Мъж Телец - 15

• 64 438
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Проблема е, че като имам чувства към някой го оставям да прави каквото си иска ...

# 61
Защо един мъж телец би останал с някоя бивша приятел, значи ли това, че има чувства или по - късно ще опитат отново? Някъде бях чула, че телците си падат колекционери така да се каже...

# 62
Това видео пък нямаше нищо общо с темата.
Имаше много общо с подхода. Да опознаваш не човека, а наталната му карта, да се настройваш и да имаш едни или други очаквания в зависимост от това. Какво бихме правили без това, питам се аз? Точно същото, което си правим и с него. Забавно е, любопитно е да проучваме нещата от гледна точка на астрологията, стига да се запазва златната среда и да не се поставя човекът в графата на зодията. Аз лично предпочитам да опознавам човека много непреднамерено, защото всяка преднамереност е предположение, а не полево наблюдение. Изобщо нямаше да се захвана с това, ако самият телец не ми беше заявил с аплобм още на втория ден от запознанството ни "Аз съм Телец!". Тогава си казах: "И какво трябва да означава това за мен? Голяма работа..."
4 години по-късно си казвам същото и си я карам с телето както си знам Simple Smile. Вместо да си формирам нагласи, както слабохарактерен човек може да направи от воле с видео като това на Taurus Barbie за "повредените телци", само защото тя звучи "авторитетно и убедително", аз намирам начина да се справя, стига да искам и не ми пука грам дали астрологията била на моя страна или не. А ако се издъня, изобщо няма да си го обясня с луната си в Рак и неговата в не знам какво Simple Smile. Проучвала съм наталната му карта, чела съм и съм си припомняла всичко, което е казвал или правил, само за да намеря начина, начина, начина...Начинът се оказа супер простият - да спра да правя всички тези глупости и да приемам всичко, каквото дойде и както дойде Simple Smile.
Щом не вярвате - защо четете и пишете в теми за зодии, че и канчета се опитвате да начуквате?! Тогава какво значение има дали приятелят ви е Телец, Везна или извънземен?! newsm78
А защо не Thinking?
Приеми, че съм анти-четяща и анти-пишеща Simple Smile. Или недей. Както предпочиташ Simple Smile. Свобода, бейби.

# 63
  • София
Чудесно. Само че наталната карта може да ни помогне да разберем психологията и поведението на човека, какво го кара да действа или бездейства, каква е същността му, а това с четене на клишета в интернет не става - трябва опит и професионализъм, неслучайно астрологията е толкова сложна наука. А когато искаш да познаваш някого - методът е точен и обективен. Защото партньорството предполага именно това - да разбираш човека до теб в дълбочина.

# 64
Чудесно. Само че наталната карта може да ни помогне да разберем психологията и поведението на човека, какво го кара да действа или бездейства, каква е същността му, а това с четене на клишета в интернет не става - трябва опит и професионализъм, неслучайно астрологията е толкова сложна наука. А когато искаш да познаваш някого - методът е точен и обективен. Защото партньорството предполага именно това - да разбираш човека до теб в дълбочина.
Нямам нищо против, доколкото разбирането на човека в дълбочина не преминава в астрологична вивисекция. Границата е много тънка, но човечността трябва винаги да надделява. Телец не телец, на първо място е човек.
В темата пишат предимно жени, които имат любовна връзка с мъж телец, не сестри, дъщери, майки и т.н. Тоест, пише се за връзки, в които искаш нещо от другия, по-конкретно любов, обаче нямаш кръвна връзка или друг елемент, който да подсигурява някаква обвързаност и някаква възможност за насочване и контрол. Контрол Wink. Всички искаме благоприятен развой на събитията с телеца, както и някаква застраховка от нараняване и болка по възможност. Не ги проучваме толкова усилено, щото видиш ли са толкова интересни обекти за наблюдение. Само че колкото по-задълбочено се проучва човекът от гледна точка на астрология или каквото и да е, толкова по-голям е рискът от дехуманизация на цялото занятие, както и да се постави на плоскостта на астрологията чисто човешка реакция, която се проявява при хора с най-различни астрологични характеристики.
Типичен пример е точно описанието на "повредения телец", да, пак го дъвча. Първо, каква е дефиницията на мацката за "повреден телец" - телец, който е бил дълбоко влюбен в съпругата или приятелката си и е бил предаден, наранен и т.н. Мъжете от другите зодии се възстановявали от такова нараняване, но телците - не. Те никога, никога, никога не го преодолявали напълно и, моля ви, не започвайте връзка с такъв човек? Значи е само чисто телешко, но не и човешко да си бил дълбоко наранен, предаден, доверието и сърцето ти разбити и да те е страх дълго време след това да се отвориш отново за някого и отново да си уязвим? Че тогава аз съм чистокръвно теле. Телците не по-малко от останалите искат отново да обичат и да са обичани и да са щастливи. Въпрос на личен избор си е дали и кога ще се осмелят да допуснат това.
После - много купуваме от другите. Най-готините номерца съм научила от батковци, различни натали естествено Simple Smile. Иди, че разбери кое му е от натала, кое е усвоил от друг, а и да разбереш, пак ще трябва да се оправяш.
Случаят на feeling_ също се разнищи от астрологична гледна точка, а на мен ми прилича повече на типичното женско неразпознаване, неразбиране и страх от типичното мъжко отдръпване. Без значение от зодията, мъжете са си плашлив дивеч и като им замирише на сериозност, ограничаване на личната свобода и повече обвързаност, всички се дръпват. Жената се подплашва, започва да пита, мъжът отрича, жената се навива още повече и влиза в ролята на преследвач, мъжът се дърпа още повече = гаранция за проблем. 
feeling_, извинявай, че пиша за теб в трето лице, извинявай и ако греша, че отдръпването те притеснява.

# 65
  • София
Самият факт, че само в темите за мъж телец масово жените се допитват за прословутото отдръпване е достатъчно красноречив. В другите теми тези въпроси не помня да са се повдигали. Астрологията действа, дали вярваш или не - тя си действа!

И аз също пиша за любовни отношения с телец МЪЖ, защото имам такива. И това отдръпване и несигурност хич не го свързвам с мъжете и мъжкото начало, съжалявам Hands V

# 66
Няма да се опитвам да те убедя в противното, всеки си има право на мнение Simple Smile. Астрологията не действа, действат хората Simple Smile. Иначе си я уважавам като някаква отправна точка.
А що се отнася до темите за телците, разликата е във времето, за което трае моткането и броят на повторенията преди да си сложат главата в торбата. Ако траеше седмица-две, или след като вече е опръстенен, кой щеше да му обърне внимание? Просто са по-трайни пъзльовци от останалите и жените късат, защото им писва.
На мен телец ми се обясни в чувства като гръм от ясно небе след 7 години траене и мълчание покрай мен, без грам да заподозра за това време. Не е този, с който имам връзка.

# 67
Няма да се опитвам да те убедя в противното, всеки си има право на мнение Simple Smile. Астрологията не действа, действат хората Simple Smile. Иначе си я уважавам като някаква отправна точка.
А що се отнася до темите за телците, разликата е във времето, за което трае моткането и броят на повторенията преди да си сложат главата в торбата. Ако траеше седмица-две, или след като вече е опръстенен, кой щеше да му обърне внимание? Просто са по-трайни пъзльовци от останалите и жените късат, защото им писва.
На мен телец ми се обясни в чувства като гръм от ясно небе след 7 години траене и мълчание покрай мен, без грам да заподозра за това време. Не е този, с който имам връзка.

Еха, след 7 години е решил да ви се обясни в любов. Много време ми се вижда наистина. Все пак да не забравяме, че не сме безсмъртни и вечно млади, за да чакаме толкова дълго време обяснение в любов.

# 68
Да, 7 години, откачено е, нали? Аз останах като трясната, защото го приемах за приятел, като не разглеждам някого в любовен аспект, съм пълен кон с капаци. Едва после се замислих за обичайните признаци. Но това е адски показателно колко време телец може да си нищи чувствата, докато реши какви са и какво да прави.

# 69
  • Тра-ла-ла
Да, 7 години, откачено е, нали? Аз останах като трясната, защото го приемах за приятел, като не разглеждам някого в любовен аспект, съм пълен кон с капаци. Едва после се замислих за обичайните признаци. Но това е адски показателно колко време телец може да си нищи чувствата, докато реши какви са и какво да прави.
В тези 7 години във връзка с него ли си била или той просто се е мотаел наоколо? Защото едно е 7 г. да се раздираш от съмнения дали те обича, той ли е човека, ти ли си крайния му избор. Друго е да си живяла живота, връзки с други мъже и този Телец просто в един момент да е излязъл от зоната си на комфорт и да си е признал, защото е гравитирал около теб

# 70

Не сте ли забелязали някакви признаци, че този мъж има чувства към вас?

# 71
В тези 7 години във връзка с него ли си била или той просто се е мотаел наоколо? Защото едно е 7 г. да се раздираш от съмнения дали те обича, той ли е човека, ти ли си крайния му избор. Друго е да си живяла живота, връзки с други мъже и този Телец просто в един момент да е излязъл от зоната си на комфорт и да си е признал, защото е гравитирал около теб
Явно не обясних добре и направих интригата Joy. Второто, Джулс.
  Не сте ли забелязали някакви признаци, че този мъж има чувства към вас?
Не съм обърнала грам внимание. От тези 7 години в първите съм била все още омъжена, не съм гледала към друг мъж. После се разведох, после се влюбих в моето си теле. Това теле с обяснението след 7 години сливи в устата е друго, с него нямам любовна връзка.
Мисълта ми беше за нещо съвсем различно, макар и свързано с описаното от Джулка - " да се раздираш от съмнения дали те обича, той ли е човека, ти ли си крайния му избор". Как се получава това и как да се избегне? Не как да се съкрати времетраенето на телешкото чудене и маене, то си зависи само от телето и си е лично негов проблем. Въпросът е какво може да направи жената, ако тя знае, че този мъж е изборът на сърцето й, но няма никакво намерение да страда от това?
Защото аз и обичайки телето, не му седя като кон на празни ясли, чакайки да се намота, а наистина си живея живота. Телето ако не ще, други пък искат, включително други телета Mr. Green. Най-откаченото е, че това беше едно от нещата, които ми качиха акциите пред "моето" теле и го накараха да се размърда Mr. Green.
Така дали стана по-ясно или още по-омотано Joy?
И така, моите астрологични и неастрологични "правила", когато си имам работа с мъже, повредени мъже, наплашени мъже и въобще всякакъв дивеч. Първите са общи и са "краднати", тоест цитати от "Бягащата с вълци" на Клариса Пинкола Естес:
1. Ако нещо те заплашва и е по-голямо от теб->бягай.
2. Ако е по-слабо->направи каквото искаш.
3.  Ако е болно->остави го намира.
4. Ако има бодли, отрова, големи зъби или остри нокти, или телешки рога->отстъпи и тръгни в обратната посока.
5. Ако мирише хубаво, но има метални челюсти->не приближавай.
Лично мои за мъжкото отдръпване, което може да е от всякакъв характер, но си е лично мъжки проблем и се научих да не се меся:
1. Не изпитвам или най-малкото не показвам никакъв страх или безпокойство. Приемам го нормално, без да разпитвам излишно и ползвам времето максимално за свои проекти и цели. Ако не попитам нищо, след време сам си казва или сам отпада от играта.
2. Никакво преследване. Точно обратното, дръпвам се и аз и се префокусирам върху личните си цели. За целта развих мъжки модел на мислене, който си оформих като представа от доста разговори с мъже, главно приятели. Подредих си ума като шкаф с чекмеджета. В едно чекмедже е здравето, в друго е работата, детето е в трето (да, дори и детето не е целият смисъл на живота ми, макар че го обожавам!), в четвърто са финансите, в пето - хобитата и интересите, в шесто - телето и т.н. Когато телето се активизира и ми е по-главна тема, обръщам му внимание. Като стане пас, колебае се, дръпне се, цупи се и т.н., пляс в чекмеджето му и отварям друго чекмедже. Най-често по няколко чекмеджета, тоест проекта са отворени и си ги движа паралелно, нооо не и всичките накуп. Най-важните чекмеджета са здравето и носещите кинти, тоест независимост.
И вече лично мои за телето:
1. Какъвто и номер да ми погоди - ученичката трябва да надмине учителя във времето.
2. В никакъв случай да не си връщам веднага. Като отложа, се натрупват лихви. Търпение и винаги ми кацва.
3. Когато ми кацне, никакво явно тържествуване. Само вътрешно доволно облизване на лапичките и нащрек, че никога не се знае кой е Том и кой е Джери Mr. Green.
Капиш?
И накрая, обичам си го Heart Eyes.

# 72
  • Тра-ла-ла
Явно не обясних добре и направих интригата Joy. Второто, Джулс.
Е, така вече е доста по-поносимо Grinning За малко да реша, че Овнето така се е било запънало за този Телец, че му е яло попарата 7 години Laughing

Цитатите от "Бягащата с вълци" са много добри напътствия Peace

# 73
  • София
Слава богу не всички жени са зодия овен, някои се интересуват и от партньора си (то взаимоотношенията предполагат лишаване от лично его и обединяване на общото, но това телец и овен няма да го разберат). Вместо оная с вълците бих предложил "Мъжете си падат по кучки" - напътствията са доста директни и точно казани.

# 74
много интересна тема Simple Smile разнищили сте ги определено.  Та по темата, назад някъде прочетох че се изказвате от позиция на жена във/или желание за връзка...Да се изкажа и аз от позицията на майка на теленце, не е мъничко момченце, ами си е мъж вече. Не съм съгласна с това, че зависи от възпитание и тн... и двете ми деца съм ги възпитавала по един и същ начин. Теленцето е направо на моменти въпреки голямата ми любов към него, меко казано - дразнещо. Ако може да отложи да свърши нещо, веднага го е отложил за неопределено време. Самочувствието е огромно, егото също. Човекът си мисли, че е крайна инстанция, никой нищо не разбира. Нещо като да се разбърза, о нееее- това е стресиращо. Може и да побърза за нещо, ама само което той си е решил че е важно. За всяко нещо отговора е - е има време де. Много често мисли за собственото си удобство, обича да си хапва нещо специално приготвено. Нещото което ме озадачи преди време беше, че уж се беше разделил с приятелка за доста време, в един момент - пак се оказа че има интерес и се среща с нея уж вече сериозно, след няколко месеца - ново двайсе - пак я няма на хоризонта и не предизвиква интерес.  Както някой назад спомена, интуицията се пренебрегва и си мисли че интелекта е водещ, често някакви самозаблуди. За да е всичко ок и да има мир и любов с него се налага огромна дипломация, все пак "кръв от кръвта и плът от плътта" обичам си го безкрайно душицата мамина златна, ама на моменти ми идва в повече  Shocked
 Марс - лъв
луна и венера - близнаци
Венера му е кацнала на Асцендента точно, красота  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт