Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 784
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И при нас си пише всичко в занималнята, излизат и навън. Нямат опции за извънкласни по време на занималнята, но пък плуването й ми е удобно - на 20 м. от вкъщи и не пречи да я водим след училище.

# 181
  • София
то това е така , че така трябва но , нужно ли е задължително, тъй като забравих да видя на 72 час ( след 3 дни ) и погледнах на 4-тия ден Flushed - нямаше нищо , Лекарката каза че е имало , но не съм го била забелязала и каза да не се слага БЦЖ  , че на 11 г. пак щели да им правят такава проба живот и здраве  .
Та притесненията са ми да не би да трябва да се сложи сега ваксината и лекарката да пренебрегва този момент ?
Ако има по компетентни мами по въпроса нека ми пишат може и на лично . Аз съм чела , недочела

Не знам колко ще ти помогна, но при нас беше така. Отидохме на 3тия ден. Аз 3 дни живях в лек стрес да не забравя да отидем ( по принцип съм си така за всичко де.... ) Та, отидохме на 3тия ден и лекарката сложи някаква линийка , премери, каза " 0,5  ( или подобно нещо ) ... ааа... съвсем добре е за 7 годишно...." И толкова.  Гледам да не коментирам нищо, че моята щерка е супер истерия и изобщо не исках да чува че има вероятност за игла.
Аз , чак на излизане се сетих да питам, дали пробата е била наред . Че за други неща се заговорих. Каза "да наред, щях да ви кажа ако има нещо"
Аз , честно, гледах, и според мен беше само точка и нищо, или почти нищо наоколо. Ако аз трябваше да отчета нищо нямаше да съм видяла. Нито пък да съм премерила в милиметри някакво петно. Съвсем бледо да е имало нещо най - много. Grinning

# 182
  • Ловеч
сигурно сте писали , но темата е дълга и не намирам къде точно е отговора които ме интересува та за та реших да питам.
След поставянето на проба манту , забравих да погледна реакцията на четвъртия ден , а я видях чак на петия - нямаше нищо , никакви петно , обадих се на личната по телефона  и тя каза , че е имало реакция , но не съм я видяла и вече ( ден по късно ) е избледняла и за това няма никакво петно  Thinking.
написа пробата положителна и каза че няма да се слага ваксина на детето , което определено ме повече устройва , но се притесних това да не е грешка и да навредя на детето си .
 има ли други подобни случай като нашия .
важно ли е да се сложи все пак тази ваксина ?
какво мислите ?

Мога да кажа само - радвай се, че не иска да я бие, вероятно, защото си знае, че е неефективна и напълно излишна. Манту не съм й правила аз, няма и да й правя. А иначе на 12г ваксината отпадна от тази година и вече не се поставя!

Занималня, посещава първата седмица, не бях доволна и я спрях, ще пише вкъщи.
Униформи нямаме, но бих се радвала да има, особено в по-големите класове.

Ние сме на 4 и буква М, добре ги пише, само главна А, я пише, като Айфеловата кула, но ще се научи.

# 183
  • София
мартеа, и ние в къщи ползваме сборника на Евелина Динева на изд. Калоянов.
svetlinar, при нас на 3-ия ден изобщо не се виждаше къде е поставено мантуто. В коридора сестрата поклати глава и каза, че на всички деца до момента пробите били положителни, пък нашата.... Да, ама според лекарката всичко било наред и ни се размина ваксината. Къде я  видя таз реакция, не знам. Подобна сценка се разигра и пред съседен кабинет - никаква следа при детето, а то излезе ухилено до уши, че няма да го бодат. На твое място не бих се притеснявала, нали и GP-то ви не се е впечатлило толкова.

# 184
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Но моето дете мантуто беше отрицателно, стоеше си само точката от убождането. Веднага му поставиха в рамото.

За спортовете в училище - тренира таекуондо. Гледам днес са дали и листовка за шах, та и на това ще го запиша, че той много обича да играе.

От занималнята съм доволна, рядко имаме да пишем нещо вкъщи, защото е свършил тази работа там. Като цяло нямам забележки към госпожите му, страхотни са.

Дари, успех и дано намерите причината за държанието на Теди, както и да разрешите проблема още по-бързо.

# 185
При нас почти всички училища са с униформи. Нашата е бяла риза и вратовръзка за официални поводи и през зимния период, а през летния - синя блузка с къс ръкав и емблемата на училището. Имат и суитчър. Тъй като дъщерята е много дребна, а не предлагат нейния размер купих тъмносини жилетка и суитчър и ги дадох да им сложат емблема. Забранени са панталони различни от син и черен, както скъсани дънки и шарени клинове. Изключение - в дните с физическо момчетата могат да са с анцунг надолу, а момичетата с тъмен клин. Харесва ми, че имат униформа. Тя е част от училището, което съм избрала за детето си, въпрос и на престиж. В някои гимназии не е толкова строго и момичетата се появяват в неприемлив вид - потници, големи деколтета, голи пъпове, ултра къси поли и панталони, момчетата - потници и хавайски панталонки, все едно тръгнали на плаж... С една дума - грозна картинка.
Доволна съм от занималнята. Моята не успява всичко сама да свърши и се налага да коригирам и дописваме, но поне започва да свиква да се готви и без да й се виси на главата непрекъснато. Друг въпрос е, че има нужда от помощ, което няма как да се случи в занималнята на 100%. Много съм доволна от учителката в занималнята - двайсетина деца от два класа са. Моята миналата седмица направила нервно-истеричен пристъп, вечерта вдигна температура и един ден пропусна училище. Учителката беше много притеснена, говорихме още същия ден, обясних й ситуацията около детето и тя подходи с разбиране. Много бързо намери подход и дори последните дни я хвали колко е слушала, колко е успяла да направи от домашните... Не й е лесно, както и на класната им, защото за първи път тази година в класа има две по-различни деца, които искат малко повече внимание и индивидуален подход, нуждаят се от приобщаване - моята и още едно дете. Но пък двамата явно се разбират и госпожата от занималнята казва, че се търсят. От няколко дена вечер в парка се търси и с момиченце от съседния клас, с което са заедно на занималня. Харесва ми как си играят. Моята рядко търси други деца, още повече момичета. Училището й харесва, въпреки че писането й е трудно. Май малко по-добре се справя по математика или поне за момента й е по-лесно.

# 186
Моето дете ще е първи клас следващата година и искам да питам някой може ли да ми каже мнение за госпожи от ОУ Алеко Константонов. В сайта на училището пише, че тези госпожи са класни на четвърти клас Виктория Стойнова, Мариана Найденова и Йорданка Иванова. Следователно те ще поемат първокласниците догодина, така че ще се радвам на актуални мнения и наблюдения от работата на тези госпожи.

# 187
  • Wonderland
Много съм ви изпуснала момичета! Но с интерес прочетох пропуснатото!
По повод агресията ние имаме проблем, че когато някой го нападне е малко философ и не отвръща, а започва да обяснява че това не е правилно. Имахме малък проблем с едно по палаво момче от класа - беше го ритнал в слабините. Говорих с класната- каза ми, че момчето е много палаво, но ще направи забележка. Засега нямаме повторение, силно се надявам да не се повтаря!
По математика за на числото 0! Интересно ми е и на мен как след 4 идва 0 ! Каква логика имат от образованието - не мога да схвана!  Засега със смятането се справя перфектно.
По български са на буквичката “е”! Хич не му се пишат букви и ченгели! Голям зор е там! Но хубавото е, че при нас занималнята е перфектна! Пише всичко там и за вкъщи най- много ред или два да му останат в краен случай!
Имат екскурзия на 20 ти и моят син единствен от целия клас НЕ иска да ходи! Обяснението беше, че не иска да прекарва толкова далече от мен! И че можело нещо да му се случи, когато не е с мен, а е в друг град! Говорих и с класната и реших, че няма смисъл да настоявам и да го водя насила!
Униформи ние нямаме!

# 188
Ние цифрите ги караме подред. Сега са на 5, и по- малко, по- голямо и равно, както и квадрат, кръг и още някаква фигура.
От буквите са взели май само "а", "г" и "е"- за тях знам че ги карат разбъркано. Продължава с грознописа и отбиване на номер. ooooh!
Вчера пак имаше оплаквания.

# 189
  • при моите любими
И аз да се включа в темата, че май не съм писала отдавна. След боледуването пак се налижи да отсъства, защото в голямото междучасие се заиграли на "Кобра с кобра" (някаква игра със замръзване), моят син се затичал да спасява съотборник, обаче имало и друго момченце тичащо срещу него и се получил челен сблъсък, глава с глава и резултатът беше 7 шева на челото на моето момче. Много се бяха притеснили всички в училище, че е имало доста кръв, но сега си ходи гордо с превръзка на главата Simple Smile В понеделник ще махаме конците и всичко вече ще е минало.
И аз съм доволна от занималнята, мисля че успяват да ги контролират, всичко е написано . Понякога му остава да разказва от Буквара по картинки.
Малкият вече се адаптира към писането и не страда толкова за тия ченгели. Много му се решават задачи и сме почнали ето този сборник https://www.book.store.bg/p206383/zadachi-po-matematika-za-byrzo … vesta-dimova.html
Тъй като съм решила да се явява и на състезания по математика, му давам от време на време да упражнява и задачи от СМТ (Софийски математически турнир), който всъщност е първият турнир за годината за първокласници.

# 190
  • софия
На дъщеря ми и е много трудно с математиката.Все бърза и не смята всичко е наизуст.Понякога такива бисери трия ,че незнам да се 😁или да плача.
Ще търсим и ние помагало но по простичко.Не я "кефи " и това е .
Стигнали сме до 0,бел-писане до А и а .За разказването няма грешка.Дигнала я госпожата да разкаже по картинка и съжелила (карала я да спре и Моника и казала когато свърши разказа тогава-щели да загубят смисъла) часът свършил с нашта картинка.

# 191
На дъщеря ми и е много трудно с математиката.Все бърза и не смята всичко е наизуст.Понякога такива бисери трия ,че незнам да се 😁или да плача.
Ще търсим и ние помагало но по простичко.Не я "кефи " и това е .
Стигнали сме до 0,бел-писане до А и а .За разказването няма грешка.Дигнала я госпожата да разкаже по картинка и съжелила (карала я да спре и Моника и казала когато свърши разказа тогава-щели да загубят смисъла) часът свършил с нашта картинка.

Сборника на Калоянов, който обсъждахме по-нагоре е с много премерени задачи. Има много лесни, има и такива с повишена трудност. Който  и да купиш гледай да пише, че е по новата програма, да не ти пробутат миналогодишния.

# 192
  • София
И аз съм доволна от занималнята. Само техният клас са, в тяхната си стая. Случва се примерно веднъж в седмицата да има малко останало за дописване - 1-2 реда или половин задачка, но не се впрягам.
Много трудна адаптация беше неговата... Не знам какво направиха 2-те учителки, но го приобщиха. Вече се заиграва с децата и започна да казва, че харесва училището и че било по-интересно от градината.

При голямата имаше хубав белег от мантуто, И за лаик като мен беше ясно, че е ок.
При синчето обаче нищо не се виждаше. Но лекарката каза, че подкожно се напипвало (каквото и да е имало там, ако изобщо е имало нещо) и отчете пробата като положителна.

# 193
На нас мантуто ни го сложиха в предучилищна група. Пробата се оказа отрицателна, та ни боцнаха в рамото. Това се случи ако не се бъркам март месец. Дори още и е леко зачервено, но вече минава. Първия път като и се спука, много гной изтече. Ходихме до личната и тя каза, че с нищо не се третира. Това си е процес и само ще си мине. Само докато изтичаше секрета със стерилна марличка го избърсвахме.

# 194
  • софия
Гери значи да чакам да се надуе и да изтече гной.И мен ме предупреди л.л. и каза че е много дълъг процес.Искренно се надявам на следващото манту да не се налага да е в рамото

Общи условия

Активация на акаунт