Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 42

• 40 249
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
здрасти,  ами бащата  ще вземе бащинство, за да мога аз да работя. могат ли да ме задължат  да не ходя на работа три месеца след раждането?
42 дни е болничния след раждането, и щом го дават явно има защо.
 Аз още не съм родила, но не си и мисля, че ще оставя бебето СИ на 14 дни, живот и здраве на друг човек...ежедневно, целодневно...
Освен ако работата ти не е супер, мега важна и доходоносна и отсъствието ти ще се отрази трайно за в бъдеще, помисли да си останеш поне 42 дни с бебето.

# 586
Bodybeautiful задължително майката е длъжна да бъде в болнични шест месеца.
Чак след това може да се прехвърли доколкото знам единствено на бащата. А след година вече може и на някоя баба. Ако тръгнеш на работа след шестия месец, може да се заинтересуваш за тези часове за кърмене и прочие.

Но като родиш, ще видиш как няма да ти се връща. Аз обожавам работата си, но ако парите ми стигат и втората година ще си стоя вкъщи с най голямо удоволствие, за да прекараме възможно най много време заедно. Simple Smile

# 587
Лично аз не знам как стоят нещата с майчинството и т.н., но знам, че моята АГ беше бременна и през септември излезе в болничен преди да роди, вероятно тези 42 дни. Сега пак си е на работа, така че може би трябва да си излезеш поне за тези 42 дни.

# 588
Преди термин са 45 дни болнични, 42 дни са след раждане.

# 589
Имах колежка, която се върна на работа, когато детето беше на 3 месеца. Каза, че прехвърлила майчинството. Но на кой и как ... Беше далечната 2014...

# 590
Тоест, задължена съм да взема болничните от 42 дена след раждане? Мъжът ми ще вземе бащинство по законите на друга държава, защото той работи в друга държава. ние вече сме подали да почне той с бащинството и даже не знам дали е законно ако хем той е в бащинство хем аз в майчинство Simple Smile))
иначе работата ми е на сравнително гъвкав график и аз ще си прекарвам много време с детенцето, разбира се. даже ще се пробвам да кърмя. но ние имаме и баби и детегледачка ще вземем със сигурност, а и таткото в бащинство. тоест сме сто човека така или иначе.

# 591
В такъв случай надявай се детенцето ти да не е като моя глезльо , който най- сладко и дълбоко заспива в мен. И после мога да го оставя да го гледа който си реши. И баща му и баба му се опитват да го приспят, но в мен успеха е най- голям.

# 592
Извинявам се че пак ви тормозя ,
Възникна ми един въпрос който пропуснах да задам днес на АГ . Чела съм че един от симптомите е запек , аз както казах съм с 4 положителни теста и споменах че съм в 4 г.с ( не видяхме нито сак нито нищо ) та въпроса ми е да се притеснявам ли че нямам такива проблеми като запек напротив много често си ходя . Другото което е имам и газове

# 593
Възникна ми един въпрос който пропуснах да задам днес на АГ . Чела съм че един от симптомите е запек , аз както казах съм с 4 положителни теста и споменах че съм в 4 г.с ( не видяхме нито сак нито нищо ) та въпроса ми е да се притеснявам ли че нямам такива проблеми като запек напротив много често си ходя . Другото което е имам и газове
Спокойно бе жена, още е рано и за симптоми и за всичко. Изчакай 2 седмици, пази се, намали вредните навици...нещата се случват бавно и не при всички е еднакво. Може да нямаш запек, нито повръщане или киселини, но да имаш други симптоми. Много е индивидуално.

# 594

Simple Smile)) малко по-късно почнаха симптомите при мен. доколкото си спомням, в 4 гс имах единствено лекичко наедряване на бюста. 

# 595
Наистина се успокой. Дори и да се види точка, няма какво толкова да ти кажат. Важното идва в 6 г.с. - да се чуе сърдечен пулс...
И да толкова рано симптоми трудно.. Аз нямах да към края на 5г.с. симптоми, от 6 почна да ми се гади и почнах да повръщам.
И последно - имам 3 бременности и трите с коренно различни "симптоми", та в този ред на мисли не се сравнява с другите.
Радвай се на новината, пази се от вирусите и записва час за 6 г.с.✌

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 03:45 от ver4eto_sv

# 596
momiчета раждането ли е това? текат ми капчици ярка  кръв и имам сравнително болезнени контракции ниско долу като менструалните...да не е тръгнало бебето?

# 597
  • София
Отидете до родилното да ви прегледат. Може и да предстои раждане. Късмет.

# 598
momiчета раждането ли е това? текат ми капчици ярка  кръв и имам сравнително болезнени контракции ниско долу като менструалните...да не е тръгнало бебето?
Дори и да не е раждането, трябва да отидеш до спешното!

# 599
Във Вис Виталис са обявили намаления от 01.11.- 30. 11. 2017 г. до -50%.
http://www.visvitalisbg.com/

Общи условия

Активация на акаунт