Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Нашият ходи на плуване от 2 месеца. Първо - голям ентусиазъм, може би и защото единият треньор го оставяше накрая в джакузито да поиграе.
Сменихме басейна, по-голям е, треньорите явно са по-взискателни и нещо почва да дава на заден - уморявал се. Може би ще трябва да говорим да му дават почивки, все пак не търсим състезателни изяви, а просто спорт. Все още не е излязъл с довода, че може да си забрави банския, да речем  Laughing

# 211
Когато питате детето какво иска да спортува, то какво ви отговаря?
Миналата година попитах моето и то ми отговори: Искам да ходя на нещо, където мога да тичам. Разрових се и намерих на сравнително близко място до нас (15 мин с кола) лека атлетика. Иначе има футбол срещу нас. Плуване на 15 мин пеша. Народни танци на 10 мин пеша. Но би било загуба на време и нерви да го водя на тези неща. Детето обича да тича и това е. Мин година имаше случаи , когато не му се ходеше, но въпреки това съм го водила и не е съжалявал, че е отишъл. Ако веднъж му се поддам да го оставя да не отиде без основателна причина и после все ще ме върти на пръста си.

# 212
  • София
Моята обича да се катери. Изтърбушила е всички дивани у дома. На детските площадки дори момчетата не могат да се покатерят по -високо от нея, на онези въжени съоръжения. Кара кънки така сякаш цял живот това е правила..
Като я питам иска тенис, и художествена гимнастика. Засега ходи на карате в училище и на канго, че е близо до дома. Обмислям и брейк, пак поради локацията. Абе някакъв спорт, да й стапят енергията търся и това е  , че спасение няма, Ужасно пъргава е, няма спирка.  .. Grinning Grinning

# 213
Във Фънтопия има годишни карти за 200лв неограничен брой посещения, можете да и вземете щом обича да се катери

# 214
Здравейте,
Първо да ви успокоя - от училище не дремят през лятото. Всичко е с разписване от министерство, проекти - зависи кога са отпуснати парите. А че това не се случва в вай-подходящото време е факт, но вината не е на директорите.
По въпроса за спорта и допълнителните дейности. Моята три години ме врънка за народни танци, в градината не я взеха, а сега като минали в училище ми вика "не искам". А крачетата й сами заиграват като чуе народна музика. Донеси ми заявления за ... футбол (миналата година ходи в градината) и баскетбол. Ами футболът не й се отдава, подозирам същото и за баскетбола + че й липсва физика. Това, което е за нея е леката атлетика, спортна гимнастика и може би катерене. Има и физическите данни за бягане (при това не спринтово) и гимнастика. Изчаквам да потръгне малко в първи клас и до края на годината я вкарвам в залата за тренировки.
Много харесвам плуването, ще й се отрази добре, но няма подкожна мазнина и в басейна получава хипотермия. За съжаление този спорт отпада. А иначе и на нея много й харесва, нищо че още плува с раменки. Мисля си към спорта от догодина да добавим и народните танци.

# 215
Дъщеря ми от днес тръгва на хип хоп. Ще видим ще й хареса ли. Иначе талантът й е катеренето  - у дома имаме шведска стена, лост, батут... какво се случва буквално непрекъснато, дори не ми се обяснява, просто изтръпвам всеки път като я видя, но баща й я окуражава. Тя се катери, скача и превърта буквално нон стоп, дори по време на вечеря прави челни стойки, на които се научи сама, както и от челна стойка да падне на мост пак й е самостоятелно постижение. Решихме, че ще търсим спортна гимнастика, въпреки нежеланието ми заради травмите и евентуално набитото телосложение, което придобиват, ако се занимават по-сериозно.

Голямата - 6ти клас, ходи от вчера на лека атлетика в школата на Ивет Лалова на стадион В. Левски. Доста ги натоварват, но има голямо желание, ще видим докога. Иначе досега е ходила на художествена гимнастика, хип хоп, плуване, като с най-голямо желание беше плуването. Страх ме е да ги пускам  обаче сега зимата, напролет , живот и здраве, ще мислим пак.

# 216
Тази година няма да я записвам на нищо(спорт или езици), по програма има 2 пъти седмично балет в училище и поне за сега мисля е достатъчно, а и  при нас излизат  2 пъти на двора за игра.
Днес са взели малката буква "м", по математика все още до 4-ри.
Готов ни е електронния дневник на класа- като резултат от входното по български много добър(каквото и да значи това).

# 217
  • Ловеч
Моята ходи на народни танци два пъти в седмицата от месец, миналата година пак ходеше и й харесва. Имаше желание и за други занимания, но за момента няма да я записвам, това й е достатъчно.

Днес ми донесе входните нива по Околен свят, математика и български за подпис. Само на едното има 18 от 20 точки, другите са й отлични. Питах я госпожата подсказва ли им какво да пишат, каза, че не, само им чете условията и, ако има нещо неясно пояснява или дава пример.
В понеделник ми донесе друго пак по математика и каза, че имала слаб 2, погледнах го две задачи едната с 10 отделни задачи + - < > = , беше сбъркала една, и другата една пеперуда да преброят триъгълниците, но тя писала 4, а те бяха 8... другите не ги забелязала. Според нея обаче госпожата ги объркала, като им казала, че не всичко е триъгълник, а то реално едното е четириъгълник, но разделен на триъгълници.

Вече са на печатно Н и все още на 4, утре каза, че ще взимат 5.

# 218
  • софия
Дъщеря ми ходи на тренировки по художествена гимнастика вече трета година, сега са по 4 пъти в седмицата+ модерен балет. Синът ми пее в хор и ходи на уроци по пиано, 2 пъти в седмицата е и на плуване. Според мен и двамата са доста натоварени, но никой не иска да се откаже от нищо Crazy
Класната на сина ми сподели, че е много бавен и разсеян и малко му е трудно да следва темпото на класа, а той е от ПУК в училище, не му е нещо ново, но миналата година се справяше по-бързо. Дъщеря ми е на другата крайност- винаги е най-бързата. Те са близнаци, но са разделени в два класа и сме при две различни учителки

# 219
Ив, те нали са до цифрата 4, как така ще броят до 8? Ние нямаме такива задачи. Къде водиш малката на танци? И там май ще се окажем близко една до друга.  И аз съм записала синчето на танцова. Да вземем да се срещнем вече официално на по кафенце. Grinning
Нашите са до цифрата 4 и буква М. На входните нива се е представил добре. Започва да придобива навиците на ученик, все по-малко мрънка, когато имат домашни. Сам сяда да пише без да го карам.

# 220
  • софия
Ние още не сме правили входни нива.
Момичета сега тече кампания за безплатно силанизиране на зъбки ,в Ео Дент.Имате ли мнение по въпроса.
По писане сме на буква М,и числото 5.

# 221
Момичета сега тече кампания за безплатно силанизиране на зъбки ,в Ео Дент.Имате ли мнение по въпроса.

Ако се направи като хората-има смисъл Peace

И нашия е а 5/М..утре май ще правят някаква контролна по математика.

# 222
Добър вечер на всички. Малкият вече се държи по-добре. След толкова обяснения вече сигурно и на него му е писнало от мен ама....
Иначе се справя чудесно с писането и смятането. На числото 4 са и буквата И. Вече пише много по-лесно, домашни не ми носи. Утре и аз ще питам за входни нива  дали са правили.

# 223
  • Ловеч
Ив, те нали са до цифрата 4, как така ще броят до 8? Ние нямаме такива задачи. Къде водиш малката на танци? И там май ще се окажем близко една до друга.  И аз съм записала синчето на танцова. Да вземем да се срещнем вече официално на по кафенце. Grinning
Нашите са до цифрата 4 и буква М. На входните нива се е представил добре. Започва да придобива навиците на ученик, все по-малко мрънка, когато имат домашни. Сам сяда да пише без да го карам.

Ами те са за преброяване само, за разпознаване на форми вероятно, ето това е -
Скрит текст:
При Маргарита е на танци, понеделник и сряда.
Ами, да време е мисля, хаха : )))

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 13:41 от Ив*

# 224
И нашите входни нива минаха. Има отличен и на двете. По математика сме на цифрата 4, по писане сме до И. Много е стриктна за сега и това ми харесва. Каквото и каже госпожата нищо не забравя. Наистина започна и моята вече да изгражда навици на ученичка. Когато има за дописване, сяда сама и започва. Само ме вика от време на време да ме пита дали ми харесва Simple Smile  Много добре се справя и по български и по математика. Очертава се да има по-добър краснопис от моя Satisfied Тази вечер имаме родителска среща. Ще настоявам за събота и неделя госпожата да и дава домашна. Защото когато каже госпожата е едно, когато е мама е друго Thinking

Общи условия

Активация на акаунт