В момента чета... 55

• 65 509
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • Чукарландия
Продължавам да си чета "Пепел от рози", ще я довърша, щом съм я започнала, че и още две книги си бях взела на Мийчам. Ще трябва да си причиня и тях!  Joy

Искам да помоля: ако някой вече е чел "Пътувам сама" на Самюел Бьорк, да сподели отзиви! Hug

# 526
"Стъкления замък" е автобиографична книга, та от тази гледна точка спойлерите не са кой знае какво в случая. В ютуб има и интервю с авторката и майка й. Аз и до днес съм потресена.

Приключих "Хлебарките" на Несбьо, слаба работа.

Започвам "Убийства в Декагона" на Юкито, зимата много ми пасват убийствата Smile

BbeLLa, чела съм я, мрачно сканди, на мен ми допадна.

# 527
  • Чукарландия
BbeLLa, чела съм я, мрачно сканди, на мен ми допадна.

Благодаря, Мαрия! bouquet

Интригуващо! Wink

# 528
Аз в крайна сметка започнах Tuya (Claudia Piñeiro) (на български "Твоя" от Клаудия Пинейро). Разглеждах си снощи книгите на Киндъла и тази влязох да я погледна, нямаше анотация, започнах да чета и реших да я прочета, пък ще видим. Засега ми е интересен аржентинският испански.Simple Smile Не че не знаех кои са най-съществените особености, но не бях чела нищо от аржентински писател, така че това им е първата среща с писателка от Аржентина.

# 529
"Стъкления замък" е автобиографична книга, та от тази гледна точка спойлерите не са кой знае какво в случая. В ютуб има и интервю с авторката и майка й. Аз и до днес съм потресена.
Тя хубаво е автобиографична, но е добре човек да има избор дали да гледа интервюта и т.н. преди или след като я е прочел. Аз лично предпочитам да знам възможно най-малко когато посягам към книга.
Бутонът "спойлер" е по-добре да се използва по-често от нужното отколкото да не се използва изобщо.

# 530
Надявам се това горното за спойлера да не се отнася и за мен, задето си позволих да споделя дребна подробност за Валандер без да я скрия. Чудех се дали да го направя, но се отказах, понеже тя не разкрива нищо важно за сюжета, още по-малко финала. Анотацията съдържа много повече подробности.

# 531
Някой чел ли е The Alphabet House на Юси Адлер Олсън. Почнах да я чета, но доста тегаво ми върви сюжетът засега и се чудя заслужава ли си да я продължавам. А е доста голяма като обем.

# 532
  • Mostly in my mind
Да се запиша, че доста ви поизпуснах.
Аз приключих с "Момичето,  което запази мълчание". Честно казано не бях изненадана от убиеца, в средата още бях почти сигурна кой е. Макар и тайно да се надявах да остана изненада. Въпреки всичко финала ме втрещи. Не го очаквах..бррр.
Продължавам със "Станция Единайсет". Като си гледам предизвикателството в гудрийдс и тази година няма да го изпълня. Вече се отказвам от всякакви предизвикателства. Grinning
Днес видях, че е излезнала 5та част на Милениум. Дори не знаех , че ще има 5та част. Ако не се лъжа, и друг автор е пак. Дали отново няма да е разочарование. А гласят и 6та.

# 533
Аз изчетох "Елегантността на таралежа" на един дъх. Много ми хареса, тънък хумор и ненатрапчива мъдрост.
Сега мисля да разнообразя и все пак ще дам шанс на продължението на "Милениум".

# 534
  • София
Аз тотално приключих с четенето на продълженията на Милениум. След 4-та книга съм сигурна, че няма да им посягам. Не искам да си развалям удоволствието.
Иначе ще има филм по 4-та част.

# 535
  • Mostly in my mind
И аз като че ли приключих с Милениум, но пък ще следя мненията. 4та част дори не я завърших.

# 536
  • Belgium
Аз тотално приключих с четенето на продълженията на Милениум. След 4-та книга съм сигурна, че няма да им посягам. Не искам да си развалям удоволствието.

Аз съм по абсолютно същия начин Hands V

# 537
  • Пловдив
Нещо съм изпуснала-коя е четвъртата част на Милениум?

# 538
Приключих с "Одеса Стар" на Херман Кох.

Скрит текст:
Ами... Кох си е Кох – не изневерява на стила си. Историята започва по обичайния начин – бавно и лежерно ни въвежда в атмосферата и ни запознава с главните герои. Умело вмъкнатите размисли на главния герой придават нотка на пикантност, чиято цел е да погъделичка вкусовите рецептори на читателя, да възбуди апетита му и да не му позволи да захвърли книгата с досада. Отекват глухо, но тревожно – като далечен тътен на бойни барабани, карайки читателя отново да се замисли за подводните течения на една толкова широкоскроена и толерантна нация като холандската. Това тътенът на някакъв вид неонацизъм ли е, или извратената психика на обикновен социопат? Това ли е истинското лице на Европа, прикрито зад лицемерието на толерастията? Или логическият отпор на имунната система, опитваща се да спаси умиращия организъм? Не знам, не знам... Но този път Кох надминава себе си – освен ксенофоб и хомофоб, героят му този път изразява скандална непримиримост към хората с увреждания. (Гадно, нали?)
Постепенно темпото на разказа ускорява ход, подобно на кола, пусната по нанадолнище. В един момент скоростта нараства толкова много, че едва успявах да следя играта и да "хващам" във въздуха отговорите на въпросите, които бяха поставени по-рано. И... краят!
Сега седя зашеметена, все още потопена в книгата, и се чудя – "колата" сама ли спря, или стана катастрофа? Явно голяма катастрофа, ама кой оцеля, как оцеля, дали оцеля и защо оцеля... Как ли са реагирали близките на главния герой, когато са изгледали записа на участието му в "Стани богат" и резултата, който постигна... Откриха ли труповете? И после?
Още го мисля.

ПП Ако на някого не му е станало ясно – няма никаква катастрофа с кола, просто използвах тази метафора, за да опиша усещанията си, докато четях книгата, както и динамиката на разказа към края.  Grinning Peace

# 539
  • Mediterraneo
Аз 4 част на Милениум дори не смятам да я започвам.

Общи условия

Активация на акаунт