Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ние засега сме със загубен учебник по Предприемачество ( голям предприемач ще стане явно щерката  Grinning Grinning )
И един загубен зъб.
Това е равносметката за първите седмици.  Laughing

# 106
При нас достъпа до училище също е забранен, децата са с чипове за достъп. По изключение само родителите на деца от първи клас влизат в училището за взимане след 17ч. (преди този час има дежурни и ги викат), но ние плащаме стол на госпожата, а днес например ще попълваме декларация за екскурзия този месец.
Часовете за консултации са качени на достъпно място в сайта на самото училище, но класната я виждам всяка сутрин понеже ги чака на входа.
Дребната до сега е загубила само една капачка гума за молив от началото на годината, но има време и за повече.
Правили ли са входни нива по български и математика, тя изобщо не е разбрала естествено. Класната ще ги даде за преглед на родителите, просто в момента прави електронен дневник и явно не и е останало време.
А и от тази сутрин вече е хремава.

# 107
Миналата седмица и мен не ме пусна охраната да помогна на детето си, да се преоблече по-бързо, след като видя как 20 мин чакаме с бащата... Накрая ни предложи той да иде да помогне Laughing
Хубаво е, че има правила и са за всички

# 108
Здравейте, и ние сме в групата със загубени вещи. Понеже миналата седмица пътуваше с транспорта на училището, един ден не могъл да си намери якето и си тръгнал така. Вече няколко дни якето го няма. Всички от училището казват, че не могат да го намерят. От днес вече се оказа, че е и с изгубена кутия за обяд. В петък не я донесе, но се надяваше да е в гардеробчето в училище. Е, нямаше я. А гуми, моливи и разни такива въобще не ги броя. Вече са няколко изгубени. Караме я наедро. Много се дразня как може просто така да изчезват нещата на децата. Уж постоянно имало госпожа с тях, а никой нищо не знае.

# 109
  • София
Класната на първолака все още стои пред входа и чака децата. Преди ги събираше всички, сега като е студено и ги пуска навътре. Но който има въпроси - може да пита. Предполагам, че по някое време ще прекрати стоенето навън. Но пък е дала час за консултации и служебен и личен телефон.

# 110
... Много се дразня как може просто така да изчезват нещата на децата. Уж постоянно имало госпожа с тях, а никой нищо не знае.
Вещите на децата са си тяхна отоговорност. То само това остава госпожата да се грижи за всяка гума, молив, яке и т.н.

# 111
Затова на нас ни казаха всичко да се надписва. Не съм открила още начин кутията за храна как да надпиша, но си седеше под чина/ само храната някой беше хапнал Grinning/

# 112
Дано не прибързвам с мнение, но мисля че ние без да искаме случихме на училище. Далече ни е, но не приеха детето в училището до нас, защото не си бяхме сменили адреса а неочаквано измислиха електронно класиране и адресът трябваше да е сменен 2016г. а приеха наредбата  два дни преди Коледа, т.е. нямаше никакво време да реагираме за да сме с максимален брой точки макар фактически да живеехме тук вече 2 години. Отделно че близкото училище си имаше предучилищни групи - 33 деца а приемаха 44. и така без въобще да сме имали намерение попаднахме в едно по-далечно училище което ми изглеждаше малко съмнително заради липсата на наплив, но просто около него има доста училища а района срещу него не е жилищен и сигурно това беше причината. Както и да е.

Децата са в отделна малка сграда с директен изход навън и наистина са навън всяко междучасие. Нашият клас е от 18 деца, другите са по 19. В същата сграда е и стола и винаги първо ядат първолаците. Сутрин влизам с него в класната стая и му помагам с багажа. В началото оставяхме раницата но се оказа доста разхвърляне и я заварвах сутрин в ужасен вид с грозде вътре и натъпкани рисунки и сега влизам и вечер след занималня за да я вземем и оправим. Така мога всяка сутрин да говоря с класната и вечер с госпожата от занималнята, което е много важно според мен. Не съм питала дали е позволено някак ми се струваше нормално, още първия ден всички родители се намърдахме в единствения за деня час - часа на класния Satisfied добре че си имаме добра госпожа и ни изтърпя Simple Smile

# 113
  • Бургас
Там опира вече и до съвестта на родителите. Като видят, че детето им се е прибрало с чужда вещ да я върнат в училище.
На големия ми син беше изчезнало чисто ново яке в първи клас. Друго дете по грешка го облякло и си тръгнало с него. На следващия ден майката го занесла на класната и тя ни го върна.
Аз също не мога да си представя някое от децата ми да се прибере с чужда дреха или кутия за храна и да си я запазим. Ама хора всякакви.
Но наистина няма как учителките да отговарят за вещите на децата.

# 114
  • Ловеч
И при нас достъпа е ограничен, има дни когато госпожата ги чака на входа, а днес я видях, като отидох да взимам детето,  беше пред училището, защото те имаха Музика с друг учител.
Иначе има изнесени списъци на таблата на входа - кога може да се срещаме с учителя, кога ще имат контролни или изравнителни.
Правили са тези дни по Музика и по Математика. По Музика го донесе за подпис със Отличен е, по Математика ще видим тези дни. В друг клас.
Загубени вещи нямаме, беше си забравила след 1вия учебен ден жилетката и си я взехме на 2рия, беше закачена на закачалките. В петък си забравила едно герданче, но й беше оставено на чина тази сутрин.

# 115
Това за учителите и вещите е така, но е факт че децата в първи клас още нямат добри навици за подреждане и пазене при толкова много учебници и материали, затова достъпът на родителите, разбира се за кратко без да се пречи в интервала преди часовете много улеснява всичко според мен

# 116
  • София
Иначе има изнесени списъци на таблата на входа - кога може да се срещаме с учителя, кога ще имат контролни или изравнителни.
Правили са тези дни по Музика и по Математика. По Музика го донесе за подпис със Отличен е,
Ив*, какво представлява контролното по музика в 1 клас, 20 дни след 15 септември? Просто ми е интересно.

# 117
Затова на нас ни казаха всичко да се надписва. Не съм открила още начин кутията за храна как да надпиша, но си седеше под чина/ само храната някой беше хапнал Grinning/

С маркер за CD  Wink

# 118
Ако ЛЛ започне да ми иска пари за извинителна бележка ще и занеса един кочан с празни бележки. Да ми ги подпечатва, подписва -каквото ще да прави. Бива ли така да ни извиват ръцете?
Ученика започна да влиза в правия път. Днес се упражнява доста и по Математика и по БЕЛ. Наблягам повече на математиката, за да обясня от самото начало задачите с неизвестно, както и примерите, които посочихте по- нагоре.
По математика са до цифрата 3, а по БЕЛ до буква Аа.
Какво слагате за закуска на децата си?

# 119

Какво слагате за закуска на децата си?

закусва вкъщи, обядва в стола, за междинни закуски слагам банан, нарязана и обелена ябълка, краставица на пръчици, червена чушка на пръчици, пакетче с 50 на 50 кашу и кубчета кокос, малък сандвич с шунка и кашкавал, кутийка със зрънца грозде без семки, барни, ако съм правила нещо домашно - курабийки, соленки, домашни бонбони. Не слагам всички тези неща наведнъж, но гледам да има два вида плод, нещо сладко и нещо солено. По принцип е много злояда, но в училище явно им се отваря страшен апетит, учителката каза, че нон стоп ядат.

Общи условия

Активация на акаунт