Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Дават им закуски , щерката не ги яде. Дават кашкавал, тя не го обича. Дала го на друго дете да го изяде, че то поискало. Дават им цял плод, не го яде, щото е без горни зъби отпред.
Дават някаква кифла, която яде на половина
От това което аз слагам черпи децата. Момчето до нея, неин приятел от градината, много обичал да хапва от нейната кутия. Нейната приятелка от другия клас, е доста яшно дете, и също искала това и онова,  в междучасието се намират и заедно хапват.  Та сутрин слагам юнашки за 3- ма. Какво яде изобщо , няма как да знам?
В частната занималня яде кетъринг обяд, поне за там знам от госпожите, че си хапва. От това поне съм доволна.

# 136
И ние имаме. Големият не ги адеше, но малкият го гони як глад! и омита всичко. Дори се оплаква - че трохичка не е останала.
Wink
да не повярва човек.
у дома е обратното - големият перманентно гладен, малкият перманентно не-гладен
Wink

# 137
Откакто разбрах, че моята си изяждала обяда още сутринта (въпреки, че закусва вкъщи) и слагам по два сандвича - един за закьска и един за обяд + плод или сладко (барни или суха паста), но тя сладко рякдо иска. В училище им дават плод. Тези дни донесе анкета след 1.01 какво предпочитаме - тестена заксуска или плод - тя каза закуска и аз писах това. Стол нямаме. Една мама се опитва да организира кетъринг, но нещо се бави работата.   
Вчера писали ръкописно Аа и 4. Много малко беше написала в занималнята и вечерта дописвахме. Още се мъча да й набия в главата първо да напише и да го маха от главата си, но за сега удрям на камък.

# 138
Много малко беше написала в занималнята и вечерта дописвахме. Още се мъча да й набия в главата първо да напише и да го маха от главата си, но за сега удрям на камък.

вчера стигнахме почти до караница точно по този повод. Тъй като беше отсъствала 3 дни миналата седмица, й се беше натрупало домашно в тетрадките, които остават в учителката. Не стига това, ами нищо и от новото, което вече е по-голямо като обем, не беше написала в занималнята и се наложи да пише до 8 часа у дома. Със сълзи на очи (тя си пада малко драма куин), обясни, че не е писала, защото е била много уморена. После на вечеря се разбра, че е играла с приятелките и всъщност затова не е писала, но все пак била уморена. Аз стискам зъби и все още чакам да мине време, за да имам по-твърди впечатления за разговор с учителката от занималнята, защото все пак ми се вижда редно  тя да проверява кой какво прави и да помага при неясноти, нали това би трябвало да й е функцията. Или поне да обясни на децата в началото на часа какво имат за домашно, а не да разчита те сами да видят. За момента престоят в занималнята е просто престой, няма нищо общо с качествена подготовка на домашните. Учителката седяла на бюрото си, не ставала от там - ако някое дете отиде да пита нещо, обяснявала, ако не - просто си стояла там и от време на време им викала да мълчат. Дали е така или преувеличава - не мога да преценя все още, защото дъщеря ми не харесва учителката и не знам дали не поукрасява. Чакам да понатрупам още впечатления, за да не действам прекалено импулсивно.

# 139
  • София
Занималните са просто престой. Имам впечатление от голямата ни кака. Тя обаче беше съвестна поне. От 1ви до 4ти клас проформа ходеше на занималня, където дивеят и играят. Г-жата гледа да не се пребият само.
Пише после у дома вечер до 10 часа. Ама поне сама си сядаше и сама си пишеше. Рядко някой й стоеше на главата.
Резултат- в 4ти клас, открихме, че е изостанала по математика, та видя чудо до 7ми клас заради кандидатстванията. Затова сега първолачката на частна занималня при строга госпожа, поне да знам че учат и се разяснява всичко там. Нито мога да тичам да я прибера в 5 часа, нито мога да й стоя на главата всяка вечер да учим. Anguished

# 140
  • София
Не зная къде бих могла да се оплача за липсата на закуски в училището, не че децата ги ядат, но все пак се отпускат по 72 лв. (на дете по мой спомен) и отново някой си ги присвоява Frowning1

# 141
Тия в МОН са ИДИОТИ!
Взели са до 4, със събиране и изваждане до 4.
Утре какво мислите, че следва?
5?
6?
...да, да ма не!
0! НУ-ЛА!

# 142
  • софия
А таблицата знаеш ли как се "учи"във 2 клас -умножение и деление с 2,4 ,6 и после с останалите числа .

# 143
А таблицата знаеш ли как се "учи"във 2 клас -умножение и деление с 2,4 ,6 и после с останалите числа .

Знам, знам  #2gunfire
Имам и шестокласник (вече), но когато той беше първолак, нямаше И тези простотии с "0"-та.

# 144
Нашият проблем с ненаписаните домашни си има две основни причини - дефицит на вниманието и мързел. Ако не й стоя на главата и да я ръчкам нищо няма да направи. В занималнята естествено госпожата не моое да стои на главата й и да се занимава само с нея, та пише половината, ако реши. Днес не беше пипнала нищо. Проблемът ми е, не че не мога да й отделя половин час вечер, а че тя е толкова изморена, че изобщо не може да се съсредоточи. И почват ревове и тръшкане как не може да напише А, дето миналия петък без да са го учили ми го наниза като бисери в тетрадката. При това сама по собствена инициатива. Че и още букви искаше да й показвам. И сега се тръшка на домашното, а след него хваща упражнителната тетрадка и си пише буквичките дето аз й ги показвах. А не се ядосвай на такова магаре!

# 145
Днес ни задействаха за портфолио на ученика.Вие нещо правили ли сте по въпроса?

# 146
Както и предполагах, дисциплината му куцала на Теди. С почти всички деца се закачал, да не използвам по- груба дума. Вчера бях и аз свидетел като минах покрай двора им и се прибираха от физическо. Беше от последните и се сритаха с две деца. На въпроса ми защо бие отговори че го дразнят просто. Пришки ни излязоха на устите да говорим- не и не. Госпожата дори предложи да отида при пси нещо си на уч- щето /не е психолог или психиатър/, да разберем откъде идва проблема. Понеже е в течение на нещата с баща му /една седмица е при него, една при мен/, предложи да не правим тези гимнастики, а да си живее само на едно място. Има респект от баща си, от мен не- глезя, не наказвам. Ето, вчера писа домашно- петици, може да пише красиво, а ги нацвъка така че не можеш да кажеш коя е цифрата. Не знам.

Иначе са правили входно и има 32 от 40 точки, което било добре. На трудните задачи се е справил, а на лесните не е внимавал.

Оплаках се рано, рано.

# 147
Дари, поговори с педагогическия съветник. Той или е психолог или опитен преподавател и може да предложи решение. Да влиза в час да наблюдава детето. Обсъди проблема и с баща му (предполагам сте в цивилизоване отношения при този режим). Най-вероятно Теди е в стрес от развода ви, все още го преодолява и свиква. В момента явно всичко и всички са му криви и затова се държи така - чувствителен, докачлив и раздразнителен и предизвиква. Може да си мисли, че е бил лош и затова сте се разделили. Светът му се е преобърнал наопаки. Гушкай го и му говори колко го обичате и двамата, че той е добро момче, че не заради него сте се разделили. Предполагам го знае, но не спирай да му го повтаряш. Ходи ли на спорт? Ако не, предлагам да го запишеш, но може би по-скоро на индивидуален - лека атлетика, плуване ...

# 148
 bouquet
Ходи на футбол два пъти седмично. Аз исках на плуване и тенис да ходи, но не иска.
Не мисля че раздялата е проблемът. В градината пак беше така, биещ се.
Миналата година като го записахме в предучилищна в уч- ще и след това на занималнята проблема се изчисти за две седмици. Биеше се в началото, пак валяха оплаквания, но за две седмици се научи на ред и стана примерен. Още и още майките се сещат как се е държал и как е настъпила коренната промяна.
Не че искам да обвинявам учителките сега, но нещо куца.
Няма познати деца в класа, иначе по площадките играе с познатите, няма проблем.

Да, училищен съветник беше. Ходих сега, но я нямаше. По- късно пак ще отида.

# 149
Портфолио на ученика ние все още не сме правили, но доколкото съм запозната ПВЦ папка с джобове и в нея неща на учениците от уч. година( входни нива, контролни, рисунки и т.н.). Аз все още не съм видяла входните на малката, а чакаме и електронен дневник на класа.
Вчера ме осветли, че са приключили първата тетрадка по български, по математика би трябвало да вземат цифрата 4.
Дари* Не мога да те посъветвам съвсем адекватно, защото никога не съм имала подобен проблем с малката, но може да опиташ ако желаеш нещо от сорта на награда и наказание. Награждаваш  доброто поведение (слушане в училище, писане на домашни с нещо, което детето обича), а за лошо наказваш( без телевизия, игра на таблет или нещо от тоя род).

Децата ви имат ли вече любими предмети, при нас това са математиката, рисуването, музикалната литература и балета. Не харесва допълнителния час физическо с другата учителка (само упражнения и не им давала да играят).

Общи условия

Активация на акаунт