes

# 674
  • Terra incognita
Здравейте! Запазихме си хотел в Скала Потамия. Ще се радвам, ако някой, който е бил там сподели впечатления и мнения, както препоръки за ресторанти и приярни местенца. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт