Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 42

• 40 251
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
Аз ядох. Плюс всеки ден ядях по един лимон хахах до края на бременността станаха дори и два на ден 😃

# 556
ххахаах питам защото нали е киселина все пак а и товари черния дроб аз докато тренирах и пазех диети поех на гладно

# 557

adrianaI, няма забрана да се консумира грейпфрут, но не го взимай, когато пиеш някакви лекарства, включително болкоуспокояващи.

# 558
  • Варна
Здравейте, бременна съм в 14 г.с и забелязвам,че започнаха да ми излизат често афти в устата. Някой, който се е сблъсквал с такъв приблем да даде съвет?

# 559
Прави си гаргара със сода за хляб и вода.

# 560
Здравейте, бременна съм в 14 г.с и забелязвам,че започнаха да ми излизат често афти в устата. Някой, който се е сблъсквал с такъв приблем да даде съвет?
На мен също ми излизаха допреди 2 седмици,  някъде четох че е било липса на витамини. Аз ги мажа със сода за хляб,  но има май и някакви лекарства за тях трябва да питам АГ ако отново се появят.

# 561
Може да е знак за понижена имунна система, нисък хемоглобин и желязо.

# 562
  • Варна
Благодаря ви,ще пробвам със сода. Пусках ПКК миналата седмица, хемоглобина е 127, желязо 17 - към долна граница е,  но е било и по-ниско. Явно съм "облагодетелствана" да изпитам всички екстри на бременността Simple Smile

# 563

lady_mel, хемоглобинът ти не е нисък. Много си добре.

# 564
  • Варна
За желязото имах впредвид  Simple Smile

# 565
Желязото е особен елемент. Възможно е да не се усвоява добре от организма, запасите преди бременнността да са били ниски, да няма достатъчен прием по време на бременността. Долната граница не е критична точка. Все още има време да се вземат мерки и да се поддържа едно добро ниво. Не винаги ниският хемоглобин се дължи само на ниското ниво на желязото. Има и други фактори.

# 566
Желязото най лесно се влияе от храната ми каза аг,аз си ям много салати и от преди и не съм имала проблем,даже ми беше високо на последните изследвания.Защо не пробваш с храна първо?

# 567
Сега се връщам от преглед,док каза че има намаляване на околоплодните води, в 37 г.с. съм, какво ще рече това Sad

# 568
На мен 2 дни преди да родя ми казаха, че водите са намалели. Обаче и тапата ми започна да пада постепенно, до самото раждане. Оставиха ме в болницата под наблюдение, защото това трябва да се следи. Родих 38 + 4 г.с. Вашият доктор на какво мнение е?

# 569
Сега се връщам от преглед,док каза че има намаляване на околоплодните води, в 37 г.с. съм, какво ще рече това Sad
Ако продължат да намаляват, лекарите ще ти предизвикат раждане. В 37 седмица всичко ще е наред дори и утре да родиш.

Общи условия

Активация на акаунт