Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 759
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Всичко освен БЕЛ, мат. околен свят и английски стои в училище.
Всеки ден без петък имат БЕЛ и мат, и папките им си стоят в чантата.
В петък се изваждат тези две папки и се слагат околен свят и англ. език.
За мен тази схема е идеална.
Отварям през ден, през два да прегледам тетрадките и помагалата. Ако беше на държавана занималня, щях да преглеждам всеки ден, но в частната няма грешка, всико е винаги написано.
Носи си доста храна - сандвич, ябълка и храна за обяд, от което  също натежава, но раницата е с колелца, така че не му се натоварва гръбчето.

# 556
Ние имаме шкафчета, но сме на две смени и не всички са на занималня в училище - някои ходят на частна, а други имат родител/ баба вкъщи. Те няма как да оставят раници, защото трябва да пишат домашно на друго място. Нашите са сборни групи и също си носят в занималнята нещата, а моето дете може да има и за вкъщи да дописва, тъй като има затруднения да работи самостоятелно и е доста бавна. Нашите имат взможност да оставят в шкафчето всичко, което не им трябва за момента - вземат в папката само това, в което имат домашно или да дописват, но моята най-често си мъкне пълната папка по математика. По РЕ папката е най-лекичка - малка тетрадка с бели листи, малко помагало и картинен речник - картонче, което се сгъва на 4. Помагалото нипо математика е хубаво, ползват го ежедневно и, за мен, до голяма степен обезсмисля учебника и учебната тетрадка, но това е положението. Трябва да я науча да не ми носи вкъщи учебник и учебна тетрадка, и без това правим само домашното, което е в помагалото и малката тетрадка на квадратчета.

# 557
  • София
Мн е тежко. Учебници, несесер, вода, обувки за карате, кърпички, бележник- дневник, вадя, вадя, все не мога да извадя нищо излишно И е мн тежко. Всеки ден се носят уж основни неща, после частна занималня пишат домашни там, после у дома да подготвим за другия ден. Разбира се някои неща - изобразително , англ не са у дома изобщо, Имат шкафчета. Но пак тежко. Тя пък щерката не дава аз да й нося сутрин чантата  Confused

# 558
  • Варна
И ние сме от болшинството с тежките раници. Занималнята не е в училище и се носи всичко!
А относно тежината на чантите, да ви кажа, аз какво си представях: тъй като децата ми са близнаци си мислех, че ще носят общо един учебник по музика, рисуване, трудово (технологии).... Да, ама - не! Децата са ми примерни и всяко настоява да си носи всички учебници, защото по музика например отбелязвали в учебника.... А      госпожата какво й пречи тези три предмета да остават в шкафа на стаята???  Единствено в стаята остават помагалата и учебните тетрадки, защото госпожата ги проверява. Но това не е всеки ден.

# 559
  • Русе, България
О, ама как така се чудите по Музика защо си връщат учебника? Трябва да си научат песните, как иначе! И това ни се каза изрично на предишната родителска среща; от започването на учебната година сме имали две досега. И понеже не всички деца четат, родителите трябва да прочетат текста на песента и да помогнат на ученика да я научи. Expressionless
Единственото, което стои в клас при нас, са пособията по Технологии и предприемачество (където освен учебник и комплект с приложения има пълна папка с канцеларски материали) и учебника им по Час на класа, където учат правилата за движение. Всичко останало, включително екип и спортни обувки за физкултура се носи и връща. Добре, че засега носенето на раницата не ми представлява проблем.

# 560
  • София
Oooo Музиката е любимата при нас. Всяка вечер се отваря и се пее с пълно гърло. "Дядо оре на могилка" и подобни. "Хей , брей" също. Joy Направо и ние сме "пристрастени" към този учебник. Другите не ги попипва много - математики и Бел

# 561
При нас музиката е от предметите, които стоят в училище. И как аз, дето не чета ноти и пея фалшиво, ще й помогна да си научи песента? Да не би всички родители да са с музикално образование? БЕЛ, математика и руски връща вкъщи, околен свят понякога остава в училище, понякога го връща, ако имат да нарисуват нещо в тетрадката. Трябва да й кажа и руския да оставя в училище, но пък понякога разглежда картинките и пита за думичките. По чужд език не пишат в първи клас или само думи, които се пишат и произнасят еднакво - мама, брат, сестра са писали на една рисунка, с печатни букви, че по БЕ не са изучили още всички букви.

# 562
  • Русе, България
Е, то не е нужно четене по ноти, така или иначе в учебника гамите ги няма. Става въпрос просто за текста на песента, написан в стихотворна форма. Когато учат нова песен, с цифричка в учебника написва на коя от страниците по-назад се намира текстът. Wink

# 563
При нас се носят по 2 папки на ден - от понеделник до четвъртък БЕЛ и МАТ, в петък - АЕ и ОС. Всичко друго е в училище и не се носи и през уикенда у дома. Въпреки това, раницата е тежка - с по 5 неща е всяка папка по БЕЛ и МАТ, плюс несесери, храна, вода, физическо.

# 564
При нас се носи БЕЛ, МАТ, като не винаги всичко, защото някои тетрадки остават за проверка. ТП, Музика и нещата по рисуване стоят в училище. ОС се носи. Не знам защо. Според мен може и той да стои там. По принцип може да се оставят и маратонки и екип, но след като веднъж търсихме екипът три седмици, не смея да оставя маратонки там. Така раницата е лека и той сам си я носи.

Дари, браво за напредъка на детето! Така и ти ще се успокоиш.  Родителски срещи мисля, че сме имали 4 досега - 1 преди 15септ и три след това.

# 565
  • Ловеч
При нас БЕЛ, Математика, Музика, ЗИП се носят, а Околен свят, Изобразително,  Технологии и Час на класа стоят там. В понеделник й е най-тежка раницата ~ 5кг. , петък най-лека 2 тетрадки и 2 помагала по ЗИП-овете.

# 566
  • Варна
Нещата за ИИ, ТП, едно помагало за ЧК, екип по ФВС - стоят в училище. Другите се носят. Най-тежка е раницата в пон(около 5 кг.) най-лека в петък.
Музиката и тя беше в шкафа, но вече я носи, за да учи текстовете на песните, (част от които са неоткриваеми в нета, за да му ги пускам). Госпожата държи да се знаят и ги изпитва, а за него казаното от класната е закон и си ги научава. В повечето случаи още в училище ги запомня, както и си е редно, според мен. Но госпожата се оплаква, че има деца, за които музиката е като свободен час, без никакъв ангажимент, нито пеят, нито се опитват, нито внимават...
Вчера имали контролно по БЕЛ, днес по математика. РС на 12.12. Тогава ще носим и нещата за Коледния базар, пари за “Аз и светът” на СНБУ на 20.12. и пари за календари(онзи ден ги снимаха).
От 14 до 17.12. сме на футболен турнир във Велико Търново с отбора. Много е развълнуван. За първи път и ще отсъства от училище, но ще наваксаме като се върнем.

Успех на всички, които ще участват утре в КМС!

# 567
Здравейте, и малкия не носи всичко вкъщи. Донася ги избирателно, сам решава кое да носи и кое не. Тази седмица по БЕЛ е по-добре, има нужда от упражнения там. Утре ще видя да взема някакъв сборник с диктовки или нещо такова. .... но в сравнение с миналата седмица е доста по-добре. Старал се е . По математика няма проблем. За сега нито една поправена задачка. На нас българският ни е зор.
Успех и от мен на участниците в КМС.

# 568
  • София
Донася ги избирателно, сам решава кое да носи и кое не.
Ох, много е избирателно при нас. Младежът избра в сряда да не си донесе папката по Околен свят. Още я няма нито в къщи, нито в училище. Утре ще ходя да ги купувам.
По мат. имат  по две тетрадки за домашно и за работа в клас, учебник, сборник и учебна тетрадка. Въртят ги по някаква странна система. Днес се върна само с две тетрадки по мат. Миналата седмица по БЕЛ също се върна с две тетрадки( от четири + една работна) и Буквар, после тетрадките се появиха. В очакване съм през новата седмица да се завърнат и тетрадките по математика.
С материала е добре, но много се разсейва. Беше на Салабашев  и броил 8,6,4,2,1. Питам го след 2 колко трябва да е - Ами нула. Е, като е нула, защо си събирал с единица? И получавам най-прелестната усмивка.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 23:37 от sali

# 569
Откакто прочетох в тетрадката по математика 8 > 8, вече нищо не е в състояние да ме учуди.  Mr. Green
Мисля, че 2 тетрадки в папката са си в реда на нещата - другите 2 би трябвало да са в госпожата, тя ги проверява и пише образците за следващото домашно.

А проблема с тежките раници не го разбирам съвсем. Вярно е, че децата имат твърде голям брой помагала и тетрадки.Но пък са измислени чантите с колелца и не бих оборудвала малко дете с нещо по-различно от такава.

Общи условия

Активация на акаунт