Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 789
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моята първолачка се очертава блейка. Grinning Grinning Grinning Меко казано от госпожата: "Ами тя е творческа личност, знае много неща, но е разсеяна много"
Разбирайте блейка !! Уж знаех, че й витае главата. Умно дете е иначе, знае да чете, пише, смята, умножава дори.
Ама блейка... питам я, отговаря с лигавене, глези се пред мен, изобщо не мога да говоря с нея нормално.... по математика на  0 - лата, решила само отдолу  на страницата , най- сложната задача в цял ред, после обърнала отзад да гледа най - трудните последни задачи, че й било скучно. Г-жата плеснала печат "Можеш повече и сърдито човече" - разбирайте 2ка Head Band

# 196
Нашето БЦЖ беше подуто много време и тече гной, направо отвратително и доста време я боля мястото.
В петък прегледах тетрадките по български са до "а" и правят звуковите модели, а по математика до цифрата 4.
По математика имаше грешка на една задача, защото не е разбрала условието.
На 27-ми са на еднодневна екскурзия.

Да похваля детето, че започна да чете по своя инициатива съвсем самостоятелно първата си книжка с приказки, всеки ден по една странична. Бавничко и с малко грешки, но пък чете.

# 197
Моята първолачка се очертава блейка. Grinning Grinning Grinning Меко казано от госпожата: "Ами тя е творческа личност, знае много неща, но е разсеяна много"
Разбирайте блейка !! Уж знаех, че й витае главата. Умно дете е иначе, знае да чете, пише, смята, умножава дори.
Ама блейка... питам я, отговаря с лигавене, глези се пред мен, изобщо не мога да говоря с нея нормално.... по математика на  0 - лата, решила само отдолу  на страницата , най- сложната задача в цял ред, после обърнала отзад да гледа най - трудните последни задачи, че й било скучно. Г-жата плеснала печат "Можеш повече и сърдито човече" - разбирайте 2ка Head Band

Ама и ти как симпатично си го обяснила. Grinning
И нашите печати са 90 процента сърдито човече.

Това БЦЖ е след 7 години, или бъркам? И сега като е студено и зима, дали мога да го отложа за пролетта? С последната ваксина така процедирах, а ми трябваше бележка за детските и ми даде педиатърката. Пролетта му би ваксината, но явно е забравила и все като ме види поръчва да ходим да му я удари.

# 198
  • София
Едно време клишето беше : "Той е умен, но го мързи"
Сега явно е : "Творческа личност е, знае много , но е разсеян !" Grinning Grinning

# 199
Хех, по този критерий явно моят е супер творчески ориентиран
Simple Smile

# 200
Гери значи да чакам да се надуе и да изтече гной.И мен ме предупреди л.л. и каза че е много дълъг процес.Искренно се надявам на следващото манту да не се налага да е в рамото
Да надува се, пука се и след това се забелязва как постепенно започва да зараства.

# 201
Момичета, нямам време да чета последните две странички. Само пращам силна прегръдка на Дари. Успех!!!

Искам да ви питам по какви учебници са по английски вашите дечица и какво горе-долу се изучава като материал. Нашият учебник е на Лонгман и много лек като материал. Чудя се дали програмата е променена или това си е избор на учителката.

# 202
  • София
И ние сме с учебник на Лонгман.

# 203
Разбрах аз къде е проблемът.
В класа са му децата от "най- елитната ни градина в града".
Не знаех, днес той сам ми каза откъде  са децата.
И като знам как са надути и възпитавани там.
Иска да го местим в класа от градината с които беше.
Цъ. Че аз всеки клас ли да го местя като му скимне че не му харесва.

# 204
И моето момченце е от палавите първокласници. Вече 3 пъти се оплакват госпожите...днес излязъл на двора с едно момченце без да попитат. Играело му се.... ужасс. Постоянно обяснявам и говоря. Но все нещо ми се оплакват- мокри се на мивката, тича, казал лоша дума... просто незнам. Иначе смята без грешка и двуцифрени числа, пише всичко в занималнята, домашна не е носил вкъщи. Освен веднъж и то по желание. Днес пак говорих и обяснявах, дано да има някакъв резултат.

# 205
  • Wonderland
Аз се опитвах цял уикенд да го убедя, че е хубаво да спортува нещо, независимо че ходи на училище и там има часове по хореография. И вчера успешно отидохме на тренировка по таекуондо. Хареса му, може би защото се оказа че има три дечица, които познава и каза, че ще продължи да ходи! Опитвала съм с няколко спорта през последните две години и просто бързо губи интерес и започва да не иска да ходи! Днес се е записал на шах в училището! Интересно ми е с какви впечатления ще го взема!
Момичета, вашите деца тренират ли и как успявате да ги накарате да ходят ако започнат да мрънкат и да не искат?

# 206
Ходи на футбол два пъти седмично. По час е тренировката. Но май се съгласи да посещава понеже са същите батковци, които ходеха и в градината му и беше записан там. То е ясно че футболист едва ли ще стане, ама да щъка там. Вчера в парка си заплю един кестен за футболна топка и час го рита.

Болната ми майчинска амбиция е та тренира тенис и да ходи на плуване. Не и не. Страхотна треньорка по тенис намерих, най- доброто му приятелче ходи на плуване. Не иска. Страх го е че няма да се справи- негови думи. Не го насилвам. Като и ако узрее за идеята- тогава.

Сега пък ще ни санират училището. Едни инструктажи, чудесии, декларация подписвах че детето ще изпълнява предписанията.

# 207
И ние сме в период на преговори. Confused За плуване и тенис го уговарям. Засега срещам греда. На тениса можело да си забрави ракетата (това му е "довода" да не ходи), а на плуването - имало и безотговорни треньори, които оставяли децата да се удавят.  Mr. Green Twisted Evil  Не искам да го пресирам допълнително, и без това явно е стресиран от изискванията, очакванията и като цяло от системата в училище. Първо ще посетим заедно тренировка на децата, като зрители, и дано се запали по тениса поне.

Дари*, е те цяло лято къде са дремали тези, от вашето училище? Безумна работа.... Tired

мартеа, по повод занималните - личен опит нямам, но имам позната с шестокласничка, която е била на частна занималня 4 години. Жената твърди, че парите, давани за занималнята са най-смислено похарчените им пари. Като наблюдавам ежедневно "зверилника", склонна съм да и' вярвам.

# 208
  • Wonderland
Благодаря за бързите отговори! Hug Смятах, че само аз удрям на греда и незнам как да подходя към убеждаване, че е хубаво да се спортува! Далече съм от мисълта, че ще стане велик спортист, смятам че когато му дойде времето ще се насочи към това което му е интересно. Но понеже няма дете от нашето обкръжение, което да не ходи на нещо и смятах, че само се глези и налага!
Алисса, моят за плуването ми каза абсолютно същото! Големи хитрушковци са!
Дари*, на нас миналата седмица ни прокарваха кабели за камери и бяха разкопали целия двор! Общо взето май навсякъде дремят лятото и строителните работи започват през есента!

# 209
И моето момченце е от палавите първокласници. Вече 3 пъти се оплакват госпожите...днес излязъл на двора с едно момченце без да попитат. Играело му се.... ужасс..

А нашия уж от послушните, ама онзи ден 4 даскалки се втурнали да викат неговата, щото в голямото междучасие висял с главата надолу на футболната врата Crazy
..не че и ние не обясняваме какво поведение се очаква от него в у-ще..

Миналата сряда се прибра и заяви, е рисувал грозно и иска да го запиша на уроци по рисуване Mr. Green...питах- "според кой рисуваш грозно?! Искаш ли да видиш как е рисувал Пикасо?"-(смя се много като видя картините), но все пак искаше да го запиша...та сега ходи на живопис и приложни изкуства.
Отделно 2 пъти в седмицата-плуване. Мин.год. ходи на бадминтон, и се справяше чудесно..може в студените месеци да спрем плуването, и да мине пак на бадминтон, но той ще има думата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт