Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 766
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Аз до сега никога не съм плащала за нещо при лекарката, е на следващото посещение ще разбера дали е започнала и тя да взима пари.
По български все още на първа тетрадка, по математика и при нас са до цифрата 3.
Аз не слагам закуска, тъй като малката закусва преди училище. Като цяло безплатните им закуски са хубави, а за след обет ако иска да хапне си има пари.
* За подреждането нямаме проблеми основните предмети са в папки( до сега винаги всичко е прибрано), а в несесера нещата са си по местата, за мое учудване.
Всичко е написано независимо дали е било за работа в клас или за домашна( само веднъж не беше писала, защото яла, но след един разговор за задълженията не се е повторило).

# 121
Ние засега сме със загубен учебник по Предприемачество ( голям предприемач ще стане явно щерката  Grinning Grinning )
И един загубен зъб.
Това е равносметката за първите седмици.  Laughing

Laughing Laughing Laughing

Аз съм много приятно изненадана от наследника си. Досега е без загубени вещи. Но пък за 2 седмици ходене на у-ще, вече сме 2 шишета за вода назад. Чупи ги, не ги губи. Ама и то е пак толкова неприятно. Май ще минаваме на бутилки за еднократна употреба.
Иначе, аз не се дразня, че родителите нямат достъп до класните стаи. Децата вече би трябвало да се справят и сами с организацията на вещите си. Но наистина се дразня на липсата на елементарни условия - закачалки, шкафове, съблекални...

# 122
За закуска слагам сандвич - с кашкавал, с пастет, със сирене. Слагала съм сурова чушка със сирене. В училище им дават плод.
За обед правя пак сандвич с колбас, омлет съм слагала между две филийки, кренвирш, днес я пратих с пържен патладжан с кисело мляко - пак на сандвич между хляб. Не смея да й слагам храна в кутия. Добавям парче краставица понякога. За обед добавям към сандвича и плод - банан, ябълка, круша, праскова, грозде (в кутийка), по рядко суха паста, че щерката не е много по сладкото. Една от майките започна инициатива с кетъринг, но нещо май не се събира група, а има две занимални... Стол няма нито едно училище в града за съжаление.

# 123
По-назад писахте за затруднения с равенствата. Не знам дали тези два линка ги има на първа страница. Дано не дублирам информация. Хубави са за допълнителни упражнения.

http://math.cilenia.com/bg - математика

http://words.cilenia.com/v2/ - подреди буквите в думи

https://drive.google.com/open?id=0B3cWUkVKldiDdG9LZFEzX0RXTW8 - преписи и диктовки по новата програма

# 124
  • Ловеч
Иначе има изнесени списъци на таблата на входа - кога може да се срещаме с учителя, кога ще имат контролни или изравнителни.
Правили са тези дни по Музика и по Математика. По Музика го донесе за подпис със Отличен е,
Ив*, какво представлява контролното по музика в 1 клас, 20 дни след 15 септември? Просто ми е интересно.
Имаше - Кой инструмент е със струни(от 3 барабани, цигулка и още нещо имаше), Коя песен е народна (пускали са им музика),  Но коя картинка е нарисувана носия, на коя картинка играят хоро, балет и още нещо...нещо за тактовете имаше - 1,2 ; 1,2,3
Такива неща : )

# 125
По-назад писахте за затруднения с равенствата. Не знам дали тези два линка ги има на първа страница. Дано не дублирам информация. Хубави са за допълнителни упражнения.

https://drive.google.com/open?id=0B3cWUkVKldiDdG9LZFEzX0RXTW8 - преписи и диктовки по новата програма

Благодаря за линковете, поне да използват компютъра за нещо полезно Simple Smile

# 126
Относно загубените вещи в класа на дъщеря ми има кутия "Загубени вещи". Миналата седмица там си намери гумичката.
Наистина е въпрос на съзнание на децата, родителите, дори и персонала (чистачки, портиери..та дори и учители) дали ще върне намереното нещо в кутията.

# 127

Благодаря за линковете, поне да използват компютъра за нещо полезно Simple Smile
ползват моите...от вчера има някакъв ъпдейт на клаш роял, вкупом го разучаваха Simple Smile

# 128
Ние утре пак имаме родителска, трета подред. Имам чувството че ще има конско. Само забележки в тетрадките- да полага старание, предполагам и при другите е така. Ама ще видим.

Гледам че изгубените дрехи ги мятат на една врата отгоре, ама никой не си ги познава. Иначе вчера забелязах че има камера вътре срещу входната врата. За физическа охрана плащаме по 10 лв. на срок.

# 129
  • Варна
По математика са до 5. По БЕЛ до малко А, започнаха тетрадка №2. Домашното постепенно се увеличава, измаря се, но успява. Оцветяването много го мори, а все имат по нещо.
Храна слагам плод(най-често ябълка или банан), краставица, сандвич от време на време. Закусва у дома. Дават им и закуски в училище, някои го яде, други ги носи в къщи, но като цяло ги харесва.  Тази седмица пожела да пробва храната в стола, защото ходят 2 дечица от класа, с които играе след училище. Вчера беше за първи път, но не му хареса нито едно от ястията, ще видим днес как ще е.
Вещи не е губил след шишето за вода първия ден. Иначе в коридора точно срещу нашата стая има кашон за изгубени вещи и редовно е пълен, най-вече с дрехи.
И при нас не допускат родетели в училище, но аз нямам промблем с това. Класната ги посреща на входа. Обратна връзка с нея имаме като ги водим и вземаме, както и винаги е на разположение на телефона. Аз съм доволна към момента.

# 130
  • София
На всички ли раздават закуски в училище, защото в нашето училище няма? Мисля, че субсидията за всички училища се отпуска по едно и също време.

# 131
При нас раздават закуски, но с тях, без тях все тая. Нито струват като качество, нито мога да разчитам на тях да ги нахрани.

# 132
И при нас раздават. Досега съм засичала сутрешната круша веднъж и чепка грозде, а вчера следобедната, която плащаме, беше милинка / вкусна, аз днес я хапнах/ и чай с много малко захар, но той си изпи чая. По- големите деца гледах че пият какао.

# 133
Субсидията се отпуска, но самото училище мисля трябва да избере достачик, може там нещо да се бави. При нас поне три пъти седмично е плод - ябълка, банан, което ми харесва, защото и без това закусва в къщи

# 134
  • Пловдив
и при нас дават закуски - когато му харесват - яде, когато не - хапва от приготвеното вкъщи.
В кутията слагам задължително сандвич и плод. Друго, което слагам е някакво барче, сурови ядки, зелнчуци на пръчици, сварени пъдпъдъчи яйца. Сандвичите са различни - с авокадо и дунавия, шунка и кашкавал, дунавия и яйце, принцеса с кайма и кашкавал, принцеса със сирене и яйца. Когато имам време, правя солени мъфини, палачинки, топчета, хапки и те заместват сандвичите.
Обядва предимно в стола (досега всяка седмица отказва яденето за 1 ден и тогава носи допълнителна кутия с обяд). За утре няма купон и менюто му ще е:
Скрит текст:
за закуска: садвич с авокадо и дунавия
 за обяд: ориз със зеленчуци и рибени пръчици
за междинни хапвания: пръчици от краставица и моркови, нектарина, ябълка, банан, сусамка.
По математика днес трябва да вземат 4. Проблем с неизвестните и сравненията няма, но двойката му  е много трудна. Вчера искаше, да му принтирам двойки, които да повтаря Simple Smile
По БЕЛ са вече на втората тетрадка и буквичката А. Вкъщи упражнява ченгелчетата. Домашните вече успява да пише в училище, откакто една вечер забрави да допише вкъщи Joy Обица на ухото си има явно, въпреки че госпожата не е проверила точно тогава домашните. Беше много гузен този ден.

И нашите госпожи казаха, че може да звъним по всяко време, но някак си ми се струва неуместно, да ги притеснявам - все пак и те семейства и деца имат! Имаме контакт с тях, при необходимост бих ги потърсила, но не и за битовизмите от общ характер.
По принцип след разговор с охрната може да се влезе до класната стая - мен ме пуснаха, когато исках да разбера подробности около шахмата.
Имаме и "изгубени вещи" - две маси и три шкафа точно при охраната. Проверяваме всекидневно за горнището на дреб, но така и не се появява Sad За съжаление, вчера разбрах, че това си било практика - имало родители, които по този начин сдобивали децата си с униформи Sad А се чудех на някои деца, защо униформата им е надписана от външната страна... Явно си има обяснение Sad

Вчера дреб е разменил портмонето си със същото, но на друго дете. Надписано е вътре, та по това разбрах, че не е нашето. Казах му, днес да го остави и обясни ситуацията на охраната, дано върнат и неговото.

За бележка и ние все още не сме плащали, ще видим какво ще е за напред

Общи условия

Активация на акаунт