Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 779
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
На мен първоначално ми стана гадно, когато разбрах, че началният курс са с униформи (големият е в същото училище и са без), защото обичам да си ѝ купувам и кипря. Ноооо..... сега ми е супер Grin Задължително е нагоре да са униформени. Блузките им с къс и дълъг ръкав са тип ""Lacoste"  и имат по-тънък и по-дебел суитчер. Само надолу обуваме, каквото иска - дънки, клин, пола... Имало униформени сукмани и поли, но аз поръчах онлайн от фирмата и не знаех. Те не са задължителни. Ако униформата се състоеше от ризи, вратовръзки, поли, все неудобни неща, може би нямаше да съм толкова хепи. Мисля, че в рамките на тази година, ще си носи този размер, който съм взела - успешно влиза и в 128см, но аз умишлено взех 134см - хем да има аванс, хем и в сушилнята да има накъде да се посвие.

# 166
Няма как всички да са равни, дори с униформи, но има добра идея в това - децата се чувстват съпричастни към една общност и се разпознават и извън училището. Simple Smile Сутрин не се чудят какво да облекат. Не умаляват толкова бързо, ако се купи малко по-голям размер.
Недостъкът в практиката  е, че цените им са тройно издути.

# 167
  • Варна
Униформи имаме - фланелки с якички и копчета с къс и дълъг ръкав - за ежедневието, риза и вратовръзка за празниците. Надолу е свободно облекло , той ходи 3 пъти с анцуг, заради ФВС и 2 пъти с дънки. Униформите са цветни и удобни, аз съм доволна. Предимствата са много - децата се чувстват част от общност, няма я чуденката какво ще облича днес и т.н.

Входните ги върнаха, нивото на класа е много добро. Нашият по математика има 20 от 20 точки. (това му е по-силната страна и любимият предмет). По БЕЛ е оплескал едната задача, не е разбрал условието, но не е и питал и там е с 16 от 20т.

Нашите родители, чиито деца посещават занималня споделят, че са нервни и изморени като ги вземат, често дописват в къщи и т.н.

По математиката са на 0. По БЕЛ до голямо М. Големите букви определено са му по-лесни от малките.
За А госпожата беше дала едно стихче и когато взеха М-то той очакваше ново стихче. Като не им дадоха такова, решихме да си измислим ние и така за всяка една буква. Голяма забава е, той казва едно изречение, аз довършвам с рима и обратно.

Взех купони за обяд и за следващата седмица, не всичко изяжда, но си е улеснение да го взема нахранен на обяд, особено като го водя с мен на работа в някои от дните.

В училище имат шах и първокласникът иска да ходи, но треньорът отказал да го вземе, защото били много деца и нямал възможност да започва отначало с някой, който не е играл при треньор. Щял да даде знак ако отпаднели деца. А детето има играе с баща си, знае правилата, не пада съвсем от небето. Тъпо ми се струва да се отказва така...

Крехки са децата много, всичко усещат, изживяват и им се отразява. Едни го трупат в себе си, други показват. Дано се развият добре нещата при всички, които имат притеснения.

# 168
  • софия
И аз съм за униформите ,уви намме в училището.Щеше сутрин да е лесно ,баща и изпада сутрин в ужас докато си намери моделката дрехи ,и се окаже че има модул или физ.😂😂😂
И в нашата занималня е кошмар.
Бият се ,не пишат .Вечер трия всичко и се почва наново.
Дразня се на това, че няма кой да им обясни нищо ,нито пък проверяват какво и как е написано.
Дари успех ,в класът и при нас има дете което посяга на останалите -удря ги с учебниците по главите.Класната каза ,че лидери и аутсайдери в краса и няма да има -сама ще се справи.

# 169
  • Русе, България
В училището на сина ми има униформи и много строго следят дали същите се носят... от началния курс. Масово всички видимо по-големи са без униформа, или ризата е разкопчана, на кръста и подобно. Това поне първите две седмици го наблюдавах, сега като са всички с якета, не може да се види.
Униформата е със задължителна риза и вратовръзка, задължителни тениски за спорт, а за летните дни - памучни блузи с яка с къс ръкав. За детето взехме и суитшърт, макар че не се изисква. Момичетата могат да вземат пола или сукман, държат на тях само при официални поводи.
Честно казано, имах притеснения колко скъпо ще ни излезе това удоволствие, но в 80-тина лева се побрахме, като и ризите, и тениските за спорт са по две, за да може да ги сменя. Яд ме е, че платовете на ризите са абсолютна синтетика и запарват, но пък с гладенето няма проблем. Копчетата се закопчават трудно, а са можели да направят тик-так, поне за малките ученици.
Иначе съм доволна, че наистина не се налага да мислим какво и как да облича. С няколко чифта панталони решихме и проблемите си за надолу. Остава да ни бъде върнато и долнището, което някой грижливо е прибрал....

# 170
  • София
Аз от частната занималня съм доволна. Строга госпожа и контрол. Пише си домашните и си намерила приятели там. Това второто също много ме радва. Тя моята трудно се сприятелява. Ако има 1 приятелка само нея търси , друго дете не признава. Та още си търси приятелката от градината, която е в другия клас. Доволна съм че не са в един клас. Хем ще се поразчупи да намери още приятелки, хем няма толкова да се влияе от старата си приятелка, която е малко повече разглезена и експресивна. Как да кажа, пискливо и шумно дете, пада си да командва и тази моята блейка само тича след нея да й угажда. Та по - добре да се отделят.

Исках да питам за спортовете. От какво сте доволни? Моята ходи на карате. Мисля че е добре, и аз бях леко смутена дали карате е добре за момиче, но четох добри отзиви, учат ги на дисциплина, себеуважение,  самоотбрана. На някои деца супер добре им се отразявало, особено на плачливи и несигурни деца ( това, апропо, може би е някаква идея за майката горе на детето което се биело. Може пък тези спортове да повлияват добре. Треньорите там не се шегуват и няма това - онова. Ако не помогне, няма да попречи) 
И дали някой е ходил с детето на тази възраст на канго? Гледам има канго за деца близо до нас , а тя иска. Не знам  дали е подходящо, но това е за събота - неделя. Чудя се.

# 171
сигурно сте писали , но темата е дълга и не намирам къде точно е отговора които ме интересува та за та реших да питам.
След поставянето на проба манту , забравих да погледна реакцията на четвъртия ден , а я видях чак на петия - нямаше нищо , никакви петно , обадих се на личната по телефона  и тя каза , че е имало реакция , но не съм я видяла и вече ( ден по късно ) е избледняла и за това няма никакво петно  Thinking.
написа пробата положителна и каза че няма да се слага ваксина на детето , което определено ме повече устройва , но се притесних това да не е грешка и да навредя на детето си .
 има ли други подобни случай като нашия .
важно ли е да се сложи все пак тази ваксина ?
какво мислите ?

# 172
  • софия
След 3ден се ходи на лекар и той преценява ,трябва да е зачервено повече от 0.5мм .При нас нямаше и бихме в рамото.

# 173
то това е така , че така трябва но , нужно ли е задължително, тъй като забравих да видя на 72 час ( след 3 дни ) и погледнах на 4-тия ден Flushed - нямаше нищо , Лекарката каза че е имало , но не съм го била забелязала и каза да не се слага БЦЖ  , че на 11 г. пак щели да им правят такава проба живот и здраве  .
Та притесненията са ми да не би да трябва да се сложи сега ваксината и лекарката да пренебрегва този момент ?
Ако има по компетентни мами по въпроса нека ми пишат може и на лично . Аз съм чела , недочела

# 174
Категорично против униформите сме.
1. Децата трябва да са наясно, че всяко семейство има различен стандарт на живот. Това, че ще се опита някой с униформа да му замаже очите, не му прави услуга. Дали е с униформа или не-нали раницата е различна, телефона, обувките, колата която го води/взима, коментарите кое какво има...и какво по-точно "изравнява" униформата?!?
2. Скапани материи, за в пъти по-високи цени-при положение че трябва да са по цени на едро, защото се купува по 2 за да се сменя, и като сметнеш бройката на учениците в едно у-ще...за какво иде реч?
3. Не е облекчение за семейния бюджет! Така или иначе не сме ги оставили голи-дрехи имат. Тези униформи са в "+" за бюджета.
4. "Разпознаваеми" били по улиците?!-и какво ако не са разпознаваеми?
5. Ако толкова държи у-щето за униформи, защо преподавателите са без? Хем на тях и пари им отпускат за облекло...
6. Трябва у-щето да направи така, че детето да поиска само да се отъждестви с униформа или друг символ-т.е. да е гордо че е негов възпитаник, а не да бъдат налагани на сила!

# 175
Ми да - това с униформите И за учители, не се бях досещала Wink
Аз съм против униформите, тъй като децата са с различна физика. И съм на 1000% убедена - че ако на голямото ми детенце дрехите криво-ляво биха паснали - тъй като  е среден "размер" .. е, малко над средния.
То на по-малкият ми всичко му стои зле - като на закачалка. Той е една 20 кила, но е високичък. Когато търсим дрехи - да са с ластик, и XS или каквато е аналогията. Инак му изпадат и трябва да слагам тиранти. Което пък затруднява ползването на WC.

Тъй, де.
Отделно, че цената е много завишена.
Отделно, че ми е много смешно като видя детенце с риза и елек на каре, пък отдолу с анцунг - заради спорта.
Ми това как повишава имиджът на училището? Точно никак в моите очи.

Бих била съгласна да носят значка, емблема, вратовръзка, или нещо сходно - примерно, което се слага на раницата - емблемата на училището. Така ще съм ОК.
Ама за дрехите на гърба им - не съм ОК

Wink

# 176
Дари, пожелавам ти ползотворна работа с психолога. Това е правилното решение, както и твоите разговори с психолога и детето.

С униформи сме, скъпи са, но и качествени. Тениска тип Лакоста и суетшърт. Аз съм "за", но и да не бях, нямаме избор.

От занималнята съм в тих ужас. Обмислям варианти. Баща й е твърдо против частна занималня, смята, че съм прекалено взискателна.

Препоръчайте сборник със задачи по математика, благодаря предварително.

# 177
http://kaloyanov.com/podroben.php?nr=68 Това е нашия сборник по математика и съм доволна.
Интересно само при нас ли липсва проблем със занималнята. Децата са по класове в тяхната си класна стая(няколко деца не посещават), всичко е написано, излизат да играят. Принципно самото учене/домашни е от 1.30 до 15.30 и е нормално след този час да играят, рисуват и т.н., нашата госпожа през това време им преглежда тетрадките.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 12:20 от ledenotomomiche

# 178
  • София
В нашето училище няма униформи, не мога да преценя за добро или зло е. Мислила съм си по въпроса, особено в позицията си на мама на две момичета. От една страна най-вероятно е облекчение за родителите, от друга, обаче, се губи индивидуалният стил на всяко дете, не толкова някакъв стандарт.
Аз съм доволна от занималнята и най-вече съм адски благодарна на госпожата за геройските усилия, които полага, за да накара малкото ми диваненце да се нахрани в стола:stuck_out_tongue_closed_eyes:
Yangdze, давайте смело с каратето, ако девойката проявява интерес защо пък не. В нашето училище също има карате, но моите шматки отказаха, сега ги натискам за баскетбол Simple Smile Общо взето гледам да е нещо, което се предлага в училище и могат да посещават по време на занималнята, за да не се прибираме по нощите гроги всички... Играли сме го и с мероприятия събота и неделя, което вече е съвсем ад, защото не ти позволява да си направиш никакви планове като хората и цяла година така се мъчихме с едно плуване. Weary

# 179
Аз също съм доволна от нашата занималня. Никога не се е връщал с ненаписани домашни. Играят и на двора, което много ме радва и се прибира изморен. Единствено, че няма опция спорт през училищно време не ми харесва. Налага се да ходи вечерта, но пък попаднахме на чудесен трньор по футбол и си заслужава разхождането.

Общи условия

Активация на акаунт