Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 713
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Мисля, че къщичката с оцветените квадратчета е само за онагледяване на задачите, които са от двете страни, да се покаже как напр.9+1=10 и  10-1=9. Не мисля, че трябва нещо да се попълва, но само мое мнение. В учебника по математика няма ли нещо подобно, в нашия понякога има такива примери.

# 601
Мисля, че къщичката с оцветените квадратчета е само за онагледяване на задачите, които са от двете страни, да се покаже как напр.9+1=10 и  10-1=9. Не мисля, че трябва нещо да се попълва, но само мое мнение. В учебника по математика няма ли нещо подобно, в нашия понякога има такива примери.

Права си, току- що се чух с една майка от класа. Писали я на занималнята задачата, но аз го взех по- рано и в нас трябваше да пишем домашното.
Благодаря ви отново.

# 602
Няма за какво, нали за това е форума.

# 603
Да кажа само, че тази 10-та задача от кмс е много абсурдна за мен.

# 604
Да и за мен. Не е нормално подобна задача да бъде давана на състезание на първокласници.

# 605
И аз се зверих дълго време, без въобще да схвана за какво иде реч.
Сигурно е  имало деца от училищата с матем. насоченост, които са правили подобни задачи и за тях не е представлявало трудност да направят нужните изчисления. Но за деца, които за първи път виждат такава задача... даже самата подредба на отделните елементи от задачата, беше толкова зле, че допълнително затруднява достигането до логическо решение.

# 606
  • София
Бих очаквала добре подготвено дете да реши задачата, ако примерно беше зададена така:

А   Heart  Б  =  8  Heart  6         
   А   Heart  Б   = А – Б + А  = ?
   В   Simple Smile  Г  =  5  Simple Smile 7
   В   Simple Smile Г  = Г - В+ Г = ?

Както беше писала Mravchica, А и Б имат  по две различни стойности, а и казаното за подредбата е съвсем вярно. Ще чакам с интерес резултатите.

# 607
Има резултати от "Аз рисувам":
http://www.sbnu.org/index.php/rezultati

# 608
  • Варна
Здравейте!

Знаете ли кога ще излязат резултатите от КМС ?

# 609
Здравейте!

не, но излязоха от Иван Салабашев - ако сте ходили, погледнете

# 610
Здравейте!

За кой град?

# 611
  • София
Здравейте, сега аз съм с молба за помощ. Сборник по математика на Юлияна Гарчева и  т.н,.,стр. 52. Не мога да прикача снимка, затова обяснявам:
Нарисуван 1 лимон под него пише 2 кг.     отстрани ____  кг. +____ =  2 кг.
                4 праскови под тях 3 кг.           отстрани ____ кг. +____ = 3 кг.
                1 орех под него  3 кг.               отстрани ____ кг.  - ____ = 3 кг.
                4 банана под тях  4 кг.              отстрани ____ кг.  - ____ = 4 кг.
Където съм написала черта в сборника е празно квадратче. Въпросът ми е учениците ли трябва да подберат числа, така че да се получат килограмите? Този колектив ще ми вземе здравето. Докато детето не започна 1 клас имах по-добро мнение за умствените си способности. Grinning

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 15:39 от sali

# 612
Аз сега бях оплескала една задача - не съм се загледала, че едната колонка е десетици, а другата - единици. Мислех, че по хоризонтала трябва да получат 10, защото нали са до 10. А то било, примерно, 1-ва колонка - 2 десетици, 2-ра колонка - 0 единици, 3-та колонка - 20. 1-ва колона - 0 десетици, 2-ра колона - 9 единици, 3 колона - е равно на 9.

Обърках се и ми писаха двойка Satisfied

# 613
  • Варна
Здравейте!

За кой град?
Варна

# 614
За Варна незнам, в Пловдив ще има след 14.12

Общи условия

Активация на акаунт