Домакини 63/ Златна есен при нас поспри

• 65 697
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
И аз приключих с тупуркането и съм на къпиново вино Bowtie
Боба наготвен - утре само ще го запека с печените чушки и да е топъл, содената питка ще я правя на момента. Щрудела е готов. На боб най му върви салата от ряпа и моркови Imp ушаф нямам, но пък имам домашен сок от къпини, ще има пуканки, плодове, орехи, праз - и трапезата е готова!

# 661
Миме, да ти е жива и здрава малката сладурана! 🎉🎈🎂

# 662
Добро утро!
Какво да сервирам- кафе, чай с ..... коняче, сарми?

# 663
  • при късмета
Добро утро!

Мими, как изкара рожденничката?

Боба ми е готов от снощи, днес само чушките и питката ще правя. Както винаги гледам да не готвя много, че няма кой да го яде. Майка ще доведе шефа и ще остане за вечеря и се запънала сърми да прави, едва я отказах. Обяснявам, че същия ориз ще е в чушките и няма после да го ядем до нова година,   не възприема. Нейното "да има на масата" никога не съм го разбирала. И ошаф никога не сме яли и винаги е имало. Няма отучване тази жена. Дори при положение, че всичко, което преценя, че няма да изядем съм ѝ го давала да си го мъкне, пак не се научава. Няма да правя по 5 манджи, защото е по традиция и после да ги хвърля.
Навих я по-добре да направи баклава като дойде, да си престоява.
На питката обаче слагам повече късмети трябва да ги измисля.

На всички пожелавам весело посрещане на Коледа!

# 664
  • Великобритания
Много хубаво беше снощи
детето си получи подаръците , и е много щастлива
цял ден се раздвоява с кое да си играе , има си кученце на каишка ,което лае , докторски комплект и пластилинов сет .. всичко е мега интересно , и ние сме доволни
Тити - намерихме да , в Gillingham ще е , харесахме я , дадохме оферта , хазяите одобриха , платихме таксите и сега ще проверяват документациите .. Ще чакаме вече само да мине проверката и ако всичко е наред ключовете ..Много е яка , с голям двор ..мноооого място за игра ..Само дано е по скоро Simple Smile
Аз няма да правя много много за довечера , постна питка , гледах рецептата на Бети от Фермата , та такава ще правя ...бобена салатка , чушки с ориз и стафиди и толкоз . Нищо не се изяжда , а ММ се точи за утре , така че по скромно ще у нас Simple Smile

# 665
От мен едно хубаво бяло новозеландско вино за празника:

Изумяват ме местните - никакъв стрес, дори не може да разбереш, че е някакъв по-специален ден. Вечерта хората караха колела, бягаха, разхождаха се покрай реката... Ще видя утре баш на Коледа как е!

Ей, Мимито, браво за къщата! Дано стане скоро!

# 666
Смърфи, във всеки твой пост има вино! Ще ни пропиеш, ей!
Мимито, честито!

# 667

Бъдете живи и здрави!
Смърфи тук не празнуват Бъдни вечер - за тях празниците са 25 и 26ти- кристмас дей и боксинг дей.
Не съм опитвала това вино, но с удоволствие казвам НА ЗДРАВЕ!
Мими и аз ще се радвам на такива подаръци Kissing Heart
Така се наядох с боб, содена питка и салата от ряпа....... Капамата за утре е в гювеча и се пече. Изгледахме "Коледата на мамута" и сега чакам сина да избере следващия филм.

# 668
Честита Коледа, момичета! Бъдете много здрави - вие и вашите близки, много късмет и сполука!

Сега настана адска жега, ние си лежим и чакаме да отмине, хаха! Утре летим за Северния остров с перков самолет и отсега съм се газирала. Стиснете по едни палци довечера по бг време.

Калинка, ясно защо вчера беше супер спокойствие, ама и днес е горе-долу същото. Пак спортуващи хора, разхождащи се в парка и т.н. Сега сме в третия по големина град в НЗ и най-големият на южния остров - няма нито едно украсено коледно дърво....

Мариат - че то, ако не пием тук бяло вино, къде да го пия? Намигващ емотикон

Разкажете какви подаръци купихте и децата зарадваха ли се?

# 669
Честита Коледа!
Парата се падана на сина. Е, сутринта по- доволона от подаръците беше щерката, но.....

# 670

Весела коледа!
И у дома парата е при сина! Снощи с триста зора отиде да си легне - пак искаше да "хваща" Дядо Коледа Laughing
Сутринта не знам в колко е станал, но аз станах в 6,30, а той беше станал и стои с чувала и чака да го отваряме.
Получи покемон карти, вълшебната пръчка на Хари Потър с листа с магически думи, слушалки и химикал "паркър", че му е стара мечта. Много, много е доволен - както винаги Дядо Коледа е улучил в десятката Smiley
Весела и щастлива Коледа Kissing Heart

# 671
  • при късмета

Честита Коледа, прекрасни! Да сте здрави, усмихнати и удовлетворени!

Аз слагам повече късмети в питката, като наричам дребни предмети. И понякога има повече от една паричка. Вчера за първи път шефа не беше много ентусиазиран какво ще му се падне, но изтегли най-хубавия късмет, дряновата пръчка - здравето. В мъжа ми отидоха късмета и богатството, в мен паричката и работа. Има още късмети в парчетата, които останаха.
Сега си сглобява легото, което намери под елхата. Толкова е затрупан с всичко, че даже сам не може да измисли какво иска за подарък. А и РД му идва, тази година е много трудно в това отношение.

Ставам да спретна една баница и една руска салата, че довечера сме на гости

# 672
  • Великобритания
Честита Коледа и от мен момичета , здраве  и щастие за всички ви
Ния направо изпадна в екстаз  като видя подаръците под елхата , миналата година не ги осъзнаваше толкова и не разбираше , ама сега голяма радост , голямо нещо .. много се радва , оставихме я тя да отваря всички подаръци , дори нашите .. Получи си голяма кукла Маша , комплект чинийка , купичка и чаша Маша , 2 комплекта с пластилин и сега вкъщи е работилница за пластилин .. Лудница е ххаха , След малко ставам да приготвям баницата и плънката за пуйката , че да ги слагам във фурната , всичко да е готово по рано ,че не ми се готви до последно Simple Smile

# 673
  • Germany
Честита Коледа момичета! Здраве, щастие и топлина в домовете ви!

# 674
Вчера се убих от готвене. Докато се усетя беше станало 4 ч . Всичко беше готово, а аз още по пижама . Правих лозови сърми, Снежанка и руска ( вегетарианска ), питка . Мм не яде салами и свинско щото така го командва мозъка .
Вечерта отворихме подаръците .
Децата са радостни. Емо искаше книга , монополи Марио и една игра , която цапа със сметана . На малкия взех плодове и зеленчуци делящи се на две части с дъска и ножче . Маша и мечока с къща и 120 исторойки вътре . Интересни са им. Обаче продавача на книгата ме е прецакал и е използвана. А пишеше нова . Идва Емил ревящ и вика : Тоя смотания продавач те е прецакал . Книгата е използвана . Само се спогледахме и ни призля с баща му. Иначе уж вярва в добрия старец😂 . След 15 Мин му мина .
Днес метнах едни пържоли и ще гледаме коледни филми и ще мързелуваме .
Мими честито дано всичко мине по- вода и ви удобрят!
Честита Коледа на всички! Бъдете здрави и щастливи! Уют, топлина и любов в домовете ви!

Общи условия

Активация на акаунт