Остров Тасос /Тема 10/

• 98 654
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
И нашата 5-дневна почивка свърши на 23.06. И ние не чакахме много на Маказа, горе-долу около 10-15 Мин. Бяхме отседнали в Скала Марион, много ни хареса, макар че само вечер бяхме там и 2-3 пъти вечеряхме там. Храната там май повече ни хареса отколкото в Лименария, явно ние не улучихме заведение там. От плажовете посетихме: Атспас, Марбъл, Вати, Порто Вати, Нотос бийч, едно малко заливче на някаква частна вила, където бяхме само ние, (Отидохме до Псили Амос, но нещо не ни хареса и веднага си тръгнахме 😂), Арсанас, Гьола. Най-много ни хареса на Марбъл, На Порто Вати и на Арсанас. На Порто Вати шезлонгите и чадърите са срещу консумация, като минималната беше 15-20 евро, храната беше вкусна и не беше никак скъпа, пилешко филе с гарнитура ориз и зеленчуци и сос беше 8 евро и си беше голяма порция. На някои места бяха по 5 евро 2 шезлонга и чадър.
Ходихме и до манастира Св. Архангел Михаил. Времето беше супер, оси и комари аз не видях.  

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 22:42 от Jani777

# 676
Здравейте! Смятаме началото на септември да ходим на остров Тасос. Можете ли да ми препоръчате места за отсядане близки до плажовете Салиара (Марбъл бийч) и Порто Вати? Или евентуално да предложите други красиви плажове с ярко синя морска вода.

# 677
  • ново
За да ви е близо до Марбъл и Порто Вати трябва да отседнете или в Лименас, или в Скала Панагия.
Аз противно на всички не съм особено впечатлена от въпросните плажове.
На мен сред фаворитите ми са Алики и Парадайс.

# 678
За да ви е близо до Марбъл и Порто Вати трябва да отседнете или в Лименас, или в Скала Панагия.
Аз противно на всички не съм особено впечатлена от въпросните плажове.
На мен сред фаворитите ми са Алики и Парадайс.

Благодаря за информацията! На мен много ми харесват по снимките, които виждам в интернет, но разбира се в действителност може и да не е толкова синя и красива водата. Може ли да споделите какво точно не Ви хареса и дали реално изглеждат така както са по снимки в интернет?
Срещнах коментари, че достигането до Марбъл е по много лош път. Така ли е и каква навигация използвате в Гърция?

# 679
Въпросът не е към мен, но ще си позволя да отговоря, понеже бяхме там преди 2 седмици.
Та, плажът е такъв, като на снимките, но други фактори развалят удоволствието.
Пътят до там е убийствен и съм сигурна, че след едно ходене едва ли ще искате пак, камо ли всеки ден на плаж там.
Тазгодишните концесионери са някакви ужасни албанци. Първо са завзели целия плаж и искат по 20 евро на комплект чадър с шезлонзи, второ ако си позволиш дори за момент да седнеш някъде другаде, не да легнеш, а да седнеш само за 2 минути, веднага идват и те гонят или искат да дадеш 20 евро. И трето в заведението им няма нищо. Някакви скапани сухи сандвичи по 5 евро, чипс и сладолед. Отвратително отношение. Тази година и самите бели камъчета бяха ужасни. Като натрошени преди сезона и засипани върху пясъка. Абе, все едно си на бял чакъл.
Миналата година не беше така. Бяха си обли, примесени със златист пясък, абе приказка.
Хубаво е да се види, но не повече от веднъж.

# 680
  • ново
Абсолютно подкрепям горното! На Порто Вати работи един българин, той ни каза, че преди сезона собствениците на Марбъл са взели един камион камъчета от кариерата и са засипали. При тях комплекта два шезлонга и чадър беше 15 евро, които са за консумация.

# 681
Въпросът ми не е бил конкретно към някого, а към всеки, който може да сподели впечатленията и мнението си. Благодаря Ви много за информацията!

# 682
Пока777 , ето ти още малко мнения за Марбъл Бийч https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/mramorniiat-plazh- … hto-snimki-83035/ .
И моето мнение е, че пътят до там е ужасен. Преди месец го посетихме от любопитство. В момента, в който се добрахме до него, заваля дъжд и трябваше да тръгнем обратно. Лично на мен не ми хареса - малък и платен. Ние обичаме да ходим на различни плажове, понякога обикаляме по 2-3 на ден и нямам желание да плащам по 20 евро за чадър и шезлонг за 2 часа Simple Smile

# 683
Бях на Марбъл в края на май и стояхме съвсем свободно без да ползваме чадър  и шезлонг. Пътят наистина не е хубав, но ужасен е по-скоро в частта след Порто Вахти в посока Потамия, откъдето минахме навръщане. На отиване минахме през Макриамос.
На мен  плажът ми хареса. Бяхме 10-15 човека. Беше тихо и спокойно. Стояхме час и нещо. Беше първото място, което посетихме веднага след слизането от ферибота и може би затова ми допадна и не ме подразни пътя. Бях нетърпелива да го видя на живо 🙂

# 684
Здравейте! Смятаме началото на септември да ходим на остров Тасос. Можете ли да ми препоръчате места за отсядане близки до плажовете Салиара (Марбъл бийч) и Порто Вати? Или евентуално да предложите други красиви плажове с ярко синя морска вода.

Здравейте. И ние търсихме плажове с такава синя вода (миналата година бяхме на Лефкада, влюбихме се в този остров, там водата почти на всички плажове е такава, навсякъде където ходим се разочароваме, защото винаги сравняваме с Лефкада 😂), за жалост на Тасос, както и очаквах нямаше плажове с такава вода, единствените, които се доближават поне мъничко са Марбъл и Порто Вати. И в действителност изглеждат така както на картинките. На нас ни хареса там. От 5 дни, 3 ходихме до там, пътя не е чак толкова лош, щом да се хванем от другия край - Скала Марион, да ходим там почти всеки ден. На нас повече ни хареса на Порто Вати, чадърите бяха срещу консумация минимална 15евро, цените не бяха скъпи порция голяма пилешко филе с ориз зеленчуци и сос беше 8 евро, храната беше много вкусна, щом на мен ми хареса, дето съм си доста злояда и капризна 😂 На Марбъл беше доста по-скъпо и нямаше нищо свястно за ядене. На Арсанас също ни хареса не беше това синьо, което търсите, но беше доста чиста и прозрачна.

# 685

Здравейте. И ние търсихме плажове с такава синя вода (миналата година бяхме на Лефкада, влюбихме се в този остров, там водата почти на всички плажове е такава, навсякъде където ходим се разочароваме, защото винаги сравняваме с Лефкада 😂), за жалост на Тасос, както и очаквах нямаше плажове с такава вода, единствените, които се доближават поне мъничко са Марбъл и Порто Вати. И в действителност изглеждат така както на картинките. На нас ни хареса там. От 5 дни, 3 ходихме до там, пътя не е чак толкова лош, щом да се хванем от другия край - Скала Марион, да ходим там почти всеки ден. На нас повече ни хареса на Порто Вати, чадърите бяха срещу консумация минимална 15евро, цените не бяха скъпи порция голяма пилешко филе с ориз зеленчуци и сос беше 8 евро, храната беше много вкусна, щом на мен ми хареса, дето съм си доста злояда и капризна 😂 На Марбъл беше доста по-скъпо и нямаше нищо свястно за ядене. На Арсанас също ни хареса не беше това синьо, което търсите, но беше доста чиста и прозрачна.

Разбирате ме напълно значи какво точно търсим Simple Smile Ние също бяхме на Лефкада и Кефалония и останахме очаровани от водата на йонийските острови. Тази зима бяхме и в Тайланд - там островите също са невероятни. Сега искаме да пробваме с нещо по-наблизо за кратка почивка, но след коментарите се чудя дали да е наистина там, да не останем разочаровани.

# 686

Разбирате ме напълно значи какво точно търсим Simple Smile Ние също бяхме на Лефкада и Кефалония и останахме очаровани от водата на йонийските острови. Тази зима бяхме и в Тайланд - там островите също са невероятни. Сега искаме да пробваме с нещо по-наблизо за кратка почивка, но след коментарите се чудя дали да е наистина там, да не останем разочаровани.

Дааа напълно разбирам😂 Ние бяхме Лефкада, Закинтос и Кефалония (Кефалония само за ден) , но сърчицето ми остана на Лефкада искахме пак там да си отидем, но нямаше как за 5 дена, миналата година бяхме 16-17 и пак не ни стигна 😂 затова и избрахме Тасос като по-близка дестинация. Няма да останете разочаровани, стига да не сравнявате като нас с Йонийско море, важното е да си починете и да си изкарате добре. Всеки остров си има неговия чар, на нас ни хареса Тасос и въобще не съжаляваме, че отидохме, прекарахме си супер, важното е, че не бяхме тук, а се откъснахме от работа, ежедневие 😂 Така че отивайте смело и не му мислете

# 687
Здравейте.
Запазих апартамент в къща на брега на морето в Скала Сотирос. На картинка е много добре, дано и в действителност е така. Ще се радвам да ме ориентирате кои плажове в близост са за предпочитане, има ли хранителни магазини в околността или идвайки да си напазаруваме. И от къде?  Смятаме един ден да отделим за обиколка на острова- има ли хубав крайбрежен път и от къде да започнем обиколката. Доста са ми въпросите, дано ми отговорите, за което предварително благодаря Simple Smile

# 688
  • ...
Здравейте.
Запазих апартамент в къща на брега на морето в Скала Сотирос. На картинка е много добре, дано и в действителност е така. Ще се радвам да ме ориентирате кои плажове в близост са за предпочитане, има ли хранителни магазини в околността или идвайки да си напазаруваме. И от къде?  Смятаме един ден да отделим за обиколка на острова- има ли хубав крайбрежен път и от къде да започнем обиколката. Доста са ми въпросите, дано ми отговорите, за което предварително благодаря Simple Smile

Ние 2 години ходим там, но на близо плажовете или са с камъни или с таралежи. Ходихме почти всеки ден на Пахис - в едната му част има доста дебела сянка от борчета, плитък и с кристална вода, просто чудесен според мен ☺️

# 689
Здравейте, обмисляме края на юли да отидем в Тасос. Проблемът е, че сме без кола. В такъв случай как да посетим Марбъл бийч? Чух, че имало някакви корабчета дотам, но не знам доколко е вярно.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт