В момента чета... 55

• 65 490
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Belgium
Балкай, ти почваш с доста по-слабата (според мен) "Нула К" Simple Smile Да видим как ще ти се отрази.

alvelly, средата на декември излиза (брой го 15-20-ти някъде).
Ако от Пинчън очакваш нормален край, по-добре изобщо не се хващай на хорото, хахахахах

# 616
  • Чукарландия
Аз имам точно два лични огромни (във всяко отношение) фаворита за тази година. Но е ясно, че изобщо няма да стигнат до финал за гласуване, защото още не са публикувани на български език. Ще следя темата за Книга на годината с интерес Simple Smile

Лу, а дали (ще) се превеждат на български в скоро време? Hug

# 617
Аз тази година взех да започвам уж с по-слабите книги на дадени автори. Резултатът е сума ти петици в Goodreads. В момента се очертава още една тлъста такава за такова произведение. Явно тази формула е печеливша при мен. Дано продължи така и занапред.

# 618
Балкай, ти почваш с доста по-слабата (според мен) "Нула К" Simple Smile Да видим как ще ти се отрази.

alvelly, средата на декември излиза (брой го 15-20-ти някъде).
Ако от Пинчън очакваш нормален край, по-добре изобщо не се хващай на хорото, хахахахах
хахаха - да, така е.
Какво Коледно четене ми се заформя самооо ... след 16-ти подхващам всичките една по една Simple Smile

# 619

Аз съм много любопитна за Пинчън, но някак си ми се струва прекалено социален, колкото да не ми се чете в момента...

# 620
  • Belgium
Аз имам точно два лични огромни (във всяко отношение) фаворита за тази година. Но е ясно, че изобщо няма да стигнат до финал за гласуване, защото още не са публикувани на български език. Ще следя темата за Книга на годината с интерес Simple Smile

Лу, а дали (ще) се превеждат на български в скоро време? Hug

Белс, и двете ще бъдат преведени, което много ме радва Simple Smile
The Amazing Adventures до средата на декември, The Nix - през 2018.

Скарамуши, какво имаш предвид под социален? Пинчън е според мен изключително специфичен за четене. Не бих могла да го препоръчам на никого, честно. Мъчен текст за четене, сериозен нон сенс, често отворен край, без обяснения. Наблъскано е с метафори, смисли в подсмислите и хиляди нюанси, които дори и с бележките под линия трудно ги хващаш. Няма вариант да ти бъде разказана негова книга, просто няма. Все едно да ме попитат какво стана в новия сезон на Туин Пийкс. Ми не може да се обясни. Примерно в "Обявяването на серия 49" един от основните герои е параноята. На всякакви нива. Абе, луда работа Simple Smile

# 621
Да не говорим за "любимците" ти прасето Грухчо и шантавото зайче Laughing

Аз се чудя как е възможно да съм подминавала толкова дълго време творчеството на Дона Тарт. За пръв път чета нейна книга и всяка минута, прекарана с нея, си е истинска наслада за сетивата ми. Щом я захвана, потапям се директно в нея, и я някой ме е прекъснал, я съм извадила тоягата newsm66

# 622
Заинтригувахте ме с Пинчън, толкова да харесвам шантави романи! Ще се пробвам по-нататък.

Никой от героите на Франзен не почувствах близък и никой не ми стана симпатичен. Дори имах усещането, че ги гледам през стъкло, като някакъв социален експеримент. Но пък така бях лишена от пристрастия  и съответно оправдаване на някои техни постъпки. Страшно много мисля за ситуациите и реакциите им обаче, не лично на героите, а в общ план.

# 623
Лу, имам предвид чисто и просто като теми - от повечето, което прочетох за Пинчън, останах с впечатлението, че изследва предимно обществото и неговия ред, обществените отношения, мястото на човека във всичко това, ей такива неща, които ми попадат в графата "социална тематика". Simple Smile И, разбиа се, всичко това е важно и от него излиза много интелигентна литература, но сякаш не ми се занимава с него точно сега.

# 624
  • Scotland
На Дона Тарт 'Щиглецът' ми е абсолютен фаворит.

# 625
Прочетох "Твоя" на Клаудия Пинейро. Доста оригинална криминална история, с неочакван за мен край. И не е само криминална, разбира се, а и за разпадането на едно семейство. Е, не мога да кажа, че се нарежда чак сред фаворитите ми, но със сигурност бих чела още книги от авторката.

А сега мисля да изляза малко от криминалната тематика и да започна "Всичко, което не си спомням" на Юнас Хасен Кемири - тя взе голямата награда за шведска литература "Аугустприсет" за 2016 година, а авторът ми харесва много, чела съм май всичко останало, което е написал.

Скоро приключвам и третата част от трилогията на Ноа Гордън, а след нея мисля да си припомня "Принцът и просяка", този път на английски. Simple Smile

# 626
  • Ямбол
Темата за номинациите е готова.

# 627
  • Scotland
Ще питам тук: книги на английски не може, нали?

# 628
И аз да се присъединя към въпроса на Джинкси: не само на английски, а и на други езици (испански например)? Т.е. трябва ли книгата да е преведена на български?

# 629
  • Ямбол
Всичко може. Вероятността да излязат на гласуване е малка, но няма лошо. Просто ако я има книгата преведена и издадена в България, ще е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт